Jump to content

Drago Pilsel: Nisu ispunjeni ekumenski preduvjeti za kanonizaciju Stepinca

Оцени ову тему

Препоручена порука

Da stvarno uporediti Dragu i Sonju i meni nije baš sjajan primer.

Drago iako ima protivnika u Hrvtskoj i doživljavaju ga kao nekog izdajnika za razliku od Sonje stvarno zna šta priča, poznaje materiju, drži se činjenicama, ne reaguje impulsivno i nelogično da bi se posle pravdao time da je isprovociran od fašista i slične stvari.

Zaista je razlika prevelika, evo kad bi nekome ponudio da menjamo Sonju za Draga mi vama nju vi nama njega vi bi bili na ozbiljnom gubitku :))

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Volim_Sina_Bozjeg рече

Zaista je razlika prevelika, evo kad bi nekome ponudio da menjamo Sonju za Draga mi vama nju vi nama njega vi bi bili na ozbiljnom gubitku :))

Соњу и екипу им покалњамо. Не морају ништа за узврат да нам дају. Само нек их удоме :mahmah:

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Da stvarno uporediti Dragu i Sonju i meni nije baš sjajan primer.

Drago iako ima protivnika u Hrvtskoj i doživljavaju ga kao nekog izdajnika za razliku od Sonje stvarno zna šta priča, poznaje materiju, drži se činjenicama, ne reaguje impulsivno i nelogično da bi se posle pravdao time da je isprovociran od fašista i slične stvari.

E sad , jel može episkop Grigorija.

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, kopitar рече

E sad , jel može episkop Grigorija.

Не може. Довољно је да слушате на јутјубу. А послушајте и еп. Атанасија, рецимо кад прича о Св. мученицима Пребиловачким. Али о томе је у РКЦ мук.

Ја се извињавам због дрчног писања, али свака прича о дијалогу са прећуткивањем усташких зверстава од стране РКЦ (а у многима је клир РКЦ  учествовао) је срамотна.

Не може тако. Нисмо стока.

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, Вилер Текс рече

Не може. Довољно је да слушате на јутјубу. А послушајте и еп. Атанасија, рецимо кад прича о Св. мученицима Пребиловачким. Али о томе је у РКЦ мук.

Ја се извињавам због дрчног писања, али свака прича о дијалогу са прећуткивањем усташких зверстава од стране РКЦ (а у многима је клир РКЦ  учествовао) је срамотна.

Не може тако. Нисмо стока.

Dosta toga si u pravu , ali se trebaš malo smiriti da bi mogao voditi dijalog.

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, kopitar рече

Извини на грубости и дрчности али када неко помене Соњу Бисерко у позитивном контексту реакција коју сам ја имао је потпуно нормална.

Немам неке наде у расуђивање људи којима је она позитиван пример. А и поверење у добре намере слаби.Без љутње.

Причамо отворено.

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, RYLAH рече

@Zoran Đurović опет испо пророк. Ил је на вези са Свевишњим ил је неки опасан масон. 

У сваком случају, ја ћу да му вратим оне паре што га завлачим већ годину, враг однео шалу.

Što je stvarno pogodio.:))

Подели на овим сајтовима

пре 35 минута, kopitar рече

Што се тиче односа РКЦ према Православнима у Републици Хрватској, потпуно сам у праву.

Мени никако није јасно о каквом је дијалогу реч када ја никада нисам чуо од римокатоличког свештенства ни једну реч о Св. Платону Бањалучком, Св. Сави Горњокарловачком, Св. Доситеју Загребачком, Св. Петру Зимоњићу...? Молим за исправку, ако сам нешто пропустио.

То су кључна питања наших односа а о њима нико од римокатолика ни реч. Не улива то поверење, у најмању руку.

Подели на овим сајтовима

On 14/7/2017 at 18:40, RYLAH рече

@Zoran Đurović опет испо пророк. Ил је на вези са Свевишњим ил је неки опасан масон. 

У сваком случају, ја ћу да му вратим оне паре што га завлачим већ годину, враг однео шалу.

Подсети ме, молим те, јер толико пророштава изрекнем, а немам тајника...:))12:smeha::))

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

On 14. 7. 2017 at 18:18, kopitar рече

Mislim da ovakve stvari trebaju rješavati povjesničari , ali ne nacio. povjesničari.

U Hrvatskoj stvari rešavaju uglavnom nacio istoričari, u Sloveniji istoričari iz levog spektra. Ne znaš ko je gori.....

Pitam se kada će na ovim nemirnim prostorima dobiti pravo glasa neopterećeni istoričari, istoričari koji će u svojim duelima upotrebljavati samo neoborive dokaze.

Lucerna corporis tui est oculus tuus. Si oculus tuus fuerit simplex, totum corpus tuum lucidum erit. Si autem oculus tuus fuerit nequam, totum corpus tuum tenebrosum erit. Evangelium Secundum Matthaeum 6, 22-23

In nomine + Patris, et + Filii, et Spiritus + Sancti. Amen.

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Zoran Đurović рече

Подсети ме, молим те, јер толико пророштава изрекнем, а немам тајника...:))12:smeha::))

Јавно си пророково, не тако давно, да од канонизације неће да буде ништа, макар у догледно време.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

пре 14 минута, RYLAH рече

Јавно си пророково, не тако давно, да од канонизације неће да буде ништа, макар у догледно време.

Nema nista od para nemoj da si lood da mu das, jer je prorocanstvo ustvari glasilo, da se komisija nece nista dogovoriti ali da ovaj papa dok god je ziv nece dozvoliti kanonizaciju.

Tako da "LOVE" ustvari nema, odnosno ima ali zavisi od pape Franje :)

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

пре 44 минута, RYLAH рече

Jedino što se kanonizacija već dogodila. Izvršio je papa Ivan Pavao II, ako me sećanje dobro služi. 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...