Zoran Đurović Написано Новембар 8, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 8, 2017 пре 29 минута, Bokisd рече Da, nema pocetak. Зашто се ти сада буниш када ја кажем да у причешћу примаш једно тело Хр које у себи реално садржи све свеце од постања света па до краја? Ведран*, Paradoksologija, ikrasil and 1 члан је реаговао/ла на ово 2 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Новембар 8, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 8, 2017 пре 4 часа, Bokisd рече Ali, bitan je kontekst, u kojem sam ovo naveo. Hristos po ovom citatu, jeste prevecan po svom Bozanstvu ( vecno postoji i od Oca jeste, kao istiniti Bog od istinitog Boga ),.... ne po ipostasi, ....sto sam i ja pisao. Опрез, хула! Volim_Sina_Bozjeg, ikrasil, Zoran Đurović and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Новембар 8, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 8, 2017 Opet postavljam pitanje i zaista vas molim: @Zoran Đurović Da li mislite da ako Druga Ipostas Svete Trojice nije imala čovečansku prirodu, da onda ova Ipostas nije bila večno sa Ocem? Molim vas da odgovorite jasnije, ako može samo potvrdno ili odrično. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Новембар 8, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 8, 2017 пре 12 минута, Zoran Đurović рече Интересује ме да ми кажеш на српском, не у сликама. Не разумем шта хоћеш да кажеш. Ovako ste rekli i usledio je moj komentar: пре 38 минута, Milan Nikolic рече пре 50 минута, Zoran Đurović рече Зато и говоримо о преегзистентном Христу. Лепо кажеш да се враћа где је био. Vraća se kao izlivena reka u svoje tokove, a ono što voda povuče u reku nije preegzistiralo u reci. To znači da Ipostas Logosa silazi u naše postojanje i odnosi sa sobom čovečansku prirodu u večni život sa Ocem. Ono po šta je Logos sišao nije preegzistiralo u večnoj zajednici sa Ocem. Bokisd је реаговао/ла на ово 1 Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Новембар 8, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 8, 2017 пре 25 минута, Milan Nikolic рече Da li mislite da ako Druga Ipostas Svete Trojice nije imala čovečansku prirodu, da onda ova Ipostas nije bila večno sa Ocem? Одговарам других ради. Једном приликом на трибини Перишић Владан узе да прича како Бог може ладно без света. Није му свет ништа требао. И то је неко опште место у Отаца, као и у гр. филозофији. Амфилохије се успротивио, по мени, с правом. Рече му да му је такав Бог незамислив! И Лохи, који је радио докторат на Палами, има право. Јер је само једна димензија када велимо да Бог може и без нас, али испада да и не може без нас. Сада, твоје фарисејско питање хоће да уведе четворицу. Такво безумље не тврдим. То ти уводиш са твојим перверзним умовањима око усије, коју си ставио за Бога наместо Бога. Газиш Паламино да Није сушти од суштине, него је суштина од Суштог. Настави да шибицариш, овај коментар није био ради тебе. ikrasil, Жика, Ведран* and 2 осталих је реаговао/ла на ово 4 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Новембар 8, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 8, 2017 пре 17 минута, Zoran Đurović рече Зашто се ти сада буниш када ја кажем да у причешћу примаш једно тело Хр које у себи реално садржи све свеце од постања света па до краја? Ali, Bog nema pocetak, mi ljudi imamo pocetak postojanja. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Новембар 8, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 8, 2017 пре 7 минута, Milan Nikolic рече To znači da Ipostas Logosa silazi u naše postojanje i odnosi sa sobom čovečansku prirodu u večni život sa Ocem. Ono po šta je Logos sišao nije preegzistiralo u večnoj zajednici sa Ocem. Нема благе везе са Јеванђељем. Volim_Sina_Bozjeg, ikrasil and Ведран* је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Новембар 8, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 8, 2017 Управо сада, Zoran Đurović рече Па онда Бог не види остварене ствари него гледа у кристалну куглу. Твој проблем је што прдуцкаш ситно уместо да мислиш. Зато се ниједна твоја изјава не може узети за озбиљно јер их мењаш непрестано. зато блудиш... Зато те и називам нечовеком. Bog vidi, ali, stvari nisu ostvarene u vremenu. Gde su sveti , koje Bog vidi , kao ostvarene ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Новембар 8, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 8, 2017 1 hour ago, Milan Nikolic рече Tako je ipostas Logosa sišla u tvorevinu da uzme njenu prirodu. пре 8 часа, Milan Nikolic рече ova Ipostas ulazi unutar čovečanske prirode i uzima telo na sebe, пре 8 часа, Milan Nikolic рече Uvek sam razumeo da uipostaziranje označava ulazak ipostasi Logosa u ljudsku prirodu. Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Новембар 8, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 8, 2017 @Zoran Đurović Postavio sam vam konkretno pitanje, te vas molim da mi date konkretan odgovor sa da ili ne. Da li mislite da ako Ipostas Logosa nije imala večno čovečansku prirodu, da onda nije bila večno sa Ocem? Molim vas da odgovorite jasnije, ako može samo potvrdno ili odrično. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Новембар 8, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 8, 2017 Moje stavove iznosim konkretno i odgovaram: Da li je tvorevina nastala kroz suštinu Božiju? Jeste. Da li je tvorevina nastala iz/od suštine Božije? Nije. Da li su energije i logosi Božiji pretpostojeći tvari? Jesu. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Новембар 8, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 8, 2017 пре 1 минут, Milan Nikolic рече @Zoran Đurović Postavio sam vam konkretno pitanje, te vas molim da mi date konkretan odgovor sa da ili ne. Da li mislite da ako Ipostas Logosa nije imala večno čovečansku prirodu, da onda nije bila večno sa Ocem? Molim vas da odgovorite jasnije, ako može samo potvrdno ili odrično. Може, само ми дај пре тога где Максим вели да Бог ствара кроз суштину. Ведран* је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Новембар 8, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 8, 2017 Ako može molim vas konkretan odgovor: Da li mislite da ako Logos nije imao večno čovečansku prirodu, da onda nije bio večno sa Ocem? Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Новембар 8, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 8, 2017 Управо сада, Milan Nikolic рече Ako može molim vas konkretan odgovor: Da li mislite da ako Logos nije imao večno čovečansku prirodu, da onda nije bio večno sa Ocem? Може, само ми дај пре тога где Максим вели да Бог ствара кроз суштину. Ведран* је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Новембар 8, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 8, 2017 пре 3 минута, Milan Nikolic рече Moje stavove iznosim konkretno i odgovaram: Da li je tvorevina nastala kroz suštinu Božiju? Jeste. Потписао си јерес. Себи пресудио. Ведран*, ikrasil and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука