Ведран* Написано Децембар 29, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 29, 2017 пре 5 часа, Isusovo magare рече Ma nije zbog toga nego si težak brate,naporan..tvrdoglav kakogod.. Jedva da bi se s tobom i kava mogla popit u miru.. Видиш како те ђаво наводи на грех? Ти не знаш да сам ја уживо сасвим све супротно. Isusovo magare, Volim_Sina_Bozjeg and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 2 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Децембар 29, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 29, 2017 пре 4 часа, Zoran Đurović рече како може Ис да се креће праволинијски а не и да потоне у земљу? Никако није јасно како пролази кроз врата а не утања у земљу! Јер ако му је тело етерично, онда је свугде етерично, па и у стопалима Мени ово није јасно. Зашто би било овако? пре 4 часа, Zoran Đurović рече Зрели Августин упозорава како треба одбити његово младелачко мишљење, изражено у De agone christiano (396) - управо на ово дело се позива Аквински! (agon. 24, 26) Чек, чек. Да ли то значи да у делу у коме Тома говори "кроз врата", он се ослања на Августина, а Августин се одриче свога младалачког дела ? "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Децембар 29, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 29, 2017 пре 2 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече El su bese kod tebe dolazili na cas da uce profesora? Искрено речено, не знам шта им се дешава. Да ли се уплашише што подвикнух, или су почели да користе мозак! Надам се да су разумели да морају да се успоставе нека темељна правила, да када се нешто каже, онда се даље гради на томе, а не да се стално враћа у први разред. То је разговор међу разумним бићима. Све остало је блејање. Дајем за џ. материјал о коме би само сањали многи, а са презиром се осврће на то. Јер су умислили да су посисали сву памет овог света. Е, па нису, као што ни ја нисам. Отачко богословље не нуди одговоре на сва питања, неки одговори су слепе улице, неки за одбацити са подсмехом, а неки за разраду. Проблем је онда када узмеш да зидаш на том темељу, јаве се ови што не виде исте речи - нпр., чују када Палама каже да човек не може да се споји са божанском усијом - и онда кажу да Палама негира Халкидон! Палама је само прецизнији од Халкидона, расветљава оно што је речено тамо. То није друга вера, него појашњење исте вере. Али је квалитативно друга, јер је нова мисао, нова освешћеност. Зато сада ми промишљамо о голом Логосу као и о Ис Хс. Ово што говоримо није речено у Отаца. Не овим речима. Али постоји као семе. Јер може један да сеје, а други да се брине о биљки. И кад гледаш форму семена и клице, она није иста као у стасале биљке. А није да није иста биљка. То је мислити у Цркви. Вара се сваки ко мисли да га исправна вера спашава. То је у одбрану приглупих исихаста образлагао Палама. Живот у Христу није одређен колико владамо догматиком. Назови "задатак" нас, теолога, је да објаснимо људима, колико је могуће, како се учествује у том божанском животу. И сви имамо различите дарове. Ово што ти рече, да хоће да уче професора. Мало је много... Због ових људи, ја инсистирам на смирењу, смерности, како је прелепо рекао вл. Данло, али се није термин одомаћио, као врлини. Јер смерност ти даје место у том организму који је Црква. Без смерности људи ударају у зидове. Али, такви људи су били, јесу и биће. Ту нема промене. Јер то је свет који Бог створи. Матусал, Hattori, ikrasil and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Децембар 29, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 29, 2017 1 hour ago, Zoran Đurović рече Баба ће се спасити можда пре свих нас, али она не може да прича о теологији. Може! Али јој то неће бити на спасење. Матусал, Volim_Sina_Bozjeg and Milan Nikolic је реаговао/ла на ово 1 1 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Децембар 29, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 29, 2017 @Zoran Đurović Amin brate oče. Zoran Đurović, Ведран* and ikrasil је реаговао/ла на ово 3 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Децембар 29, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 29, 2017 пре 8 минута, Ведран* рече Чек, чек. Да ли то значи да у делу у коме Тома говори "кроз врата", он се ослања на Августина, а Августин се одриче свога младалачког дела ? Аг се одриче. Тома није био спекулативан као Августин. Његова теологија је добрано условљена аристотелизмом. Ведран* and ikrasil је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Децембар 29, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 29, 2017 пре 12 минута, Zoran Đurović рече Ово што говоримо није речено у Отаца. Не овим речима. Али постоји као семе. Јер може један да сеје, а други да се брине о биљки. И кад гледаш форму семена и клице, она није иста као у стасале биљке. А није да није иста биљка. То је мислити у Цркви. Ау па ђеш то! Ми треба да само понављамо Оце (ал источне!) од речи до речи. Као што они ништа ново нису рекли, само су цитирали Писмо. Зашто треба мислити? А нама Бог дао гуглу и јандекс, па нам тако олакшао "богословствовање". Volim_Sina_Bozjeg and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Децембар 29, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 29, 2017 пре 12 минута, Zoran Đurović рече Аг се одриче. Тома није био спекулативан као Августин. Његова теологија је добрано условљена аристотелизмом. Да ли је могуће? Зар није само наш Николај тај који се одриче својих дела? Volim_Sina_Bozjeg, Zoran Đurović and ikrasil је реаговао/ла на ово 1 2 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Децембар 29, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 29, 2017 Админи мој атаман заокружили зеленом, као да сам патријарх, али је ту и ВСБ као анти-патријарх, док је Ведран црвени комуниста! Матусал, Volim_Sina_Bozjeg, ikrasil and 1 члан је реаговао/ла на ово 3 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Децембар 29, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 29, 2017 То ми је због мученичке крви проливене на форму за вјеру и отачаство. Нека @Trifke каже! То ми је уместо иконе. Матусал and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Децембар 29, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 29, 2017 пре 1 минут, Ведран* рече То ми је због мученичке крви проливене на форму за вјеру и отачаство. Нека @Trifke каже! То ми је уместо иконе. Unijato! Ni mucenicka krv ne moze da te opere zbog saradnje sa tim jeretikom iz Rima! Pokaj se! Pokajse! Jedna je istina....! Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Децембар 29, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 29, 2017 пре 3 минута, Ведран* рече То ми је због мученичке крви проливене на форму за вјеру и отачаство. Нека @Trifke каже! То ми је уместо иконе. A sto je meni zeleno a tebi crveno oko slicice? Ведран* је реаговао/ла на ово 1 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Децембар 29, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 29, 2017 пре 1 минут, Trifke рече A sto je meni zeleno a tebi crveno oko slicice? Улогован је анонимно, и онда софтвер то региструје као да и није улогован Ведран*, Поуке.орг инфо and Trifke је реаговао/ла на ово 1 2 https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Децембар 29, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 29, 2017 пре 1 минут, Trifke рече A sto je meni zeleno a tebi crveno oko slicice? Претендујеш на трон, зато. Да неће "једина истина" да те постави за руског патријарха сад кад су одлучили да је време русе спасти од незнабоштва. Trifke је реаговао/ла на ово 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Децембар 29, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 29, 2017 пре 1 минут, GeniusAtWork рече Улогован је анонимно, и онда софтвер то региструје као да и није улогован А можда и нисам улогован. Прошао сам "кроз" логин и стао насред форума. Pax vobiscum! Milan Nikolic, Trifke and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 1 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука