Jump to content

Зоран Ђуровић: Лазарево васкрсење

Оцени ову тему

Препоручена порука

Из глубини возвах, [mention=24083]Ivan Marković[/mention]! Пошто си ти проницатељ Миланових мисли, дедер ми и ово објасни!:))

Osobina Božanstva je da prožima svu tvar, te da ispunjava svu dužinu i dubinu postojeće tvari - jer ništa ne bi moglo da postoji, a da se ne nalazi u okviru postojećeg; a to postojeće je pre svega Božansko Biće.
Iskrenom verom sagledajmo Božansku prirodu i istinski pojam te Božanske i transcendentne prirode.
Sv.Grigorije Niski

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

Миран можда и јеси али смирен ниси. Јер да јеси не би ми делио епитете. Него би хтео да чујеш што ти се говори, па о томе сам размислио. Па онда би или прихватио или одбацио, али тада би барем имао нешто сувисло да кажеш. 

Kako lepu logiku imaš. Samo je nemaš kada čuješ svoga Đuru. :)

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Milan Nikolic рече

Kako lepu logiku imaš. Samo je nemaš kada čuješ svoga Đuru. :)

А ти изгледа да немаш лепе манире, то јест кућно васпитање.

Ја с тобом ни реч нисам проговорио.

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

пре 41 минута, Milan Nikolic рече

Pošto postoji samo jedna bespočetna suština - Božja, ostale suštine su stvorene i nastaju kroz ovu jedinu bespočetnu suštinu, jedino sposobnu da stvara druge suštine.
Sv.Palama

Пошто си ти аматер, и немам појма шта читаш, дај ми тачан извор за овај цитат. Мени пак можете и на реч веровати јер вам не подмећем глупости. Дакле, ИЗВОР. 

Овде се суочавамо и са другим интересантним феноменом: Нпр. када  @Кратос цитира Јеванђеље или неког од Отаца ја то не могу да лајкујем јер не могу да претпоставим на који је перверзан начин разумео тај текст. Дакле, када ја чујем шта вели Дамаскин ја сасвим друго разумем од Кратоса. Ваљда су ме многе књиге извеле из памети!:)) 

Подели на овим сајтовима

пре 28 минута, Milan Nikolic рече

Sv.Grigorije Niski

Види, "Григорије", ја бих ипак сачекао Ивана Инквизитора Марковића да ми појасни шта је МН мислио...  

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Џуманџи рече

Шта ја узе' да читам у бусу. :))

Мене сад живо занима зашто не исповедамо овако: "...И у Једнога Логоса, Сина Божјег, Јединородног, .......... Који је ради нас људи и нашега спасења сишао с небеса, и оваплотио се......"? Што баш Исуса Христа називамо Господом кад је, чини се, привремено оваплоћен? И то, ето, само ради спасења творевине. 

Pa, kada se kaze, ...'I u jednoga Gospoda Isusa Hrista, Sina Bozijeg, Jedinorodnog, od Oca rodjenog pre svih vekova'.... automatski ( :stadaradim:) se misli i na Logosa, jer se kaze...rodjenog pre svih vekova. Govori se o stvarima kada nije nista postojalo, osim sv.Trojice.

To je naglaseno u ...'kroz koga je sve postalo'....kroz tog Sina pre vremena, koji je i Logos. Sigurno su oci i sabori znali za Jovanovo jevandjelje i za pojam Logos.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Bokisd рече

automatski ( :stadaradim:) se misli i na Logosa, jer se kaze...rodjenog pre svih vekova.

Видиш да се не мисли? Јер ми мислимо другачије.  

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Zoran Đurović рече

Zaboravio je da doda "jer je Bog tako ustrojio" . :))

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Zoran Đurović рече

... у предокусу контекста...:))

A u kontekstu "evo približi vam se Carstvo meni dato u viziji od postanka sveta". :))

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Zoran Đurović рече

Pa, valjda je bitno, kako pise u tom tekstu simvola ? 

Tj., ono, kakav je kontekst. ( :stadaradim: )

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Volim_Sina_Bozjeg рече

Mozak ti je ograničen na muško ženske teme i odnose.

Iako nije posečena znači da nije materijalna da je mač može rasporiti ali strada (muire) zajedno sa telom. Inače bi bilo rečeno da se telo poseče i strada dok duša odlazi i putuje kao da se ništa desilo nije.

A, joj, VSB, treba citati u kontekstu. :!:

Dusa kod Hrista strada, ono, recimo, kada place ili kada se boji smrti, to je ono sto kaze Damaskin...'boluje i strada zajedno sa telom'....

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...