Jump to content

San kao unutrasnji dijagnosticar

Препоручена порука

пре 9 часа, WiseMan рече

Ja sam imao jedan sanovnik. Nedavno sam ga bacio jer sam shvatio da je to veštičarenje i ne može ništa dobro doneti. Konstatno sam iščekivao stvari koje se nisu dogodile. Kasnije sam pročitao u Bibliji da su takve stvari, kao što su veštičarenje/tumačenje snova, čist satanizam, isto kao i gatari.

I u pravu si, i nisi. 

Snovi su zapravo toliko neispitani i neshvaceni, jos uvek...da su ih se "docepali" raznorazni  " tumaci" i ne znam koji sve jos ( da ne kazem vešci sFun_bat ) , doslo je do zloupotrebe radi materjalne dobiti. 

Pravi znacaj snova je marginizovan, a bojim se i da se skorije zaista otkrije i utvrdi kako sve san moze da nam koristi, dugo bi smo morali da odvajamo zito od kukolja. Bila bi potrebna ozbiljna edukacija naroda, da vise ne bi padali u ruke takvima o kojima govoris.

Misljenja sam da sve sto Gospod stvori i dade nam , i te kako ima svoju svrhu i namenu, pa tako i snove. Vreme snova je tek pred nama... ;) 

Подели на овим сајтовима

пре 30 минута, Сања Т. рече

Misljenja sam da sve sto Gospod stvori i dade nam , i te kako ima svoju svrhu i namenu, pa tako i snove. 

Da, zaboravio sam da su proroci u starom zavetu imali viđanja kroz snove. Moja greška to sam zaboravio.

Ali snovi kao što su, ispali ti zubi, neko će umreti, plakanje donosi sreću, primanje novca znači gubitak, itd. to je po meni gatanje.

200_OK.jpg

Mornië alantië

Подели на овим сајтовима

Sveti Jovan Lestvicnik osudjuje snovidjenja.

" Сновиђење је кретање ума при непокретности тела. Машта је обмана очију док свест спава. Машта је вансебност ума док је тело будно; она је посматрање онога што не постоји. Демони сујете су пророци у сну. У својој препредености, по извесним знацима, они закључују шта ће се десити, те нам јављају унапред, како бисмо се ми дивили када се виђења у сну испуне на јави, те почели да о себи високо мислимо – као да смо већ близу дара прозорљивости. Ако почнемо да им се покоравамо у сну, демони ће нам се и у будном стању ругати. Човек који верује сновиђењима, потпуно је неискусан. Философ је, пак, онај који им уопште не верује. Веруј само оним сновиђењима која ти објављују муку и Суд. Али, ако те доводе до очајања, онда су и они од демона."

Ne kazem da je svako ko je poverovao u san pomislio odmah da ima dar prozorljivosti ili da je upao odmah u prelest, ali mislim da su snovi nesto prirodno ali tome ne treba pridavati veliki znacaj.

Подели на овим сајтовима

пре 11 часа, WiseMan рече

Ja sam imao jedan sanovnik.

ovde nije reč o sanovnicima...tipa, sanjao si da ti je ispao zub, neko će ti umreti..taman posla...ovo je dubinska psihologija na koju se naša vera sve više oslanja, ako smem tako da kažem...

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

пре 23 минута, srema рече

Sveti Jovan Lestvicnik osudjuje snovidjenja.

da, ali ovde se ne govori o sanovidjenjima...ne bavimo se mi sami svojim snovima, već psihologija kao nauka...

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, srema рече

Uostalom, sekularna psihologija pokusava da izleci ono u sta sama i ne veruje -- ljudsku dusu...

Kako misliš da ne veruje u ljudsku dušu a bavi se njenim proučavanjem?

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

Управо сада, srema рече

@Кратос

Pa nauka ne priznaje nista sto ne moze da izmeri, opipa, namirise ili vidi? Ako pod ljudskom dusom mislis na um, razum, onda da, ona veruje u to ali ne u hriscanskom smislu. Ili, da kazem duhovnom smislu.

Kako se razum može opipati,namirisati ili videti u naučnom smislu?Pa i um?Ne može.Nauka se bavi somatskim  manifestacijama psihe jer se one mogu posmatrati.Tu je njena granica ali nisam nigde video da nauka kaže da ne postoji duhovni aspekt ljudskog bića što bi bila duša.

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 38 минута, Princess Bella рече

Kroz snove covek moze da dozivi nesto novo i da izvuce pouku.

Npr. Jednom sam sanjala da me juri medved. 

Udaćeš se za Rusa,sigurno:smeh2:ili ćeš imati udvarača Rusa. 

Tumačim snove gratis :smeh1:

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Snezana Pilic рече

Udaćeš se za Rusa,sigurno:smeh2:ili ćeš imati udvarača Rusa. 

Tumačim snove gratis :smeh1:

Zurim sada... Kasnije cu vam ispricati jos jedan zanimljiv san iz koga sam se probudila potpuno sigurna da se nikada necu udati iz koristi.

P.s. Rusi su lepi ljudi... :smizla10:

Mili.

Dobrice.

• Волим 1

reading.gif

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, srema рече

sad sam skapirao

:skidamkapu:

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...