Jump to content

Зоран Ђуровић: Лазарево васкрсење

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 2 минута, Кратос рече

Ko je rekao da nije sišao?

Ti.

Jer Isus govori nije vam Mojsije dao manu, nego Otac moj nebeski vam je dao manu hleb. A onda nastavlja Ja sam Hleb koji je sišao. Kako su onda Mojsijevi jeli Isusa dok se on još nije ovaplotio?

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Vedran рече

Ти си за дивљење. Човек, "форум". Јер сам са собом дискутујеш, постављаш тезу и антитезу. Сам себе демантујеш, као сада што св Дамаскином показујеш сву глупост свога претходног питања. А најгоре од свега је што ти и не видиш да то радиш. 

Ne nego ti nemaš nikakav argument i onda meni spočitavaš lupetanje jer nemaš ništa da kažeš jer znaš da sam ja u pravu i dao sam ti Damaskina a ti il si kvaran ko karijes il patiš od disleksije.Piše ti sve lepo,čitaj ponovo.

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Кратос рече

kvaran ko karijes il patiš od disleksije.

Можеш ти и боље, има они прозорчићи и лончићи и остало.

Да се смириш и Бог би те погледао. 

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Volim_Sina_Bozjeg рече

Ti.

Jer Isus govori nije vam Mojsije dao manu, nego Otac moj nebeski vam je dao manu hlen. A onda nastavlja Ja sam Hleb koji je sišao. Kako su onda Mojsijevi jeli Isusa dok se on još nije ovaplotio?

Šta ima da silazi kad je on i pre stvaranja već Bogočovek po vama?

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Vedran рече

Можеш ти и боље, има они прозорчићи и лончићи и остало.

Да се смириш и Бог би те погледао. 

Hvala na savetu ali miran sam.Bog s tobom.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Кратос рече

Hvala na savetu ali miran sam

Миран можда и јеси али смирен ниси. Јер да јеси не би ми делио епитете. Него би хтео да чујеш што ти се говори, па о томе сам размислио. Па онда би или прихватио или одбацио, али тада би барем имао нешто сувисло да кажеш. 

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Кратос рече

Šta ima da silazi kad je on i pre stvaranja već Bogočovek po vama?

Kroz Isusa Hrista Bogočoveka je sve stvoreno.

Dakle Isus Hristos je vazda na nebu, ovaploćava se uzima grehe na sebe iako bezgrešan, zbog greha umire da bi sišao u tu ebenu smrt koju napravismo sami sebi i vaskrsao Njegovo Carstvo koje je uspostavljeno Kroz Njega a ne koje će On stvarati hodajući po svetu.

Sam veliš da se slažeš kako adam i eva ne bi umrli da nisu zgrešili, zar ti to nije dovoljno atemporalno za jednog Isusa Hrista koji greha nema i koji dolazi da obavlja Spasenje a ne da sebe nanovo stvara. Zato silazi sa neba a da je već na tom nebu.

Подели на овим сајтовима

Gde si [mention=24083]Ivan Marković[/mention]-u? Лепо ти ја рекох да се не опушташ! :))12:smeha::))

Pošto postoji samo jedna bespočetna suština - Božja, ostale suštine su stvorene i nastaju kroz ovu jedinu bespočetnu suštinu, jedino sposobnu da stvara druge suštine.
Sv.Palama
Ne može biti jasnije. Nema mesta sablazni.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

Четврта реч: Боже, Боже мој, зашто си ме оставио? Ове речи исказују колико немоћ природе људске толико и видовитост. Јер човек страда. Но има ту једна тајна испод бола човечјега. Гле, једино ове речи могле су да разбију јерес, која је у доцнијим временима потресала цркву, а која је неправилно учила, да је Божанство страдало на крсту. Међутим, вечни Син Божији зато се и ваплотио као човек, да би као човек телом и душом могао у даном тренутку пострадати за људе и умрети за људе. Јер да је Божанство у Христу страдало, значи да је Божанство у Христу и умрло. А то се не да никако ни замислити. Удубите се што јаче у ове велике и страшне речи: Боже, Боже мој, зашто си ме оставио?

Ni vladika Nikolaj nema pojma.12:smeha:

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Кратос рече

Међутим, вечни Син Божији зато се и ваплотио као човек, да би као човек телом и душом могао у даном тренутку пострадати за људе и умрети за људе.

Opet napreduješ i veliš da duša nije besmrtna, bravo.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Кратос рече

Јер да је Божанство у Христу страдало, значи да је Божанство у Христу и умрло. А то се не да никако ни замислити.

Kad mi govorimo o tome da je Ličnost Hristova postradala na Krstu ti si na temi razbibriga i ne znaš šta govoriš i onda misliš da smo mi govorili o tome da se Božanska priroda ukinula ispraznila ni sarmu ne probajući do kraja, pa se onda od nekog dalekog drugog Božanstva nanovo uspostavila tako da je mogla vaskrnuti na Krstu.

Oladi.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Volim_Sina_Bozjeg рече

Opet napreduješ i veliš da duša nije besmrtna, bravo.

Ti ništa bre ne kapiraš,ne govori on o umiranju duše,već da je kao čovek dušom i telom osetio stradanje i smrt pa i vaskrsenje.Kao i svaki čovek.Sam vladika Nikolaj je pisao o besmrtnosti duše i postojanju duhovnoh sveta nevidljivog.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Volim_Sina_Bozjeg рече

Kad mi govorimo o tome da je Ličnost Hristova postradala na Krstu ti si na temi razbibriga i ne znaš šta govoriš i onda misliš da smo mi govorili o tome da se Božanska priroda ukinula ispraznila ni sarmu ne probajući do kraja, pa se onda od nekog dalekog drugog Božanstva nanovo uspostavila tako da je mogla vaskrnuti na Krstu.

Oladi.

Znači osta Otac bez Sina na tri dana?QQ lele..aje neću više...trabunjajte šta oćete.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Кратос рече

Znači osta Otac bez Sina na tri dana?QQ lele..aje neću više...trabunjajte šta oćete.

Izvini mislim da ti ne čitaš nikog mi smo samo mali ljudi sa tvog PC i mi ustvari ne postojimo, jer ono što mi pišemo ti čitaš šta pišu tvoji mali ljudi da bi se njima zabavljao.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Кратос рече

Ti ništa bre ne kapiraš,ne govori on o umiranju duše,već da je kao čovek dušom i telom osetio stradanje i smrt pa i vaskrsenje.Kao i svaki čovek.Sam vladika Nikolaj je pisao o besmrtnosti duše i postojanju duhovnoh sveta nevidljivog.

Pa kako je koj Q vaskrsla ako je besmrtna? Samo Božanska priroda nije umrla ukinuta,prekinuta na tom Krstu jer Otac Nikad nije napustio Sina ali ti sklapaš svoju lego igricu i baš te briga za dijalog. Idem po dete, moje dete je poštenije od tebe, kad neće da uči uzme igice i igra se sam a ne da zamlaćuje i mene i druge.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...