Jump to content

Зоран Ђуровић: Преегзистенција Исуса Христа

Оцени ову тему

Препоручена порука

"Воскресл јеси из гроба во славје и мир совоскресил јеси...."

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

• Одговори 8.1k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Ведран*

1409

• Volim_Sina_Bozjeg

1106

• Zoran Đurović

1107

• Bokisd

697

пре 3 минута, Ведран* рече

"Воскресл јеси из гроба во славје и мир совоскресил јеси...."

Није, зажвалавише Милан и Биоксит и другизи...

Подели на овим сајтовима

пре 16 минута, Zoran Đurović рече

Из љубави према Ведрану...

Једно је васкрсење. Оно Христово. То је и Други долазак, јер ми то тако видимо у историји. 

Тебе, како те Бог не украси интелигенцијом могу збунити изјаве о вазнесењу, доласку поново итд. Те изјаве из Писма се не могу узети буквално јер тако ни не функционишу. Немогуће је да милијарде људи виде Ис на небу. Чак и да је земља равна. И да је он висок 10 км. А Писмо вели да ће га сви видети, па то и ја исповедам. И видели су га. И они који су га проболи. И заплакали су сви народи. И рекли су да падну на њих све планине. Кад умреш, ти ћеш бити на овом суду одмах.    

Kako ce mnostvo ljudi videti Isusa u Dolasku je, mislim, velika tajna. Pavle tamo kaze, otrkicu vam jednu tajnu ( uvezi druge stvari ), velike misterija vere su u pitanju, ..tamo....  Ili , tamo , videce ga svako oko i sva plemena na zemlji. Kako ? Niti znam, niti me bas nesto interesuje.  Valjda je Sila Bozija u pitanju.

Za Drugi dolazak i Sud verujem da treba da dodju na kraju vremena.

Подели на овим сајтовима

Тера ме дете од компјутера, хоће цртани. Тако се не љутите што нећу бити једно време с вама. :)

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

Иначе, данас је једној од мојих рођендан: :)
b627e2215b190abd86cfeb860ff6a687.jpg

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Milan Nikolic рече

Тера ме дете од компјутера, хоће цртани.

:unbelieveble:

Научи децу да иду на спавање у разумно време. 

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

• Гости
пре 16 минута, Bokisd рече

Kako ce mnostvo ljudi videti Isusa u Dolasku je, mislim, velika tajna. Pavle tamo kaze, otrkicu vam jednu tajnu ( uvezi druge stvari ), velika misterija vere je u pitanju.  Ili , tamo , videce ga svako oko i sva plemena na zemlji. Kako ? Niti znam, niti me bas nesto interesuje.  Valjda je Sila Bozija u pitanju.

Za Drugi dolazak i Sud verujem da treba da dodju na kraju vremena.

"Star Gate" у прилогу molimoli

https://vimeo.com/248433587

IMG_20171228_230847.png

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Bokisd рече

image.thumb.png.e2b14177102c407dbbef9736ca28a26c.png       .....   :ani_biggrin:

Па контекст ти треба сигурно зато што у Цркву не идеш, а ако идеш, онда вероватно само тамо зврљиш около по жемскама или ко зна шта. 

Иначе ово не би ни питао. А бавио би се као теологијом. 

Ево ти контекст:

"Воскресл јеси јако Бог из гроба во славје, и мир совоскресил јеси, и јестество человјеческоје јако Бога воспјевајет Тја, и смерт исчезе, Адам же ликујет Владико, Јева ниње от уз избављајема радујетсја зовушчи, Ти јеси иже всјем подаја Христе воскресеније."

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 13 минута, Ведран* рече

Па контекст ти треба сигурно зато што у Цркву не идеш, а ако идеш, онда вероватно само тамо зврљиш около по жемскама или ко зна шта. 

Ево ти контекст:

"Воскресл јеси јако Бог из гроба во славје, и мир совоскресил јеси, и јестество человјеческоје јако Бога воспјевајет Тја, и смерт исчезе, Адам же ликујет Владико, Јева ниње от уз избављајема радујетсја зовушчи, Ти јеси иже всјем подаја Христе воскресеније."

Pa, i da je tako, ...da li je to bitno za pricu ?

Mislim, stvarno, odakle ti uopste takva ideja ? :scratch_head:

Hristos je svima dao vaskrsenje ? I, oni koji ne veruju u Njega dobijaju vaskrsla tela u smrti ? 

Ili, se tu ipak govori o znacaju vaskrsenja uopste za coveka,  za covekovu  prirodu i telo ?

Ili, da trazim u pesmama i bogosluzenju gde se pominje opste poslednje vaskrsenje i Sud i buduce carstvo ?

Подели на овим сајтовима

Видим да си нешто писао.

Само да кажем да онај мој одговор је био један од изузетака, само зато што си ми привукао пажњу зеленом бојом. 

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, Ведран* рече

Nisi razumeo. Za Bokija to kad prigovori na kontekst ne znaci da si ti nesto izvukao iz konteksta, da on zna koji je ispravan kontekst u kojem je to receno i slicno...

Na njegovom jeziku to znaci: 'ne slazem se s tobom al numem da objasnim zasto'.

Obrati paznju na to svaki put kad pomene kontekst.

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Avocado рече

Nisi razumeo. Za Bokija to kad prigovori na kontekst ne znaci da si ti nesto izvukao iz konteksta, da on zna koji je ispravan kontekst u kojem je to receno i slicno...

Na njegovom jeziku to znaci: 'ne slazem se s tobom al numem da objasnim zasto'.

Obrati paznju na to svaki put kad pomene kontekst.

Mislim, da mu ne treba advokat... :)))

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...