Jump to content

Шта тренутно читате?

Оцени ову тему

Препоручена порука

On 12/6/2017 at 17:58, Nektarija* рече

I ja sam je procitala vise puta. :) Oduvek sam volela te mracne Engleske romane. Ako nisi procitala, preporucujem ti od Kronina - Šeširdzijin zamak i knjigu Rebeka, mislim da je pisala Dafne du Morier. Snimljen je i film, sigurno si ga gledala, od Hičkoka. :dobro:

Kad smo kod Ostrvljana sad čitam Dikensov roman "Priču o dva grada"

Tvista sam pročitao skoro

Predivan je bio Dikens

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

"Верујем Господе, помози мом неверју"

"О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш"

Подели на овим сајтовима

• 1 month later...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

• 5 weeks later...
  • 2 weeks later...

144717910

Потпис:

Надање је моје- Отац;

Прибежиште моје- Син;

Покров мој- Дух Свети;

Тројице Свесвета, слава теби.

Подели на овим сајтовима

Читам књиге са документима о покушајима и борби Руске цркве пред револуцију кроз разне групе или епископе да се одржи Црквени сабор крајем 19 и почетком 20 века и изабере патријарх и да се Црква ослободи терора државе јер је по Духовном регламенту цара Петра из 1722 била дефинисана као део државног апарата.Клир је спадао у државне службенике и у платне разреде службеника.Ђакон је у државној номенклатури био ниво поручника,јереј капетана ,а епископ генерала.Свако ко је хтео у државној служби да ради морао је да донесе потврду да се исповедио и причестио.Свештеници су имали обавезу да пријаве полицији ако им је неко исповедио да је нешто радио против државе.Ту се појављује веома занимљива теологија истинска реформистичка и слободарска Свенцицког, .Свјетлова,Агејева и Н.П.Аксакова потомка словенофила Аксакових.Тиме се сада на академском нивоу бави Јулија Балакшина.

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...

1981122839_ZADUBINA-ZADUBINA-I-CARSTVO-DRUGA-ZADUBINA-ISAK-ASIMOV-prve-tri-knjige-serijala-ZADUBINA.jpg.e4e6dc2804001c01d389d5707e422f68.jpg

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

• 3 weeks later...
  • Креирај ново...