Млађони Написано Септембар 28, 2017 Пријави Подели Написано Септембар 28, 2017 пре 4 минута, RYLAH рече Оћемо онда да причамо само о томе колико је Велика Британија среће донела где год да је долазила, или ћемо да спомињемо и друге усрећитеље, попут Шпанаца, Португалаца, Белгијанаца, Немаца... ? Пошто су књиге писане о тим усрећивањима, као и о народима којих данас више уопште нема, или скоро нема, због тих усрећитеља. Ocemo li da pogledamo ekonomsku istoriju tih zemalja gde je britanija dosla? Da vidimo koliko je naprimer prosecni indijac bolje ziveo pre britanije nego posle britanije i pored tih zlocina o kojima pricas? Ciste podatke, tipa duzinu zivota, siromastvo i slicno? Ili ce samo da ponavljamo kako su ubijali i da ignorisemo druge efekte? Mislim ja sam siguran da znas sve zlocine britanske imperije, i kolonizacije - pitanje je ima li benefita i znas li koji su? oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Септембар 28, 2017 Пријави Подели Написано Септембар 28, 2017 пре 12 минута, Paradoksologija рече Где су збрисали сви средњовековни Јевреји, успут? Па у исламске земље... пре 3 минута, Аурор рече Arhiv islamskih agresija samo na modernu državu Izrael: Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 28, 2017 Пријави Подели Написано Септембар 28, 2017 пре 5 минута, Аурор рече Arhiv islamskih agresija samo na modernu državu Izrael: Since its establishment in 1948, the State of Israel has fought eight recognized wars, two Palestinian intifadas, and a series of armed conflicts in the broader Arab–Israeli conflict. https://en.m.wikipedia.org/wiki/List_of_wars_involving_Israel Izrael je nastao kao ratna odsteta za zlocine prema jevrejima u drugom svetskom ratu (od strane arapa koji su bili saradnici nacista) Od tada do dana danasnjeg sve arapske zemlje teze da uniste izrael. Izrael zeli da postoje i izrael i palestina, palestinci zele da postoji SAMO palestina. Moral, istorija i pravda su na strani jevreja. Mozemo da govorimo o zlocinima jevreja nad arapima, i da sudimo o tome, ali generalno gledano kada se sve oduzem - arapi su ti koji su agresori a ne jevreji. slicno kao hrvati i albanci nad srbima. Zato se jevreji podosta saosecajusa nama i dosta nas podrzavaju i u kulturi, i u medijima i u politici. Аурор је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Септембар 28, 2017 Пријави Подели Написано Септембар 28, 2017 пре 24 минута, RYLAH рече Ма осећај инфериорности због добре пропаганде. Који се, као и шовинизам, обично јавља код оних који нису имали додира са тим људима озбиљније. Нису радили или се дружили са њима. Kako nisu? A ovo nije ozbiljniji dodir s tim ljudima? I druženje s njima? Istina to baš nije "rad na istom poslu", služba nije družba ali oni to ne akceptuju. http://tinyurl.com/y7zs5ks5 Britanska policija je u raspadu. BRITSKÁ POLICIE JE V ROZKLADU. ☪️️ KHALIFAT BRITANISTAN ️☪️ Jaká země, taková policie. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Септембар 28, 2017 Пријави Подели Написано Септембар 28, 2017 пре 1 минут, Млађони рече Ocemo li da pogledamo ekonomsku istoriju tih zemalja gde je britanija dosla? Da vidimo koliko je naprimer prosecni indijac bolje ziveo pre britanije nego posle britanije i pored tih zlocina o kojima pricas? Ciste podatke, tipa duzinu zivota, siromastvo i slicno? Ili ce samo da ponavljamo kako su ubijali i da ignorisemo druge efekte? Mislim ja sam siguran da znas sve zlocine britanske imperije, i kolonizacije - pitanje je ima li benefita i znas li koji su? Може, само прво питај оне милионе људи да устану из гробова па да им испричаш да они сами не би успели себи да направе бољи живот да им није било колонизатора, и да су побијени ради напретка, да је боље што су њихове убице дошле. И у рачуницу, поред побијених народа и опљачканих ресурса убаци и небројена опљачкана и уништена културна блага покорених народа, јер ни идентитет није битан вероватно. Уствари, не мораш да идеш даље од Србије. И нас су покушали да цивилизују. Цео двадесети век. Види колико је то лепо на нашем примеру. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 28, 2017 Пријави Подели Написано Септембар 28, 2017 пре 38 минута, Lady Godiva рече Тако да сад причај шта хоћеш, знам да је Авокадо разбио тај чланак јер је био глупост. Jedva cekam da razbije ovo: Аурор је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Септембар 28, 2017 Пријави Подели Написано Септембар 28, 2017 пре 10 минута, RYLAH рече небројена опљачкана и уништена културна блага Која културна блага? Једина култура која је вредела у историји и једина култура која инспирацију црпи директно од Истине је #Традиционална Западна Култура. Зар стварно мислиш да би један Фрaнцуз или један Шпанац имали жељу да краду ”културна” блага неких тамо варвара. Ха-ха! Justin Waters, RYLAH, Avocado and 1 члан је реаговао/ла на ово 1 1 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 28, 2017 Пријави Подели Написано Септембар 28, 2017 пре 9 минута, RYLAH рече Може, само прво питај оне милионе људи да устану из гробова па да им испричаш да они сами не би успели себи да направе бољи живот да им није било колонизатора, и да су побијени ради напретка, да је боље што су њихове убице дошле. И у рачуницу, поред побијених народа и опљачканих ресурса убаци и небројена опљачкана и уништена културна блага покорених народа, јер ни идентитет није битан вероватно. A sta je sa milionima koji su preziveli jer su britanci bili tu? A da su pokrali deo kulturnih blaga jesu. ali sva sreca da jesu, sada bi ih isis lomio i unistavao. Уствари, не мораш да идеш даље од Србије. И нас су покушали да цивилизују. Цео двадесети век. Види колико је то лепо на нашем примеру. Lazna jednakost. Kolonizacija u 17 i 18 veku i bombardovanje srbije za interes muslimana 1999. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Септембар 28, 2017 Пријави Подели Написано Септембар 28, 2017 пре 19 минута, RYLAH рече Оћемо онда да причамо само о томе колико је Велика Британија среће донела где год да је долазила, или ћемо да спомињемо и друге усрећитеље, попут Шпанаца, Португалаца, Белгијанаца, Немаца... ? Пошто су књиге писане о тим усрећивањима, као и о народима којих данас више уопште нема, или скоро нема, због тих усрећитеља. Uporedi sa turskim usrećiteljima... Mislim, ne kažem da nije bilo nikakvih zločina, ali je ovo komparativno mnogo bolje. Ovi bukvalno nisu ostavili ništa, ni kokošinjac, a i gore od toga. Млађони је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 28, 2017 Пријави Подели Написано Септембар 28, 2017 пре 4 минута, Аурор рече Mislim, ne kažem da nije bilo nikakvih zločina, ali je ovo komparativno mnogo bolje. Ovi bukvalno nisu ostavili ništa, ni kokošinjac, a i gore od toga. Jasno se vidi da ne kazes da nije bilo nikakvih zlocina medjutim da bi ti dokazali kako Britanija nije superiorna u odnosu na tadasnje divljake po africi i indiji, oni moraju da predstave situaciju kao da je bilo samo zlocina. Zato i ne vredi ozbiljno diskutovati. Zato sam ti spomenuo ferguson, kada su trebali da dokazuju da je americka policija rasisticka, oni su morali da teraju da je policajac kriv iako nije bio. Ako se samo malo prisetis mnogi od ovih koji ti sada prkose ovde, prkosili su i onda tamo u odbranu kriminalca jer je to bio deo popularne naracije. I nikada ti nece reci izvini pogresili smo, jer ih istina ne zanima, Gubis vreme, ubacio sam se samo jer su vise njih na tebe skocili ovde, neki kao sa argumentima, drugi sa duhovitim doskocicama i slicno i ostalim forama koje rade vec mesecima. Zanima ih samo da satanizuju zapad, britaniju i ostale zemlje i da brane muslimane. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Септембар 28, 2017 Пријави Подели Написано Септембар 28, 2017 пре 1 минут, Млађони рече A sta je sa milionima koji su preziveli jer su britanci bili tu? A da su pokrali deo kulturnih blaga jesu. ali sva sreca da jesu, sada bi ih isis lomio i unistavao. Ко је преживео због Британаца, побогу човече?! Не могу да верујем шта читам. Побили су толике милионе људи, третирали људе као стоку, оставили масу неписмених и гладних свуда где су се појавили. Оно што је образовано и нахрањено, то су били људи који су им служили. И све што су тамо правили, било је намењено њима, било је прављено само оно што им је омогућавало да црпу ресурсе из тих земаља које су освојили. Ако би да видиш њихово наслеђе, види Индију данас. Види милијарду људи, од којих неки нормалан живот има можда сто милиона људи. Умирали су на десетине и десетине милиона од разних заразних болести и никог није било брига. Ти усрећитељи се нису ни окренули, нити су пробали да нахране оне који су умирали од глади нити да им олакшају животе. Навукли су огромне масе Кинеза на опијум само да би Источноиндијска компанија зарађивала паре на њима. У Аустралији су скоро скроз уништили староседеоце, као и по Северној Америци. Да не причамо какве су поморе правили по Африци. Да не причамо ни колико су ресурса опљачкали из тих територија. Коме је бре боље данас због њих? Види шта су конквистадори радили по Јужној Америци. Уништавали су читаве народе, а онда су уништавали њихову културу да затру своје злочине. И кога су уништавали? Народе који се бавили високом математиком, астрономијом, који су у многим стварима били далеко испред Европљана, сем по оружју. Дајте бре мало само реалности, побогу. Justin Waters, Paradoksologija, Милан Ракић and 1 члан је реаговао/ла на ово 2 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Септембар 28, 2017 Пријави Подели Написано Септембар 28, 2017 пре 5 минута, Juanito рече Која културна блага? Једина култура која је вредела у историји и једина култура која инспирацију црпи директно од Истине је #Традиционална Западна Култура. Зар стварно мислиш да би један Фрaнцуз или један Шпанац имали жељу да краду ”културна” блага неких тамо варвара. Ха-ха! Gubi se perspektiva. Evo npr. nečeg uobičajenog u aztečkoj kulturi (ovo se inače dešavalo nakon što je uveliko počela nastava na Oksfordskom univerzitetu, biliv it or not): Oxford University Is Older Than the Aztecs The historical timeline you keep in your head is all messed up By Colin Schultz smithsonian.com http://www.smithsonianmag.com/smart-news/oxford-university-is-older-than-the-aztecs-1529607/ Млађони је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 28, 2017 Пријави Подели Написано Септембар 28, 2017 Управо сада, RYLAH рече Ко је преживео због Британаца, побогу човече?! Не могу да верујем шта читам. Oni koji su umirali od gladi i siromastva dok britanci nisu dosli. Ne mozes da verujes jer nikad nisi preispitao kompletnu stranu te kolonizacije vec si upio ono sto se prozima kroz istoriju o zlocinima dok nisi citao ono sto se ne prozima (ali takodje jeste istorijska cinjenica) o ekonomskoj istoriji tih krajeva. Slicno nesto kao sa kinom danas, Prozivaju kompanije koje dolaze jer im daju lose radne uslove ali ujedno te kompanije ozivljavaju kinesu ekonomiju i radniciam obezbedjuju stabilne plate i hranu na stolu. Ti samo gledas ovaj "prvi deo" i necu da ti kopiram tekstove jer ce opet da ispadne da citam sa wikipedije i interneta, odradi sam legwork pa preispitaj svoj stav - ako si rad. Mene bas briga sta ces da verujes ja sam svoje misljenje formirao, a preispitao sam oba. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Септембар 28, 2017 Пријави Подели Написано Септембар 28, 2017 пре 7 минута, Аурор рече Uporedi sa turskim usrećiteljima... Mislim, ne kažem da nije bilo nikakvih zločina, ali je ovo komparativno mnogo bolje. Ovi bukvalno nisu ostavili ništa, ni kokošinjac, a i gore od toga. 2 И сад ја треба да будем у ситуацији да упоређујем дал је боље да те геноцидише Турска или #СупериорнаКултура? Дал је боље да те побију или покраду ресурсе једни или други? Не знам, једино кад бисмо нашли начин да успоставимо контакт са побијем Србима, Јерменима, Грцима, Мајама, Абориџинима, Индијцима, Конгоанцима, па да се сви заједно скупе и да дођемо до тога дал је лепше кад те поробљава и тамани Турчин, Енглез, Холанђанин или неко шеснаести. За разлику од тебе, не могу да дођем у ситуацију да нађем оправдање за било кога од њих. Никоме није данас боље ако је био поробљен, убијан и пљачкан стотинама година. Bokisd, Милан Ракић and Paradoksologija је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 28, 2017 Пријави Подели Написано Септембар 28, 2017 пре 1 минут, Аурор рече Gubi se perspektiva. Evo npr. nečeg uobičajenog u aztečkoj kulturi (ovo se inače dešavalo nakon što je uveliko počela nastava na Oksfordskom univerzitetu, biliv it or not): Sve kulture su iste! Ne postoje bolje i losije kulture. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука