Jump to content

Традиционална Западна уметност

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 1 сат, Аурор рече

To je misnomen, nacionalistički mit...

Nikakav rasni konflikt nije tada postojao u Evropi.

1 hour ago, Аурор рече

Da su Sloveni druga rasa je mit nemačkih nacionalista.

А-а. Неће бити.

Сви водећи интелектуалци са краја 19. и почетка 20. века који су заступали расне теорије и еугенику су јасно раздвајали Словене од осталих 'раса' Европе.

Медисон Грент, Американац, је делио Европљане на нордијску, алпску (Словени) и медитеранску расу. Где су ови први у свему супериорнији од осталих.

Х.С. Чембрлен, Енглез, је Русе називао "тупавим Словенима" које је од повратка у дивљаштво делило само то што је на власти била породица Романов која је у себи имала "германску крв".

Артур Гобино, Француз, је Германе сматрао највећом расом Европе и саветовао Французе да не помажу Грке у њиховом конфликту са Отоманима јер "Грци, Словени, Руси и слични нису способни ни за шта и не треба губити време на њих".

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Аурор рече

Jedan Nemac sa kojim sam imao priliku da razgovaram pre neku godinu mi je za manje od minut rekao da sam very European. Drugo, što bi mi sudili po zemlji iz koje dolazim, kad se i sam zgražavam mnogim stvarima ovde?

Ako će tako zbog moje "srpske krvi", to je onda NSDAP logika i ne bih ni sam hteo da imam nešto sa takvima.

Poprilično sam siguran da se tvoj kontakt sa ovim Njemcom sveo na neki čet od nekih grupa koje posjećuješ na FB, eventualno moža si slučajno imao priliku da i uživo na kratko proćaskaš pa si neki možda oneko generic kompliment shvatio kao da on tebe stvarno cjeni jer si Evropljanin. 

Zapravo nikakvo iskustvo sa Njemcima nemaš gdje oni stvarno neskriveno pokažu šta o tebi misle i dok god ne budeš imao nećeš se odljepiti od te iluzije da možeš biti isti u njihovom društvu. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, GeniusAtWork рече

А-а. Неће бити.

Сви водећи интелектуалци са краја 19. и почетка 20. века који су заступали расне теорије и еугенику су јасно раздвајали Словене од осталих 'раса' Европе.

Медисон Грент, Американац, је делио Европљане на нордијску, алпску (Словени) и медитеранску расу. Где су ови први у свему супериорнији од осталих.

Х.С. Чембрлен, Енглез, је Русе називао "тупавим Словенима" које је од повратка у дивљаштво делило само то што је на власти била породица Романов која је у себи имала "германску крв".

Da, te konstrukcije su onda promovisali intelektualci, to im je bila razonoda po salonima... Preciznije je bilo da sam rekao da je ta priča našla svoju primenu u Nemačkoj. Isto kao što ni etatizam nije originirao u Nemačkoj, pa je tamo našao primenu.

Ok, u suštini si u pravu :)

пре 1 сат, GeniusAtWork рече

Артур Гобино, Француз, је Германе сматрао највећом расом Европе и саветовао Французе да не помажу Грке у њиховом конфликту са Отоманима јер "Грци, Словени, Руси и слични нису способни ни за шта и не треба губити време на њих".

Čitao sam njegovu knjigu onu...

Zapravo su Jevreji njemu na vrhu te "rasne hijerarhije", samo što su taj deo nemački nacionalisti preskočili.

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Justin Waters рече

Poprilično sam siguran da se tvoj kontakt sa ovim Njemcom sveo na neki čet od nekih grupa koje posjećuješ na FB, eventualno moža si slučajno imao priliku da i uživo na kratko proćaskaš pa si neki možda oneko generic kompliment shvatio kao da on tebe stvarno cjeni jer si Evropljanin. 

Ne, tako mi je rekao kad smo razgovarali (ne na internetu).

Rekao je i da su ovde ljudi "very open" i da je time iznenađen, pošto je tamo dosta drugačije.

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Paradoksologija рече

Hoćeš reći, mit o tome da se ljudi dele na superiorne i inferiorne rase - germansku, slovensku, iberijsku - na osnovu boje kose i očiju i oblika lobanje je glup, ali podela na osnovu boje kože je #VečnaIstina?

Postoje antropološke i medicinske razlike između npr. bele i crne rase, to je dakle dokazano. Da je rasa socijalni konstrukt je ideologija.

Ili ne moraju da se zovu bela i crna po melaninu, ako ti se ne dopada, neka bude rasa 6 i rasa 7.

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, Аурор рече

Postoje antropološke i medicinske razlike između npr. bele i crne rase. To je dakle dokazano.

Ili ne moraju da se zovu bela i crna po melaninu, neka bude rasa 6 i rasa 7.

Проблем је заправо у термину раса, а не у бојама. Бела и црна могу да се зову, али биолошки не могу да се зову раса. А већ ти је објашњено и зашто милијарду четристо милиона девет стотина деведесет шест пута. 

Значи уопште није проблем да разговарамо и истражујемо о разликама (генотипскм и фенотипским) популација Гане и Норвешке. Није проблем ни да их зовемо бели и црни ил млечни и чоколадни. Проблем је сврстати их у расе и тврдити да за то постоји биолошка основа. То једноставно нису расе. Већа је варијабилност унутар сваке од тих твојих “раса” него између “раса”.

Али немам појма што сам ово опет написао јер ћеш ти свакако наставити да тамбураш по старом јер #Истина. 

Подели на овим сајтовима

@Аурор

Бре што си такав? Не приличи ти да се тако глупираш. Ти си озбиљан, паметан и добар момак. Стварно ме растуже твоји коментари. То није Аурорче ког познајем.

Подели на овим сајтовима

пре 25 минута, Juanito рече

Проблем је сврстати их у расе и тврдити да за то постоји биолошка основа.

Meni se čini da je to politički problem, i to od skoro nešto...

Npr. nikada nisam sebe ni doživljavao kao "white male", dok nisam čuo od liberala to.

пре 25 минута, Juanito рече

То једноставно нису расе.

Dobro, meni je svejedno :)

Mislim razumem plemenitu nameru, ali onaj ko mrzi nekoga zato što je drugačiji će to i da nastavi, ne verujem da će dekonstrukcija da pomogne. Nažalost.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Lady Godiva рече

Дериште једно, иди спавај. Лаку ноћ. :drugarstvo:

:pivo:

Sad kad sam krenuo sa emocijama, a ovo je nešto kao moja tema... :) Danas sam se plašio odlaska kod zubara, nisam bio neko vreme. Tamo su mi prvo nešto bušili, pa me naravno propisno sekli (pukao mi zub pre neki dan) i krv je prštala na sve strane. Krenem da isperem - samo krv i komadići zuba, krv i kost. Miris me podsetio na sale za obdukciju na fakultetu, zgadio sam se sav.

Elem, shvatio sam na kraju da je ipak strah od tog odlaska bio gori nego ono što mi je rađeno tamo i više neću da se plašim, ni toga ni drugoga. Što reče neko nekad - there is nothing to fear, but fear itself. 

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Аурор рече

Postoje antropološke i medicinske razlike između npr. bele i crne rase, to je dakle dokazano.

Dokazano ti je vec mnogo puta da povodom ovoga lupetas.

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...