Jump to content

Ако неко уђе, пуцај и не питај зашто је ушао

Оцени ову тему

Препоручена порука

АДВОКАТ ТОМА ФИЛА: Ако неко уђе, пуцај и не питај зашто је ушао

23. јула 2017.
0
2403-2014-kosovo-toma-fila-696x464.jpg

Поводом случаја Сашка Богеског, који је у самоодбрани усмртио провалника, један од наших најпознатијих адвоката Тома Фила каже за нови број Недељника да је потпуно бесмислено да право неког ко напада у очима тужилаштва буде испред права оног ко је нападнут.

– Ми имамо проблем из времена комунизма да разјаснимо шта је то нужна одбрана. Тада је владала доктрина да не може приватна имовина да буде важнија од било чијег живота. Постоји стални страх да се неко ослободи због нужне одбране. Ја сам често на путу, па ми жена остаје сама код куће. Држим пиштољ поред врата и рекао сам јој: ‘Ако неко уђе, пуцај и не питај зашто је ушао. Лакше ћу да те извадим из затвора него са гробља’ – наводи овај адвокат.

Држим пиштољ поред врата и рекао сам јој: ‘Ако неко уђе, пуцај и не питај зашто је ушао. Лакше ћу да те извадим из затвора него са гробља’ – наводи овај адвокат.

Он сматра да тема самоодбране мора да се покрене у јавности, јер никоме није јасно како раде тужилаштва, и како процењују угроженост.

– Ако неко упадне у ваш стан, да ли треба да га питате: ‘Јеси ли дошао да ме убијеш?’, или, ако је жена, да пита: ‘Да ли си дошао да ме силујеш?’ Па, онда, ако каже: ‘Дошао сам да те силујем’, онда је дозвољено да се лупи шамар, а ако провалник каже да је дошао да вас убије, онда је у реду да се пуца – рекао је Тома Фила.

Бирач дана

http://patriot.rs/advokat-toma-fila-ako-neko-udje-pucaj-i-ne-pitaj-zasto-je-usao/

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

пре 18 минута, Снежана рече

Држим пиштољ поред врата и рекао сам јој: ‘Ако неко уђе, пуцај и не питај зашто је ушао. Лакше ћу да те извадим из затвора него са гробља’

Значи може да извуче и "са гробља", мада тешко. Не знам да ли извлачи и из Пакла?

Подели на овим сајтовима

Pucaj i ne pitaj i dođi posle kod nas advokata lešinara da ti oderemo kožu s leđa dok te ne ,,odbranimo,,.:smeh1:

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 10 часа, елТорнеро рече

Значи може да извуче и "са гробља", мада тешко. Не знам да ли извлачи и из Пакла?

Oće da kaže u prevodu bolje da si živ da mogu da ti uzmem pare neke,ako te roknu jedino popovi mogu da zarade.:D

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Кратос рече

Oće da kaže u prevodu bolje da si živ da mogu da ti uzmem pare neke,ako te roknu jedino popovi mogu da zarade.:D

Оће да каже да нам је систем кретенски, и да разбојник који ти упадне у кућу, или кретен који на улици узме да те бије из чиста мира, имају више права него ти пред судом касније. Прво зато што су тужиоци углавном крајње нестручни за посао који раде, а и зато што су судије често потпуно аутистичне и само препишу оно што тужиоци нашкрабају у оптужници. Евентуално имаш шансе да се неко стварно упусти у твој предмет пред Апелационим (ретко) или пред Врховним или Уставним судом, ал док то чекаш (3 и више година) ти ћеш већ да се ладиш у затвору.

О реформи института нужне одбране, који је код нас крајње рестриктиван, толико рестриктиван да је обесмишљен, се прича већ дуго времена, само што нико неће да се ухвати у коштац са тим и стварно реформише ту комунистичку глупост. Углавном зато што им размишљања нису одмакла далеко од тих схватања и зато што су откачени од реалности, па и не капирају да ту уопште и постоји некакав проблем.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, RYLAH рече

Оће да каже да нам је систем кретенски, и да разбојник који ти упадне у кућу, или кретен који на улици узме да те бије из чиста мира, имају више права него ти пред судом касније.

Тачно, али зар је убиство једино решење?

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, елТорнеро рече

Тачно, али зар је убиство једино решење?

Ко је то рекао?

Ја кажем да имсш права да се браниш, што данас код нас постоји само на папиру. А шта то значи у пракси, може да се процењује у сваком појединачном случају.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

Управо сада, RYLAH рече

Ко је то рекао?

Господин Фила, ако сам добро испратио његов текст, ти си предочио да је његов предлог ироничан, ако сам те добро разумео. Нашао си у њему нешто добро, подржао сам то лајковањем твоје поруке.

Подели на овим сајтовима

пре 49 минута, Milan Nikolic рече

Ja nisam za to da se odmah puca, ali sam za to da se ima pištolj ako treba u svakoj prostoriji.

Što?Teško da šetaš jedan pištolj po svim prostorijama?

Подели на овим сајтовима

пре 17 часа, Снежана рече

АДВОКАТ ТОМА ФИЛА: Ако неко уђе, пуцај и не питај зашто је ушао

Поводом случаја Сашка Богеског, који је у самоодбрани усмртио провалника, један од наших најпознатијих адвоката Тома Фила каже за нови број Недељника да је потпуно бесмислено да право неког ко напада у очима тужилаштва буде испред права оног ко је нападнут.

Браво! Свака част г. Фили, коначно неко да одлучно проговори о томе...

Пре свега би то помогло да се насилницима, са којима мучимо муке већ деценијама, стане на пут.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Grizzly Adams рече

Пре свега би то помогло да се насилницима, са којима мучимо муке већ деценијама, стане на пут.

Прошлог лета овде је била најезда лопова, мало се ублажила када је комшија ухватио једнога, испред својих врата, усред дана. Прогласили смо комшију херојем. Да је то урадио било ко од нас сносио би одговорност, пресело би му.

Подели на овим сајтовима

пре 4 часа, Кратос рече

Što? Teško da šetaš jedan pištolj po svim prostorijama?

Zato što kad zombiji ulete u kuću, treba imati na dohvat ruke više pištolja na više mesta.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...