Jump to content

Зоран Ђуровић: Степинац као Flying Dutchman

Оцени ову тему

Препоручена порука

Управо сада, Desiderius Erasmus рече

Немој сад тако, и ти умеш да се "накачиш", па да не пушташ, за нешто што ти се учини битним... ;)

Dobro ti si mi sledeći na spisku i nemoj da kažeš kako sam ja počeo.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Volim_Sina_Bozjeg рече

I kao opet sam ka nastavio da pišem?

Ja odgovram nisam ja nikoga citirao posle toga nego odgovarao na prozivanje.

pa stvarno nema više smisla nikakva i ja imam dušu...

Okey, ali, nemoj u tovjim odgovorima da napadas i mene. Mislim, da mozemo da se svi smirimo i nastavimo dalje. :945729:

Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Dakle reakcija je bila na to da Boksid iznosi opasne tvrdnje koje su ili šum u njegovoj glavi

Шум у глави обично имају психијатријски пацијенти, и за то се дају озбиљни лекови...

porukom-dobrote-nahrani-gladnog.thumb.jpg.e6722ef9e536dc201ac006f5bb88acb0.jpg

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Desiderius Erasmus рече

Шум у глави обично имају психијатријски пацијенти, и за то се дају озбиљни лекови...

Vidiš da ga nema (šum) povukao je svoju izjavu.

Tako da nije psihijatrijski pacijent ali tebi je sve teško objasniti.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Volim_Sina_Bozjeg рече

Dobro ti si mi sledeći na spisku i nemoj da kažeš kako sam ja počeo.

Ок, ако добронамерну сугестију доживљаваш тако, шта да радимо, мет'и ме на списак.

Али, ја ипак не бих да се свађамо, јер си ми симпа лик, а и не иде да се 'ришћани међусобно свађају, па да се онда причешћују истим хлебом... ;)

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Desiderius Erasmus рече

Ок, ако добронамерну сугестију доживљаваш тако, шта да радимо, мет'и ме на списак.

Али, ја ипак не бих да се свађамо, јер си ми симпа лик, а и не иде да се 'ришћани међусобно свађају, па да се онда причешћују истим хлебом... ;)

Dobro prihvatam da ćeš mi dobronamerno oprostiti što si me tukao :)

Nije problem da mi skreneš pažnju ali pazi na argumente molim te jer si i ti meni potpuno drag čovek , nije lako provoditi sa Hristom 24h to je podvig i ja vas doživljavam kao podvižnike iskreno.

Подели на овим сајтовима

Isusovo suđenje:

"Ako zlo rekoh, dokaži da je zlo; ako li dobro, zašto me biješ?"

Spasiteljeve reči.

Подели на овим сајтовима

пре 14 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Isusovo suđenje:

"Ako zlo rekoh, dokaži da je zlo; ako li dobro, zašto me biješ?"

Spasiteljeve reči.

Ако ово примењујеш на нашу малопређашњу размену мишљења, ондаК морам да кажем: тебе нико не бије, само ти се добронамерно скреће пажња да си био малкице преоштар, ништа више... ;)

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Desiderius Erasmus рече

Ако ово примењујеш на нашу малопређашњу размену мишљења, ондаК морам да кажем: тебе нико не бије, само ти се добронамерно скреће пажња да си био малкице преоштар, ништа више... ;)

Molim te nemoj više nikada lično da shvataš.

Ja nemam problem da se lično obratim ovaj citat spasitelja je posvećen temi.

U prevodu ako imaš drugačije mišljenje od autora teksta i postavljača teme, onda iznesi argument a nemoj da biješ nikoga sa neistinom.

Dakle o temi je reč, mogao si da pošalješ i privatnu poruku da razjasnim ovo, da ne zatrpavamo temu.

