Jump to content

У ком тренутку човек постане себичан?

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 11 минута, Сања Т. рече

Да...овако бих и ја...шта ће ми све, ако МИ нестајемо.

Каква си ти то жена. Права жена увек гледа да што више очерупа мушкарца. :ani_biggrin:

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Snezana Pilic рече

Pa,nije smrt,ali je,kao što reče Kratos: mlađa i pravoslavna :D

Pu majku im :starece:. Posvetiš mu život, mladost i on operja sa drugom:starece:, a i njoj na čast.

Подели на овим сајтовима

Za uspešan brak potrebno je iznad svega istinsko prijateljstvo između muškarca i žene.Znači iskrenost i poverenje.

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, Juanito рече

Каква си ти то жена. Права жена увек гледа да што више очерупа мушкарца. :ani_biggrin:

Можда и нисам жена...цео живот рмбам ко мушко...знам и радно одело да обучем ;)

Види, знам да си се шалио...него, морам да одговорим, зарад свих. Кога ми то черупамо и зарад чега? Зарад личног лудила? Дај што више...чега брате? За шта? Па ваљда себи стварамо за касније,и деци за основно... човек никад није стар да ужива и својој срећи . Него...нећемо да чекамо, све би смо преко реда...и преко других, па испадне карамбол....и уместо срећнији, оно све несрећнији. Па нормално...ко још може на туђој несрећи да изгради сопствену, сасвим искрену срећу.

Једном сам рекла...понављам...ако је мој муж срећан, срећна сам и ја...све остало ме само растужује.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Кратос рече

Za uspešan brak potrebno je iznad svega istinsko prijateljstvo između muškarca i žene.Znači iskrenost i poverenje.

Kako si ti mudar Đuro :dobro:

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Сања Т. рече

Можда и нисам жена...

Једном сам рекла...понављам...ако је мој муж срећан, срећна сам и ја...све остало ме само растужује.

Totalno si žena :smeh1:

Подели на овим сајтовима

Alo žene, dok vi ovde filozofirate ja kuvam sočivo! Ajde da se menjamo malo. :whackado:

Umete i vi žene da namećete obrasce potrošnje koji možda nisu opravdani u određeno vreme i u određenim okolnostima. Ajde da se ne lažemo. Ljudske nedoslednosti, greške i promašaji su osobina oba pola... inače, ne bi postojao Trebnik. ;) 

εργασία (грч. ергасија) - рад, занимање, посао. 

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Natasa. рече

Pu majku im :starece:. Posvetiš mu život, mladost i on operja sa drugom:starece:, a i njoj na čast.

Pa,da.. A nisam ja znala za njih,bio mi čudan i sumnjiv,samo tražio povod za svađu i kritiku,pa kasni dolasci kući,kao radi privatno jer je meni zinulo dupe za parama. Nije fer,trebalo je da kaže,nisam nerazumna,ali nije hteo,nije smeo,ko će ga znati. Doveo je kući sa stomakom do zuba,a ona već ima dvoje male dece vanbračne,isto. Bio je to baš udarac,ali više nije. On stariji,situiran,ona mlada i bez sredstava za život,taman. Ma,neka

Pomolim se nekad za njega i zapalim mu sveću u crkvi. Drugarica me zeza,kaže:što bih mu ja zapalila,odozgo pa na dole :D 

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Snezana Pilic рече

Pa,da.. A nisam ja znala za njih,bio mi čudan i sumnjiv,samo tražio povod za svađu i kritiku,pa kasni dolasci kući,kao radi privatno jer je meni zinulo dupe za parama. Nije fer,trebalo je da kaže,nisam nerazumna,ali nije hteo,nije smeo,ko će ga znati. Doveo je kući sa stomakom do zuba,a ona već ima dvoje male dece vanbračne,isto. Bio je to baš udarac,ali više nije. On stariji,situiran,ona mlada i bez sredstava za život,taman. Ma,neka

Pomolim se nekad za njega i zapalim mu sveću u crkvi. Drugarica me zeza,kaže:što bih mu ja zapalila,odozgo pa na dole :D 

Joj sunce ti poljubim al se uvalila kao ptica kukavica u tuđe gnezdo.

Ja bih mu skinula kožu sa leđa, ma bez gaća bi ostao...neka sam Ciganka 100 puta :smeh1:

Подели на овим сајтовима

пре 21 минута, εργασία рече

Alo žene, dok vi ovde filozofirate ja kuvam sočivo! Ajde da se menjamo malo. :whackado:

Umete i vi žene da namećete obrasce potrošnje koji možda nisu opravdani u određeno vreme i u određenim okolnostima. Ajde da se ne lažemo. Ljudske nedoslednosti, greške i promašaji su osobina oba pola... inače, ne bi postojao Trebnik. ;) 

Слушај вамо :i6d1r8:

Филозофирамо успут....јер ми жене све можемо одједном :0414_feel:

:smeh1:;)

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, Snezana Pilic рече

Срећа у несрећи, и боље да се тако завршило, већина оних који варају своје жене су у стању годинама да воде двоструки живот, ретко се мушкарци одлучују на развод, у осталом за таквом гњидом и не треба жалити.

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Snezana Pilic рече

Пребацивање лопте у туђе.двориште...? 

Сестро мила....:drugarstvo: јуначино ! 

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, Сања Т. рече

Слушај вамо :i6d1r8:

Филозофирамо успут....јер ми жене све можемо одједном :0414_feel:

:smeh1:;)

U to ne sumnjam. ;)

A sad ozbiljno, stvarno šta mislite kakva treba da bude raspodela poslova, odgovrnosti i dužnosti u domaćinstvu? Da li postoje specifično "ženski" i "muški" poslovi, ako postoje da li su fleksibilni, gde je granica, a možda gde je početak? Šta mislite kako će se stvari odvijati u budučnosti?

εργασία (грч. ергасија) - рад, занимање, посао. 

Подели на овим сајтовима

Procitao sam oko 60% postova. Ja sam preziveo razvod i sve njegove stravicne posledice. I dan danas kada pricam o tome osecam se kao da je sa tim razvodom neko ubijen. Najgore je prosao moj sin kao i u svim razvodima. Ja nebih rekao da je sebicnost uzrok razvoda vec prekid zajednice. Moja bivsa i ja smo imali obicaj da svaki dan tj. vece citamo nesto sto nas je zabavljalo i da pricamo i iskreno to je i bilo najbolje i najlepse u tom braku. Odgovorno tvrdim da kada smo prestali da pricamo i immamo to vreme navece nas brak je poceo da se raspada dok , posle 3 godine, nije propao.. Svi smo mi sebicni vise ili manje od rodenja tako da nebih rekao da je to uzrok propasti braka. Sebicnost je samo posledica prekida zajednice! 

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...