Jump to content

ЗАШТО СЕ ЉУДИ НЕ ПРИЧЕШЋУЈУ?!

Оцени ову тему

Препоручена порука

е, Евдо, ццц...

• Волим 1

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

• Одговори 161
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

On 11. 1. 2018. at 21:12, Evdokija 83 рече

Moras se ispovediti duhovniku detaljno ni jedan greh da ne utajis i zapises da ih ne zaboravis i pre liturgije mora dve nedelje posta najmanje inace je ruganje svetinji.

Expand  

Водиш нешто као,евиденцију, дневник греха  :)

Нифада :)

Подели на овим сајтовима

On 11. 1. 2018. at 22:02, Evdokija 83 рече

Pa da ne zaboravim sta zgresim od ispovesti.

Expand  

У Цркви је била пракса да на Литургији врши јавна исповест,где се онај ко је нешто згрешио јавно ,уз покајање и исповест,мирио са заједницом.Данас се то негде свело на психолошки разговор духовника и онога ко се исповеда,још се праве и спискови греха.да се мало не претера у томе.

• Свиђа ми се 1

Нифада :)

Подели на овим сајтовима

On 11. 1. 2018. at 22:25, Evdokija 83 рече
Moj duhovnik Milorad mi je rekao da je to razvodnjavanje svete tajne ispovesti i da mora prava ispovest ispod epitrahilja.
Koja glupost

Послато са E6653 користећи Pouke.org мобилну апликацију

• Волим 1

Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји!

Подели на овим сајтовима

@Evdokija 83 Prvo sam mislio da si stvarno osoba sa problemima a sada sam siguran da se foliraš. Zanima me samo dokle ćeš.

• Хахаха 1

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

Pričešćivanje je isto lična stvar i ne znam šta je gore: pričestiti se i ići okolo sa tom vešću ili se nikako ili jednom, dvaput godišnje pričestiti. Isto  važi za post. 

E, da, o tome nikad ne govorim, nema potrebe, vidi se na meni, ne svetlim u mraku, ali obasjavam:sunce:

U početku sam se hvalila, ali shvatila da to, u stvari, nikoga ne interesuje i da je to ipak nešto samo moje.

Подели на овим сајтовима

Ко се исповедио у задњих две недеље  или месец дана нек приступи.

Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји!

Подели на овим сајтовима

Posledice ranijeg političkog uređenja... Radi se se ono što se ustalilo kao običaj, tako se donosi što treba za osvećenje kad je kome slava a onda se beži sa liturgije. Isto se tako za pričest večno nedostojni i ubeđeno opravdani kolebaju po navici okruženja.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...