dragisa Написано Децембар 30, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 30, 2017 Управо сада, Гајић рече Он је Све, а од Њега је све! Он је Бог! Он ради шта хоће и ја Га таквог видим, гледам, а верујем! odlično Ведран* је реаговао/ла на ово 1 Everyone’s got a plan until they get hit. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Гајић Написано Децембар 30, 2017 Гости Пријави Подели Написано Децембар 30, 2017 пре 1 минут, Ведран* рече Наслов је условљен текстом који је започео тему. Нисмо дужни сложити се ЛаНдаријом. Штреберу Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Гајић Написано Децембар 30, 2017 Гости Пријави Подели Написано Децембар 30, 2017 пре 14 минута, dragisa рече odlično Знајући дивне текстове од тебе. Не схватам ускок на овај начин? Па Господом Христом је све створено и ја сам део Тела Његовог и зват сам на давање, а не на одузимање! Ништавило је гладно, а Божији су и гладни-сити  Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dragisa Написано Децембар 30, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 30, 2017 Pa nemam drugi odgovor pošto citiraš moje pitanje i daješ neki pesnički odgovor...šta drugo da kažem osim drago mi je zbog tebe...tako da nije ništa lično nego imam nameru da diskutujem o temi te bi se moglo reći da ti meni uskačeš (sa poetskim odgovorom koji zaista nema nikakve veze sa pitanjem). Praštaj. Everyone’s got a plan until they get hit. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Гајић Написано Децембар 30, 2017 Гости Пријави Подели Написано Децембар 30, 2017 пре 3 минута, dragisa рече Pa nemam drugi odgovor pošto citiraš moje pitanje i daješ neki pesnički odgovor...šta drugo da kažem osim drago mi je zbog tebe...tako da nije ništa lično nego imam nameru da diskutujem o temi te bi se moglo reći da ti meni uskačeš (sa poetskim odgovorom koji zaista nema nikakve veze sa pitanjem). Praštaj. Кхм, па шта си директно питао? Успут имаш и Академика, од којега потече тема на призвање неверних у Живот-Бога! Но сујетни га собом газе, али их нешто сада и нема?! Отварају теме из доколице своје, које их и прождиру! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Гајић Написано Децембар 30, 2017 Гости Пријави Подели Написано Децембар 30, 2017 пре 27 минута, dragisa рече Ja ovaj odgovor (ako je odgovor) uopšte ne razumem. Moje pitanje (pre glavnog pitanja) je jasno: da li je po vašoj teoriji Is Hs telom atemporalan Ако је кроз Њега све настало? Ако је Њиме све створено? Где је Он, а где си Ти, а Он "просјак Љубави-Себе у теби"?! Ето ти одговор, мој! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Децембар 30, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 30, 2017 пре 43 минута, dragisa рече Ja ovaj odgovor (ako je odgovor) uopšte ne razumem. Moje pitanje (pre glavnog pitanja) je jasno: da li je po vašoj teoriji Is Hs telom atemporalan Ovaplotio se u vremenu, preobražen i atemporalno vaskrsnut. Zoran otvara vrata u atemporalnom vaskrsenju na Krstu. Pogledaj redom njegove teme, javljanje svetitelja u eshatološkim telima, doći će smrt i imaće tvoje oči.... mislim da imaš tamo sve što je potrebno, da bi posle mogao da ukalupiš opšte neki početak. Ne znam koliko si pratio opšte ove teme ali eto vidi tamo imaš skoro sve što ti treba u uvodnim postovima i još nekoliko postavljenih materijala naknadno. Жика је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Децембар 30, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 30, 2017 пре 27 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече Ovaplotio se u vremenu, preobražen i atemporalno vaskrsnut. А да ли је васкрсење само атемпорално? Уосталом као и оваплоћење и све остало са Спаситељем? Да је само то онда би морали да кажемо да сва сведочанства о васкрсењу јесу атемпорална или мистичка искуства те атемпоралности. А да ли су само то? Нису. "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dragisa Написано Децембар 31, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 31, 2017 Ok, ajde da pretpostavim da sam dobio odgovor, dakle "preobražen i atemporalno Vaskrsnut" jel to i dalje isto telo Is-a Hs-a ili neko drugo telo? Uopšte uzevši jel se Is Hs javlja atemporalno u istom svom telu ili ne? Ako je odgovor ne. Javlja se u drugom telu onda po meni ne možemo govoriti o atemporalnosti nego su neki drugi procesi ili mehanizmi u pitanju. Ako je odgovor da. Javlja se u istom svom telu, kako ga onda na mnogim mestima sledbenici ne prepoznaju? Dakle zaboravimo na trenutak preobraženost, govorim strogo o telu i da li je ono atemporalno ili ne, da li Logos poseduje isto telo u atemporalnoj dimenziji ili ne, pošto pokretač teme u jednom delu kaže: On 29.12.2017. at 20:59, Zoran Đurović рече ..тврдимо да је Логос добио тело у времену, али да га поседује одувек у атемпоралној димензији ako se to telo menja, o kakvoj onda atemporalnosti govorimo? Everyone’s got a plan until they get hit. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Децембар 31, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 31, 2017 1 hour ago, dragisa рече Ok, ajde da pretpostavim da sam dobio odgovor, dakle "preobražen i atemporalno Vaskrsnut" jel to i dalje isto telo Is-a Hs-a ili neko drugo telo? Uopšte uzevši jel se Is Hs javlja atemporalno u istom svom telu ili ne? Ово је 237 страница. Верујем да ниси прочитао ни уводни текст. Линковано је неколико текстова овде. Жао ми је што не могу да ти понављам. Мора да загрејеш столицу, па да се јавиш крајем јануара. Жика, Ведран* and ikrasil је реаговао/ла на ово 2 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Децембар 31, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 31, 2017 пре 21 часа, Volim_Sina_Bozjeg рече Ne znam pa temporalno i atemporalno su valjda u istoj postavci sto i stvorena i nestvorena energija. Sad tu je vreme da se pozovemo upravo na Palamu i ono što Djurovic objasnjava, da su sustina i energije razlika ali da su obe nestvorene i bespocetne, te se tako Otac nije odvajao od Sina nikada, niti je bilo potrebno da Sin sebe samodozivljava. I za Jednog i za Drugog,je sve stvoreno odjednom i kroz Isusa Hrista jer je Njegova slozena Ipostas a nasa je tek u zajednici sa Njim gde po blagodati dobijamo udeo u tim nestvorenim energijama,zato smo vaskrsenjem duhovna tela,pricesnici nebeskog nestvorenog Obozenog. Ta zajednica opet pocinje ovde ali je sve vreme zajednica a ne van nje, dakle van odnosa. Odnos je taj koji nas Obozuje Sinom. Mada bolje ce Zoran. Mogu sebi da razlucim sta je temporalno i atemporalno, mogu sebi naci za to i sinonime, eto ti si upotrebio stvorena i nestvorena energija...zvrcka je u kom su odnosu temporalno i atemporalno. Ok atemporalno predstoji temporalnom u nekom prenosnom smislu, u faktičkom sam rekao da ne možemo staviti na istu liniju. Ava reče negdje tamo, stvoreno može biti bespočetno....opet u nekom prenosnom smislu to može da ide tako što je stvoreno nakalemljeno na nestvoreno itako postalo bespočetno.Znamo sve i da to ide kroz Isusa Hrista kao alfu i omega..samo kako, kada itd...čovjek kada krene ovo da pita onda tu dolazi do paradoksa jer mi ne možemo da razmišljamo izvan kategorija vremena, tako nam i mozak radi, vrijeme je faktički nešto što oderđuje našu ličnost ono što jesmo u ovom temporalnom svijetu...šta ćemo biti u atemporalnom to stvarno pojma nemam, da to što te Bog gleda i što dio tijela Hristovo to će činiti tvoiju ličnost, ali po tom pitanju sam zaista pravoslavni agnostik da budem iskren. Vidim ava postavio neki poduži tekst, valja će ga pročitati sigurno je postavio dosta odgovora. Zoran Đurović and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 2 Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Децембар 31, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 31, 2017 пре 16 часа, Paradoksologija рече Potaknuta Justinovim pitanjem gore, koja vam je najgora sablazan: 1) apokatastaza 2) nepostojanje besmrtnosti, odnosno gehena kao groblje, prosta smrt onih koji nisu u Telu ili 3) nekakve paklene muke 'iza'/onkraj kraja 'vekova vekova', u večnosti? Apokatastaza ne bi trebala biti sablazan ni za koga ozim sa farisjeski mozak i dušu. To je sablazan za one "ja sam čitav život tebi Bože služio, a sada si u zadnji momenat pustio i ove" Drugo je jedino smisleno i pravedno rješenje Treće ne postoji Paradoksologija and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 1 Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Децембар 31, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 31, 2017 пре 17 часа, Paradoksologija рече Potaknuta Justinovim pitanjem gore, koja vam je najgora sablazan: 1) apokatastaza 2) nepostojanje besmrtnosti, odnosno gehena kao groblje, prosta smrt onih koji nisu u Telu ili 3) nekakve paklene muke 'iza'/onkraj kraja 'vekova vekova', u večnosti? Branka62, Paradoksologija and Ronald је реаговао/ла на ово 2 1 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Децембар 31, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 31, 2017 пре 2 часа, Justin Waters рече Vidim ava postavio neki poduži tekst, valja će ga pročitati sigurno je postavio dosta odgovora. Da,procitaj ga polako sa te perspektive kroz Isusa Hrista... ikrasil and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Децембар 31, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 31, 2017 Stvoreno i nestvoreno sam pokazao u relaciji temporalno stvoreno a kroz nestvorene atemporalne energije... S tim da se ima u vidu jedna sustina Božija koja je neispitiva i neotkrivena samim tim i suština tih nestvorenih energija po kojima nam se Bog i otkriva i po kojima Ga poznajemo...pa tek kroz te energije stvoreno koje postoji u tim energijama Obozeno i ono što svedrzitelj drzi u postojanju vremensko,hronoloski,propadljivo... Sad za Ipostaziranog Boga nema pre i posle, sve je juče,danas,sutra,sadasnjost,za nas u Njemu vazi isto sto i za Njega ali po blagodati,tako da mi imamo pocetak bespocetog ali su nasi logosi oduvek bili u Njemu. Drugim recima, mi postajemo takodje bespocetni po blagodsti,potencijalu koji je realan i ne mora da se ugasi. To sto mi zovemo potencijal je u stvari rajsko stanje pre Obozenja,pre nego se desi taj osecaj poslednji kad ti nijedan drugi pokret osim pokret ka bespocetnom Ocu nije više potreban ali on postoji od pocetka u tvom biću. Dakle ono pravolinijski pokret koi pocetak ima u bespocetnom a tu i svoj kra,nazovimo ga beskraj kretanja prema Ocu. Već znaš zašto je to kretanje beskrajno,jer te je On obgrlio u tvojoj zelji i slobodnoj volji za takvim zivotom. ikrasil је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука