Jump to content

Традиционална Западна уметност

Оцени ову тему

Препоручена порука

@RYLAH

Циничан сам. Као се сад Британија мнооого гадила на нас дивљаке због убиства краља и краљице (што јесте било дивљачко дело, нема сумње), а онда су ушли у рат да бране честиту Белгију која је мање-више у исто време починила страховит геноцид у Конгу. 

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

Управо сада, Tumaralo. рече

Ipak, kod nas nisu bili u pitanju neki marginalni anarho-komunistički ludaci. Već vojni i bezbednosni vrh države .... i to na opštu radost bezumnog naroda.

Онда су вероватно прекидали дилпоматске односе са Американцима? Јер су Американци убијали и покушавали да убију своје председнике као муве. И вазда се испостави да је у томе учествовао и неки врх неких структура.

Јер ако нису Американце проглашавали дивљацима и прекидали са њима односе, могао би човек да им прикачи да нису баш најдоследнији.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

Управо сада, RYLAH рече

Онда су вероватно прекидали дилпоматске односе са Американцима? Јер су Американци убијали и покушавали да убију своје председнике као муве. И вазда се испостави да је у томе учествовао и неки врх неких структура.

Јер ако нису Американце проглашавали дивљацима и прекидали са њима односе, могао би човек да им прикачи да нису баш најдоследнији.

Jel moguće da nisi pročitao drugu od dve rečenice?

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Juanito рече

@RYLAH

Циничан сам. Као се сад Британија мнооого гадила на нас дивљаке због убиства краља и краљице (што јесте било дивљачко дело, нема сумње), а онда су ушли у рат да бране честиту Белгију која је мање-више у исто време починила страховит геноцид у Конгу. 

Ма нису они у рат ушли због Белгије, него због компликоване мреже савезништава којима су тада европске силе покушавале да закују једна другу, да ниејдна не може да доминира. Зато је у суштини и избио Први светски рат, јер је такво стање неодрживо на дужи рок. Увек неко проба да изазове другог да први трепне. 

И увек неко трепне, јбг, и настане свеопшти курцшлус.

• Свиђа ми се 1

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Аурор рече

Ovo je fenomenalno.

Jedino što je mislio na nacionalizam, ne na rasnu mržnju, pošto su svi ti sukobi u Evropi bili između ljudi iste rase.

Pa nisu, jer se 'rasa' tad često odnosila upravo na ono što se sad naziva 'nacijom'.

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Tumaralo. рече

Jel moguće da nisi pročitao drugu od dve rečenice?

Јесам. Само сам елаборирао за оне који и даље верују у те приче, дао нове аргументе. Знам на којим си ти позицијама и да не кажеш јавно.

Не мрзим ја Британце, да се разумемо. Доста пута су нам и помогли. Али проглашавати нешто што они раде за репер тога какви смо ми морално је смешно, само сам то хтео да прикажем (опет, не теби).

Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, RYLAH рече

И ти мислиш да је то због тога што смо убили краља и краљицу?

Između ostalog.

Знаш ли колико је крунисаних глава било убијено у целој Европи тих година, само од анархиста?

Od krunisanih glava mi samo pada na pamet ruski car Aleksandar II.

Drugo, ti teroristi su bile izolovane grupe, nisu preuzimali  nakon atentata pa da bude "outlaw state".

Између Руса и Велике Британије постоји нека урђена, генетска мржња

Ne postoji, zašto bi?

Dve svetske sile kojima se kose interesi.

Они су нас од Отоманске кризе видели као народ који би у неком сукобу стао на страну Руса. Између Руса и Велике Британије постоји нека урђена, генетска мржња, не знам како то да назовем, али откад су успоставили дипломатске односе, они су били у полуратном стању једни према другима. Велика Британија је гарантовала независност оних који су радили у њеним интересима. Исто као и Русија, исто као и Француска, исто као и САД.

Они су у Први светски рат ушли из сопствених интереса, као и у Други. Не знам одакле ти та идеја да глорификујеш енглеску пропаганду као неко историјско штиво, јер је њихова пропаганда нешто најпрљавије што постоји, али везе то нема са правим историјским чињеницама. Ево ти само један пример - СССР. То је пре 1941. године била нација људождера, после 1941. године нација храбрих мученика који се боре на страни правде. Стаљина су звали "Анкл Џо", човече. Онаквог крвника и болесника. Наравно, после рата, кад је кренула блоковска подела (и кад им није успело да убеде Амере да баце пар атомских на СССР), Руси су опет постали дивљаци са истока који поробљавају Европу. 

Исто на терену имаш и данас, само направи паралеле. Све се велике силе понашају у фазону "кад си наш добар си, какав год да си, а кад ниси наш, не ваљаш ништа, какав год да си". Откад је света и века.

Toliko si izmešao svega da ne bih znao odakle da krenem...

Ajde nema veze. 

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Аурор рече

Između ostalog.

Онда су вероватно прекидали и односе са Американцима кад год би убили или покушали да убију неког свог председника, јел тако? Јер ако нису, онда су у проблему. Неко би могао да каже да нису доследни у својој политици.

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Аурор рече

Od krunisanih glava mi samo pada na pamet ruski car Aleksandar II.

Ево ти целе листе. Има и крунисаних глава, али сам пре свега мислио на високе политичаре (види колико је само министара и премијера тих година побијено), јер су већ тад крунисане главе биле углавном фигуре. 

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_assassinations_in_Europe

Подели на овим сајтовима

пре 13 минута, RYLAH рече

Онда су вероватно прекидали и односе са Американцима кад год би убили или покушали да убију неког свог председника, јел тако?

To uopšte nije isto.

Nisu prekinuli odnose ni kad je ubijen Zoran Đinđić, nema razloga.

пре 13 минута, RYLAH рече

Неко би могао да каже да нису доследни у својој политици.

Pa neko će to uvek da kaže... Ovde je veoma jako takvo ispiranje mozga.

Činjenica je da oni koliko-toliko bar insistiraju na nekom moralu i civilizaciji, više nego bilo koja druga velika sila kroz istoriju.

Подели на овим сајтовима

пре 14 минута, Аурор рече

To je misnomen, mit...

Nikakav rasni konflikt nije tada postojao u Evropi.

Мислиш, тада се погрешно веровало да у Европи постоје некакве различите расе. :smeh1:

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Аурор рече

Pa neko će to uvek da kaže... Ovde je veoma jako takvo ispiranje mozga.

Oni koliko-toliko bar insistiraju na nekom moralu i civilizaciji, više nego bilo koja druga velika sila kroz istoriju.

Онда су осудили Белгију за онај геноцид? И вероватно осудили и своје регионалне функционере за сва она зла и ужасе по колонијама пар векова што су правили? И осуђивали су оне лидере по Блиском истоку који су били "њихови" за све што су радили, јел тако? И вероватно осудили и Бомбер Хариса?

Брате, исти су ко и сви остали. Кад им је нешто у интересу, урадиће то. Кад им је неко у интересу, подржаће га, какав год да је. А кад неког хоће да нагазе, прво га нацрне да од њега направе получовека, како у јавности не би морали да објашњавају зашто га сатиру.

Тако је Стаљин гравитирао од крвника ка Ујка Џоу до крвника. А има још примера, ал мислим да је и ово довољно илустративно.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...