Ведран* Написано Децембар 24, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 24, 2017 пре 2 минута, Ведран* рече већ зрачим? Као Чернобил. zracis.mp4 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Децембар 24, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 24, 2017 пре 2 минута, Trifke рече Malo sam zgvirio u temu o grehu u raju e tamo je vec dzungla. Jeresi na sve strane. Не смем тамо. Ја се бојим змија. Trifke and Матусал је реаговао/ла на ово 1 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Децембар 24, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 24, 2017 Ne mogu da verujem da ovo niko nije primetio. Ti si Vedrane kriv sa tim tvojim zracenjem. Evo opet: Evo za mog velikog i nezaboravljenog prijatelja Kratosa i ostale drugare od Sv Atanasija Velikog "O ocovecenju Boga Logosa" 8. "Zbog toga ,dakle, beztelesni i nepropadljivi i nevestastveni Logos Bozji stupa u nas prostor a da pri tom ni ranijje nije bio daleko.Jer, ni jedan deo tvorevine nije bez Njega, nego On, postojeci uz svog Oca, sve Sobom ispunjava i snishodeci ,zbog Svoga covekoljublja, dolazi da nam se objavi. " Ведран* је реаговао/ла на ово 1 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Децембар 24, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 24, 2017 пре 2 минута, Svetlana Pecin-Saraguda рече Знаш врло добро да су Богу сви живи (Лк. 20, 38), те да се друкчијим начином изражавања користи Свето Писмо и Свети Оци, наравно ако хоћеш да пратиш текстове у њиховом контексту и у њиховом начину. Само они који би празним философирањем хтели да се баве могу да пишу свашта, а како њима одговара да тумаче. Ајде? Ми то нисмо знали! Ово као да си преписала из неке општецрквене накладе (Магаре ће ти рећи шта је то, ако не знаш). И тако си у широком луку заобишла Св Кирила Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Децембар 24, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 24, 2017 пре 11 часа, Ведран* рече Нису поменули да видиш НАЧИН како је "ушао". Јер начин није Писмо открило нити га знамо. Сазнаћемо. Поменули су да видиш да је стао међу њих (не "ушао" - не користиш библијски језик) у соби без обзира на затворена врата. Ali, Vedrane, nacin kojim je usao u sobu se moze videti iz samih reci pisma, kada se stihovi tumace u njihovom litelarnom, logickom smislu i kroz iskustvo koje sticemo kada prolazimo kroz slicne situacije. Jer, Isus dodje i stade na sred sobe. Kako mozemo ove reci shvatiti ako ih pogledamo u njihovom prostom narativnom smislu. Opis dogadjaja nasim svakodnevnim ljudskim jezikom. Dosao sam kod tebe i stao sam na sredninu ( tvoje ) sobe. Kako sam usao, pa, logicno , na vrata ( cak i ako nisam pomenuo vrata ). Tako isto i ovde u pismu. I,jos se narocito pominju zatvorena vrata. Koliko vidim, ovakvim prostim tumacenjem , jednostavnih reci pisma, ....dodje i stade, kroz zatvorena vrata,... objasnjavaju i oci i hriscanski pisci. Zasto, Vedrane praviti neku komplikaciju i traziti neko dodatno tumacenje u tako prostim narativnim recima pisma ? Nema potrebe zaista. Jer, da je usao na neki drugi nacin, verovatno bi bilo receno,.... pojavio se, predstavio se apostolima i slicne reci. Recimo, u epizodi javljanja ucenicima na putu za Emaus, kaze se,...'и Исус приближи се, и иђаше с њима.'.... Vidis, priblizi se i idjase, slicno izrazavanje kao i kod javljanje u sobi, ...dodje i stade....javljanje kao vidljivim okom, kao da prolazi kroz zatvorena vrata...... Sta se desava kada su prelomili hleb? ....'И Њега нестаде.'....Deluje da nije prosto odsetao, nego , nestade, Vidis, koliko je drugaciji jezik izrazavanja u odnosu na to, kada se javio ovim ucenicima na putu, kada se priblizi i idjase sa njima. Kao setnja na korzou. Tako i tamo, kod javljanja u sobi. Da se javio na neki drugi nacin, trebalo bi da bude receno nekim drugim recima,...pojavi se, predstavi se i slicno,....kao sto se tamo kaze, nestade. Ali, ipak imamo reci,....dodje i stade,...kao sto je i tamo na putu za Emaus receno....priblizi i idjase s njima.... Kao da je slicno javljanje u oba slucaja, vidjeno od strane ucenika kao njegovo vidljivo okom javljanje, kada se pridruzio ucenicima na putu i kada se javio ucenicima u sobi, usavsi na vrata. Opet , kazem, i oci i drugi pisci tako prosto tumace , kroz vrata. ( nasao sam jos neka tumacenja ) . Kasnije cu ti odgovoriti na druga pitanja ( sad sam dosao kuci, umoran sam ) Svetlana Pecin-Saraguda је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Децембар 24, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 24, 2017 пре 4 минута, Trifke рече Ne mogu da verujem da ovo niko nije primetio. Ti si Vedrane kriv sa tim tvojim zracenjem. Нисам ја веруј ми. Екстаза је у питању. "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Децембар 24, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 24, 2017 пре 3 минута, Svetlana Pecin-Saraguda рече Тражиће Зорану и његовим следбеницима да Му кажу зашто су таланте закопавали и допуштали корову да гуши Његов врт. А то није за смех него је за плач. Ko kaze da su i Zoran i njegovi sledbenici zakopali svoje talante? Neznas sta Zoran radi i kako mozes da kazes da je zakopao svoje talente? Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Isusovo magare Написано Децембар 24, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 24, 2017 пре 53 минута, Ведран* рече Опростићу ти овакво безумље будући да данас не постиш него си већ почела да се напијаш далматинским вином чекајући празник. Ma jok..jedem crno grožđe.. Trifke је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Децембар 24, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 24, 2017 пре 1 минут, Svetlana Pecin-Saraguda рече Видим доста тога из његових личних објава. Ja bih se na tvom mestu uplasio jer si upravo rekla nesto sto je opasno i za svetovna merila a kamoli za duhovna. Naime na sudu nikada nebi mogli da prihvate tvoju konstataciju. Razmisli da te nisu uhvatila osecanja i naterala da sudis iako nisi sudija. Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Децембар 24, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 24, 2017 пре 6 минута, Bokisd рече Opis dogadjaja nasim svakodnevnim ljudskim jezikom. Dosao sam kod tebe i stao sam na sredninu ( tvoje ) sobe. Kako sam usao, pa, logicno , na vrata ( cak i ako nisam pomenuo vrata ). Tako isto i ovde u pismu. I,jos se narocito pominju zatvorena vrata. Много пута поновљене бесмислице временом не постају смислене. Већ сам ти рекао у вези овога. Писмо није писано твојом логиком. Код Луке ти не пише "дође" и "стаде" него вели док су они причали он СТАДЕ а они се утртали од тога. И нема врата и тра ла ла. Препоручио бих ти да узмеш оба текста заједно, јер онда све добија пуни смисао, али бојим се да ће теби опет бити преча твоја логика од Писма. Довољно би требало да ти буде што не пише "кроз врата", што Црква славословно не исповеда "кроз врата". А то што поједини оци помињу "кроз врата" објашњавајући сасвим друге ствари је мање важно. Нису се бавили овим питањем, бавили су се другим стварима, што је јасно из текстова које сте наводили. Zoran Đurović, Trifke, Матусал and 1 члан је реаговао/ла на ово 1 1 1 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Децембар 24, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 24, 2017 пре 7 минута, Isusovo magare рече Ma jok..jedem crno grožđe.. цеђено? Trifke је реаговао/ла на ово 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Децембар 24, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 24, 2017 Управо сада, Svetlana Pecin-Saraguda рече И ти сад у овоме видиш некакву потврду да је пре оваплоћења постојало оваплоћење? Или говори о Логосу Божијем као Другом Лицу Свете Тројице, Сину Божијем који се од Бога Оца ванвременски и вечно рађа? Zasto me odma svrstavas u neku grupu? Zasto predrasude? Sta ako sam po ovom pitanju na istoj poziciji sa tobom/ Ili mozda nisam ili nesto trece, kao Vladan npr. Hajde da vidi kako si ti razumela ovaj citat koji sam dao? Volim_Sina_Bozjeg, Матусал and Ведран* је реаговао/ла на ово 2 1 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Децембар 24, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 24, 2017 пре 1 минут, Trifke рече Zasto me odma svrstavas u neku grupu? Zasto predrasude? Sta ako sam po ovom pitanju na istoj poziciji sa tobom/ Ili mozda nisam ili nesto trece, kao Vladan npr. Hajde da vidi kako si ti razumela ovaj citat koji sam dao? Да што си него у групи. И говор те одаје. Vladan :::., Trifke and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 2 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Децембар 24, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 24, 2017 пре 2 минута, Svetlana Pecin-Saraguda рече Говори о Логосу Божијем као Другом Лицу Свете Тројице, Сину Божијем који се од Бога Оца ванвременски и вечно рађа. I sta nam jos kaze? Da li je imao ili nije imao telo pre ovaplodjenja? Gde je On stalno prisutan sa Ocem? Ведран* је реаговао/ла на ово 1 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Децембар 24, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 24, 2017 пре 1 минут, Svetlana Pecin-Saraguda рече С В Е Т И О Ц И тако тумаче. Па немој сада да се показујеш као да си протестант који нема Свето Предање за тумачење Светог Писма. Или јеси протестант? Свети оци ово не тумаче. Где си ти нашла неког Св Оца који конкретно ово тумачи? А? Ја још нисам. Можда има негде? Али ти знаш све унапред да они "тако тумаче". Теби не треба да читаш јер ти већ знаш. А и кад читаш ти у тексту видиш само оно што већ знаш, а не оно што у њему пише. И на Суду ћеш да упадаш и Богу у реч да би му рекала да ти све већ знаш. Шта има да ти прича. Али да питам ја тебе и остале твоје једномишљенике. А шта ви радите на овој теми? Хоћете да све што има да се каже кажу Св Оци, од речи до речи, и онда ћете бити задовољни. Па лепо узмите да читате Св Оце уместо ове теме. Шта вам фали? Што се овде млатите са онима које у слепоћи називате јеретицима, протестантима, и сличним увредама? Матусал and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука