Jump to content

Зоран Ђуровић: Лазарево васкрсење

Оцени ову тему

Препоручена порука

Управо сада, Vedran рече

Немам ја теби шта да објашњавам јер ја са тобом немам проблем него ти имаш проблем са мном. Рекао си да сам те напао. Дакле имаш проблем са мојим односом према теби. Не можеш то рећи и преко тога прећи као да ништа ниси рекао. Хоћу цитат где сам те напао. А без тога нећу даље да разговарам. 

Ово сад што пишеш је муљање, јер није било тако како описујеш.

Evo, povlacim sve sto sam rekao ,( da si me napao ). 

Da li mozemo sve da resetujemo i krenemo iz pocetka. U kom smislu ?

Da li je moje zakljucivanje ( u onom mom dugackom tesktu ),  u skladu sa otackim citatima i ( citatima ) iz Pisma ? 

Koliko vidim, to je poenta price ? Da li se slazes ?

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Снежана рече

тешко, кад ме и не познавајући Ведран и Ђуровић окарактерисаше као лукаву, а можда су само заборавили да додају и безалену :smeh1:

Може бити и да сте некад и безазлени. А ја могу само да кажем оно што видех. А видех само ваше лукавство. За сада вас само по томе виртуелно познајем јер сте одлучили да само ту своју страну покажете. 

Јавили сте се са трик питањем чији је крајњи циљ био да кажете само нешто заједљиво. И то је био ниво вашег доприноса теми. 

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, Bokisd рече

Evo, povlacim sve sto sam rekao ,( da si me napao ). 

:skidamkapu:

пре 9 минута, Bokisd рече

Da li mozemo sve da resetujemo i krenemo iz pocetka. U kom smislu ?

Како год желиш.

пре 10 минута, Bokisd рече

Da li je moje zakljucivanje ( u onom mom dugackom tesktu ),  u skladu sa otackim citatima i ( citatima ) iz Pisma ? 

Ја сам о томе рекао што сам имао у мом одговору на то твоје писмо. И зато ти не могу одговорити да ли се слажем или се не слажем јер то није довољно прецизно. Већина ствари о којима другачије размишљам или би их другачије изразио већ сам поменуо тамо и не желим да понављам нешто што сам већ рекао. 

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, Снежана рече

тешко, кад ме и не познавајући Ведран и Ђуровић окарактерисаше као лукаву, а можда су само заборавили да додају и безалену :smeh1:

Ček da ne proveravam ali mislim da je vedran rekao što se tebe lično tiče u vezi pitanja da oseća neku lukavost a ne da si ti lukava. :)

No kao što ti rekoh sve van Hrista Hristos milošću svojom briše, inače ovakve razgovore ponekad oštrije vodimo i sa svojim bližnjima zar ne? Pa ih se ne odričemo niti mislimo za njih da su djavdjavi (izbavi me od lukavago) :))

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Ček da ne proveravam ali mislim da je vedran rekao što se tebe lično tiče u vezi pitanja da oseća neku lukavost a ne da si ti lukava. :)

Чак си и од мене боље то запамтио.

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, Vedran рече

Може бити и да сте некад и безазлени. А ја могу само да кажем оно што видех. А видех само ваше лукавство. За сада вас само по томе виртуелно познајем јер сте одлучили да само ту своју страну покажете. 

Јавили сте се са трик питањем чији је крајњи циљ био да кажете само нешто заједљиво. И то је био ниво вашег доприноса теми. 

у опште није било трик питање :smeh1:

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

пре 23 минута, Снежана рече

кад ме и не познавајући Ведран и Ђуровић окарактерисаше као лукаву

Кад ти рекох да си лукава? Знам само да смо имали некада неке дијатрибе, Али се не сећам да сам рекао да си лукава... Од мене би добила пре неки "комплимент" на памет или разумевање неког проблама, него ово... 

Као што си разумела да позивам несрећног МН да се баци са Бранковог моста.  

Подели на овим сајтовима

пре 26 минута, Bokisd рече

Христос је постао Првенац и путем васкрсења. После њега ће, пре осталих, васкрснути они који Му припадају, тј. верујући и Њему угодни, кад Он буде сишао с небеса (јер то значе речи: о Његову доласку). Праведно је да праведници имају неку предност и приликом самог васкрсења. Пошто ће они бити узнесени на облацима у сретење Господу (1. Сол. 4; 17), они ће пре васкрснути. Грешници ће, међутим, као осуђени, доле чекати Судију. Затим је крај свега и самог васкрсења, јер ће васкрснути сви уопште.

Brate čitaj tekst pažljivo. Праведно је да праведници имају неку предност и приликом самог васкрсења. Пошто ће они бити узнесени на облацима у сретење Господу (1. Сол. 4; 17), они ће пре васкрснути.

Грешници ће, међутим, као осуђени, доле чекати Судију. Затим је крај свега и самог васкрсења, јер ће васкрснути сви уопште.

Vidiš li kako se ovo razlikuje od tvojih duša na nebu dok čekaju kraj svega i samog vaskrsenja, kad se pre toga govori da će pravednici biti uzneseni na oblacima u sretenje i oni će pre vaskrsnuti?

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Zoran Đurović рече

Кад ти рекох да си лукава?

Броји и "Амине". :))

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Brate čitaj tekst pažljivo. Праведно је да праведници имају неку предност и приликом самог васкрсења. Пошто ће они бити узнесени на облацима у сретење Господу (1. Сол. 4; 17), они ће пре васкрснути.

Грешници ће, међутим, као осуђени, доле чекати Судију. Затим је крај свега и самог васкрсења, јер ће васкрснути сви уопште.

Vidiš li kako se ovo razlikuje od tvojih duša na nebu dok čekaju kraj svega i samog vaskrsenja, kad se pre toga govori da će pravednici biti uzneseni na oblacima u sretenje i oni će pre vaskrsnuti?

Brate VSB, ali, zasto nisi samo pogledao u 1.Sol. 4, 17 :

" 16   Јер ће сам Господ са заповешћу, са гласом Арханђеловим, и с трубом Божјом сићи с неба; и мртви у Христу васкрснуће најпре;

17 А потом ми живи који смо остали, заједно с њима бићемо узети у облаке на сусрет Господу на небо, и тако ћемо свагда с Господом бити. "

Vidis, da se govori o Drugom dolasku Hristovom i opstem vaskrsenju za sve pravedne. I, dalje za sve nepravedne. Nema razlike.

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Zoran Đurović рече

Кад ти рекох да си лукава? Знам само да смо имали некада неке дијатрибе, Али се не сећам да сам рекао да си лукава... Од мене би добила пре неки "комплимент" на памет или разумевање неког проблама, него ово... 

Као што си разумела да позивам несрећног МН да се баци са Бранковог моста.  

позната је ваша осебујност у изражавању и мишљењу, но да ли у свој својој сујети схватате да је ово виртуелно комуницирање веома ограничено, и да као што је Ведран видео само моју лукавост, тако и неко не познавајући вас може буквално да схвати позив на бацање са Бранковог моста, надам се да ваш интелект може да скапира шта вам причам

А.М.

Подели на овим сајтовима

• Гости
позната је ваша осебујност у изражавању и мишљењу, но да ли у свој својој сујети схватате да је ово виртуелно комуницирање веома ограничено, и да као што је Ведран видео само моју лукавост, тако и неко не познавајући вас може буквално да схвати позив на бацање са Бранковог моста, надам се да ваш интелект може да скапира шта вам причам

А да ли сте скапирали да се неко забринуо, уплашио за брата и приступа крајњој мери, не би ли дотичном упутио упозорење?

Како у Нама волимо сладуњаве и голицљиве предлоге, а презиремо савест, тако је слично и споља!

Послато са PRA-LX1 користећи Pouke.org мобилну апликацију

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, Vedran рече

Ја сам о томе рекао што сам имао у мом одговору на то твоје писмо. И зато ти не могу одговорити да ли се слажем или се не слажем јер то није довољно прецизно. Већина ствари о којима другачије размишљам или би их другачије изразио већ сам поменуо тамо и не желим да понављам нешто што сам већ рекао. 

Okey.

Ali, ja moram da dodam. Koliko sam shvatio, glavna zamerka je na to neko moje zakljucivanje, ne na postavljene citate od otaca i pisma ( u tom mom tekstu ).

Ako je tako, ( ispravi me ako gresim ), ja sam vec naveo , da  se moj zakljucak zasniva na onim recima od Pavla i Zlatoustog. Ja ne vidim, da postoji razlika izmedju moga zakljucka i tih citata. 

Ako hoces da ukazes, da sam pogresno zakljucio i da ne razumem kontekst ( :stadaradim: ) tih citata, mozemo da pricamo. Ako mislis da si zakljucio raspravu, nema problema, prihvaticu. 

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Bokisd рече

Vidis, da se govori o Drugom dolasku Hristovom i opstem vaskrsenju za sve pravedne. I, dalje za sve nepravedne. Nema razlike

Kako nema razlike kad nepravednici moraju da čekaju Sudiju a pravednici vaskrsavaju u HristuPrvenac Hristos pa po redu svi u njemu. Sudiju čekaju nepravednici ti si sam prineo citat.

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Гајић рече

А да ли сте скапирали да се неко забринуо, уплашио за брата и приступа крајњој мери, не би ли дотичном упутио упозорење?

Послато са PRA-LX1 користећи Pouke.org мобилну апликацију

да ли ви схватате да морате да стражите над својим речима, и ма колико се овде чашћавали разноразним етикетама и комплиментима што је негде и опростиво јер је у изговорено у жару борбе, не можете позивати, наговарати, предлагати нешто тако као што је скакање са Бранковог моста, ма колико ви мислили да сте брижни, јер не знате ко је са друге стране и како може да доживи ваше речи, немојте бранити неодбрањиво, причам само на нивоу обичне људске комуникације, да ли је овом трусту мозгова заиста тешко за спустити се на ниво људскости

А.М.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...