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Volim_Sina_Bozjeg рече

On nema javne osude fašističkog ustaškog režima, on nema borbu Hrista radi da učini sve i da prosvetli hrvatski narod da je dobro da imaju državu ali da nije dobro da u toj državi služe slugama zla, on nema javne zaštite srbe, on nema javne zaštite jevreja do italijanske kapitulacije on nema nikakvo javno delovanje protiv ustaškog fašističkog genocidnog režima.

:aplauz:

Ko misli suprotno može komotno da nas demantuje.

Lucerna corporis tui est oculus tuus. Si oculus tuus fuerit simplex, totum corpus tuum lucidum erit. Si autem oculus tuus fuerit nequam, totum corpus tuum tenebrosum erit. Evangelium Secundum Matthaeum 6, 22-23

In nomine + Patris, et + Filii, et Spiritus + Sancti. Amen.

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Volim_Sina_Bozjeg рече

Tako da sad moraš biti baba vanga i postaviti hipotetičku situaciju da li bi se borio protiv hrvatskog socijalističkog režima?

Verovatno da jako ili mlako meni je svejedno ali izgleda da mu fašistički ustaški režim ne smeta a socijalistički hrvatsi režim bi mu toliko smetao da bi se borio do njega rizikujući i svoj život ako treba.

Pošto smo svi mi deca socijalističkog režima na ovim prostorima sa pravom se pitam o čemu je ovde reč?.......

Zar nije na ovim prostorima pedeset godina imala vlast KPJ?

Ne znam šta bih ti odgovorio, ti očito ne praviš razliku između socijaliste i komuniste...... Za mene je razlika između njih strašno velika!

Lucerna corporis tui est oculus tuus. Si oculus tuus fuerit simplex, totum corpus tuum lucidum erit. Si autem oculus tuus fuerit nequam, totum corpus tuum tenebrosum erit. Evangelium Secundum Matthaeum 6, 22-23

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Bernard рече

Zar nije na ovim prostorima pedeset godina imala vlast KPJ?

Ne znam šta bih ti odgovorio, ti očito ne praviš razliku između socijaliste i komuniste...... Za mene je razlika između njih strašno velika!

Da ali takođe pravim razliku u mučeništvu između osude na kučni pritvor i mučenja sa smrtnim posledicama ili streljanjem.

I upravo u prilog tome da je KPJ ta koja je određivala kaznu a znamo koliko su prema drugima bili nepravedniji jeste i to što mi je poenta razgovora.

Da li je bilo pravednih presuda pod KPJ? Nije. Da li su svi Hristovi mučenici zbog toga samo? Naravno da nisu, onda ajde da uvedemo neki drugi termin ili da rasvetlimo šta znači opšte biti Hristov mučenik.

Više baziram argument u tom pravcu.

Подели на овим сајтовима

Mislim ja razumem stav vatikana da njihov klir ni pod kojim uslovima ne pravi saradnju sa komunistima.

Ali se pitam iskreno da li je KPJ i ponudila neku normalnu saradnju opšte.....

No dobro ja sam kriv započeo sam to kao raspravu a imamo i u samom tekstu o.Zorana, da kako god da se ovo završi, mi sa sigurnošću možemo reći da že svi dokumenti biti sačuvani i oni koje je mešovita komisija imala prilike da vidi i one koje nije a nalaze se u vatikanu.

Što je više nego dovoljno da ne dajem svoje komentare i moje viđenje jer nije ni malo relevantno što se ovog dela teme tiče.

Bio sam u ljubljani pre neki dan ali mi i dalje nedostaje.

Lep dan ti še naprej želim Bernard, lepo te je videti tukaj.

Подели на овим сајтовима

пре 40 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Ali se pitam iskreno da li je KPJ i ponudila neku normalnu saradnju opšte.....

Samo ustašama kad im je trebalo, na Kozari. Pa imali su oni "normalnu saradnju" i sa Srbima, na Neretvi!

Подели на овим сајтовима

пре 52 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Lep dan ti še naprej želim Bernard, lepo te je videti tukaj.

I ja tebi takođe, odoh malo do jezera da se okupam!

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...