Jump to content

Зоран Ђуровић: Лазарево васкрсење

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 5 минута, Кратос рече

Mislim da što se tiče teme koju je rimski tić ava Đurović pokrenuo treba razjasniti neke stvari:

1.Božija perspektiva sveta koja mu kao Bogu,Tvorcu daje mogućnost viđenja svih događaja u tvorevini kao aktulenih pred njim čak i kad se oni nisu ni desili,od stvaranja do Parusije,znači bukvalno sve što se ikada odigralo,što se odigrava i što će odigrati bez ikakvih vremenskih odrednica.u tom smislu bi se moglo reći,gledano iz te nadtvorevinske perspektive Sin je već ,,ovaploćen,, i pre realnog ostvarenje tog Božijeg plana tj konačno cilja i Smisla u tvorevini,Bog ga je oduvek video bez obzira na realno odigravanje svih događaja vezano za Hrista.Za Boga su oni oduvek bili realnost.

2.Naša perspektiva u odnosu na tu Božiju.

Usklađivanjem i razdvajanjem ta dva ta dva mislim da se može doći do nekog razumevanja atemporalnosti događaja Hrista u vremenu.

Ја сам задивљен.

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Ivan Marković рече

Nije još dotle došlo. Ali hoće, ako se ne odmorim. A i posao mi zavisi od oketa. Evo obećavam da ću povremeno gledati šta pišete i intervenisati ako smatram da vas pop vrti ili manipuliše. Ali mislim da ste ti, Kratos, i Bokisd dovoljni i sami. Fokusirajte se na popa, nemojte dopuštati da vas đuromisleći: Žika,VSB, Vedran i ekipa istroluju i iscrpe...malo pre videh da te Žika nešto proziva. Verujem da ćeš se i sam snaći. Da ponovim. Ne interesuju me popovi teologumeni. Dok ne ekumeniše, meni dobro. 

Немој да ме категоришеш, да ти не узвратим!

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Vedran рече

Немој да ме категоришеш, да ти не узвратим!

Ja se još strpljivo molim.

Imam milosti prošli put nije spavao tri dana, imao je 40 prijava naših poruka moderaciji :))

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, Ivan Marković рече

Nije još dotle došlo. Ali hoće, ako se ne odmorim. A i posao mi zavisi od oketa. Evo obećavam da ću povremeno gledati šta pišete i intervenisati ako smatram da vas pop vrti ili manipuliše. Ali mislim da ste ti, Kratos, i Bokisd dovoljni i sami. Fokusirajte se na popa, nemojte dopuštati da vas đuromisleći: Žika,VSB, Vedran i ekipa istroluju i iscrpe...malo pre videh da te Žika nešto proziva. Verujem da ćeš se i sam snaći. Da ponovim. Ne interesuju me popovi teologumeni. Dok ne ekumeniše, meni dobro. 

Нисам га прозивао. Само сам питао.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Кратос рече

Mislim da što se tiče teme koju je rimski tić ava Đurović pokrenuo treba razjasniti neke stvari:

1.Božija perspektiva sveta koja mu kao Bogu,Tvorcu daje mogućnost viđenja svih događaja u tvorevini kao aktulenih pred njim čak i kad se oni nisu ni desili,od stvaranja do Parusije,znači bukvalno sve što se ikada odigralo,što se odigrava i što će odigrati bez ikakvih vremenskih odrednica.u tom smislu bi se moglo reći,gledano iz te nadtvorevinske perspektive Sin je već ,,ovaploćen,, i pre realnog ostvarenje tog Božijeg plana tj konačno cilja i Smisla u tvorevini,Bog ga je oduvek video bez obzira na realno odigravanje svih događaja vezano za Hrista.Za Boga su oni oduvek bili realnost.

2.Naša perspektiva u odnosu na tu Božiju.

Usklađivanjem i razdvajanjem ta dva ta dva mislim da se može doći do nekog razumevanja atemporalnosti događaja Hrista u vremenu.

Не смем да кажем алилуја, јер сам имао ружних изненађења са тобом! Некако посрнеш на путу... Добро је прочитати ову Паламину беседу, који је Милан у тренутку када се Дух Свети спрдао са њиме, привео, а Боксит нам је скинуо. Ту је реч о вечном енергетском постојању нас и Ис. Да јесте израз ван Бога, али да јесте и сами Бог. И да никад није настало. То је оно што Палама потенцира. И само захваљујући томе "промене" у Богу су могуће. Али ми партиципирамо реално у томе, јер нас ни не би било. И то је реалија у том царству. Зато нема ни паралелних светова него само раста одозго. Ми смо семена логосна. Као што у икони имаш обрнуту перспективу.  

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Ivan Marković рече

Samo se ti ceri...doživećeš ti od tog momka puno neprijatnih iznenađenja...:ani_biggrin:

E a kako me hvalio nekad....:)) 

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Zoran Đurović рече

Као што у икони имаш обрнуту перспективу.  

Ovo te nisam razumeo.Misliš na ikonu kao prikaz eshatološkog stanja svetih?

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 13 минута, Ivan Marković рече

Samo se ti ceri...doživećeš ti od tog momka puno neprijatnih iznenađenja...:ani_biggrin:

Видећеш кад се авинизира и удари по теби!12:smeha:

Подели на овим сајтовима

пре 43 минута, Zoran Đurović рече

То је оно што кажем: Чекали смо на тебе... 

Mi i dalje čekamo da se vidimo pa će biti veselo. :)

Druga stvar koju strasno volim posle Boga je da se veselim sa takvim kao što ste vi. Dakle, nikako po principu ,,pu zeka iz daleka'' kao što volite ovako preko foruma.

Duhovnost koju sebi pripisujete nema dodirnih tačaka sa božanskim iskustvom. Samo omalovažavate oponente, držite kao kerove svoje pulene neretko sa vidnim psihološkim problemima.

Vaša nesreća u sreći koja će se nadam se uskoro ostvariti, je što ste daleko i nikada ne najavljujete dolazak u Srbiju. Vaš kalibar koji sebi pripisujete treba da se oproba u ličnom kontaktu i snažnim zagrljajima i u sili ljubavi.

Ovako, na način ,,pu zeka iz daleka'', postalo je degutantno. Teološki dijalog ste sveli na nešto užasno. Sve se to može popraviti budućim susretom i prisetite se momenta tog susreta ovako već određenog, ali sa napomenom ljubavi. :)

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Milan Nikolic рече

Duhovnost koju sebi pripisujete nema dodirnih tačaka sa božanskim iskustvom. Samo omalovažavate oponente, držite kao kerove svoje pulene neretko sa vidnim psihološkim problemima.

Ti si brate odlepio.

Подели на овим сајтовима

Zamisli djurovića ne znaš, ne znaš mu porodicu, ne znaš mu prijatelje, ne znaš koliko je posvećen Hristu i koliko se trudi da ovde opismeni narod i onda dodje ovaj koji je sama suština Boga i u njoj živi sa svojim fantamozgarijama i kaže da djurović nekog drži kao kerove i to sa vidljivim psihološkim problemima.

Pa ovo je za izbegavanje u svakom pogledu.

Подели на овим сајтовима

пре 54 минута, Zoran Đurović рече

Добро је прочитати ову Паламину беседу, који је Милан у тренутку када се Дух Свети спрдао са њиме, привео, а Боксит нам је скинуо. Ту је реч о вечном енергетском постојању нас и Ис. Да јесте израз ван Бога, али да јесте и сами Бог. И да никад није настало. То је оно што Палама потенцира. И само захваљујући томе "промене" у Богу су могуће.

Osim na laži i izopačenja Palaminog učenja koje unosite, treba upozoriti sve guroviće da se njihova pomama za definicijom postojanja vremena ne sme obavljati mimo objašnjenja same definicije vremena. Kako ćemo to obaviti osim sagledavanjem onoga što je sama matrica vremena. Kako da imamo smelosti da u takvom manevrisanju sa definicijom vremena izbegavamo analizu onoga što čini matricu vremena? koja je u vlasti Trojičnog Boga.

Zato se đuromisleći kostreše na pomen ipostasi i suštine u postojanju Božijem. Sada što radi Đurović sa Palaminim učenjem ravno je pogubljenju razumnosti, tragediji besramnog ponižavanja.

Svakako će doći vreme da sve bude na svom mestu. Treba nastaviti sa istraživanjem i pažljivim tumačenjem kako bismo prepoznali golemu opasnost koja dolazi od Đurovića.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Milan Nikolic рече

Osim na laži i izopačenja Palaminog učenja koje unosite, treba upozoriti sve guroviće da se njihova pomama za definicijom postojanja vremena ne sme obavljati mimo objašnjenja same definicije vremena. Kako ćemo to obaviti osim sagledavanjem onoga što je sama matrica vremena. Kako da imamo smelosti da u takvom manevrisanju sa definicijom vremena izbegavamo analizu onoga što čini matricu vremena? koja je u vlasti Trojičnog Boga.

Zato se đuromisleći kostreše na pomen ipostasi i suštine u postojanju Božijem. Sada što radi Đurović sa Palaminim učenjem ravno je pogubljenju razumnosti, tragediji besramnog ponižavanja.

Svakako će doći vreme da sve bude na svom mestu. Treba nastaviti sa istraživanjem i pažljivim tumačenjem kako bismo prepoznali golemu opasnost koja dolazi od Đurovića.

Ma idi bre više u peršun zaista, daj nam nekog oca koji o Palaminom učenju ne govori kao djurović i sam Palama izmedju ostalih otaca.

Подели на овим сајтовима

пре 34 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Zamisli djurovića ne znaš, ne znaš mu porodicu, ne znaš mu prijatelje, ne znaš koliko je posvećen Hristu i koliko se trudi da ovde opismeni narod i onda dodje ovaj koji je sama suština Boga i u njoj živi sa svojim fantamozgarijama i kaže da djurović nekog drži kao kerove i to sa vidljivim psihološkim problemima.

Pa ovo je za izbegavanje u svakom pogledu.

Kako da opismeni narod, tako što će izvrnuti učenje otaca i svakom oponentu reći da prdi? Ne znam kako ovde ljudi nemaju osećaj da Đurović nije jurodivi dobrica, nego lukavi i podmukli nagovarač i prevarant.

Šta ti znaš o Đuroviću da ga toliko braniš i podržavaš? Kakve veze ima bilo šta o mogućim ugledima u društvu itd, kada taj iznosi otrov od učenja među hrišćane, a gradi se duhovnikom i prozorljivcem.

Takvu neodgovornost retko možemo videti, da usled otkrivanja njegove izopačenosti on sve svede na šalu i podrugljivost.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...