Volim_Sina_Bozjeg Написано Фебруар 3, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 3, 2018 Управо сада, Tanjir рече Pa jesu dogma, ne bi bili u Liturgici da nisu dogma. Pređi ti kod protestanata ako ne veruješ u dušu. Odakle ti da ne verujem u dušu? Samo što ti ne znaš, ni šta je duša ni šta je dogma a zabrinut si za spasenje pravoslavaca. Ajde? Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Фебруар 3, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 3, 2018 Управо сада, Tanjir рече Gde je to dogmatski zapisano šta je duša? Daj mi izvor, pa ću onda da verujem u takvu dušu. Ne reče mi, gde ti je kodeks dogmi. Gde je? Da ja vidim u šta moram da verujem, a u ono što mi se ne sviđa da ne moram. Dogme se donose na vaseljenskim saborima, gde je san Duh prisutan kao upravitelj a ne u dnevnicima pojedinih svetih otaca. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Фебруар 3, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 3, 2018 пре 3 минута, Tanjir рече Pa Vaseljenski Sabor nabraja pola ovih otaca što sam naveo, da se veruje u njihova pisanja. Jel to znači da do Prvog Vaseljsnskog Sabora Hrišćani nisu morali da veruju u bilo šta? Vaseljenski Sabori se sazivaju kada se pojave razni biseri, pa krenu da pričaju da određena usmena i pismena tradicija Crkve nije tačna, da nije dogma i da u to i to ne mora da se veruje. Dakle nemate kodeks dogmi, ali ga potežete kad vam odgovora, iako ne postoji. Naravno ali ne i u sva njihova pisanja, zato i služe vaseljenski sabori, nisu sabori sazivani radi toga da tamo okreću praseće i jagnjeće. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Фебруар 3, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 3, 2018 пре 5 минута, Tanjir рече I šta kaže Vaseljenski Sabor, šta je duša? Pošto se sve vreme hvališ da znaš šta je duša. Peti Vaseljenski Sabor :Proglašavamo da verujemo u sve što drže 4 Sabora i U SVEMU verujemo svetim Ocima: Atanasiju, Ilariju, Vasiliju, Grigoriju Bogoslovu, Grigoriju Nisijskom, Amvroziju, Teofilu, Jovanu (Zlatoustom) Carigradskom, Kirilu, Avgustinu, Proklu, Lavu, njihovim PISANJIMA prave vere. Eto ti tvoj Vaseljenski Sabor i on je protiv tebe. A oci drugačije od mene pričaju šta je duša? Što bacaš prašinu u oči? Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Фебруар 3, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 3, 2018 пре 8 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече A oci drugačije od mene pričaju šta je duša? Što bacaš prašinu u oči? Nadji mi oca koji tvrdi da je duša zasebni entitet? Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Фебруар 3, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 3, 2018 пре 3 минута, Tanjir рече Naveo sam ti 120 svetaca koji su verovali u zagrobni put duše Alegorijski. Ivan Marković је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Фебруар 3, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 3, 2018 пре 3 минута, Tanjir рече Naveo sam ti liturgijske knjige Pravoslavne Crkve koje opevavaju ist Alegorijski. Ivan Marković је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Фебруар 3, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 3, 2018 пре 4 минута, Tanjir рече Naveo sam ti Vaseljenski Sabor koji potvrđuje učenje velikih autoriteta Otaca Crkve u svemu što su pisali. Ajde? Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Фебруар 3, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 3, 2018 Žao mi je ovde bi bilo za sve bolje da završimo razgovor. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Фебруар 3, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 3, 2018 1 hour ago, Tanjir рече To znači da ne veruje da se duša odvaja od tela po telesnoj smrti, već da veruje u spavanje duše do vaskrsenja. Daj Bože da veruje i u postojanje duše uopšte. Protestantsko učenje. Znaš šta je najsmješnije u svemu ovom? To što se kod nas mnogi reformni i modernistički teolozi koji takodjer bagatelizuju pitanje tj. postojanje čistilišta i s tim povezano pitanje besmrtnosti duše izgovaraju da je to zbog toga kako bi se približili stavovima pravoslavlja po tom pitanju, valjda opet tog modernističke pravoslavne struje. Otprilike onako kako je to rekao nadb. Štrosmajer da je najviše protiv dogme o nezabludivosti pape ne zbog toga što je smatra pogrešnom dogmatski vec zbog toga što bi to moglo poremetiti tada aktualna i sva buduca nastojanja u zbližavanju katoličanstva i pravoslavlja. Tako dolazimo do zaključka da se i pravoslavna i katolička teologija ustvari nastoje približiti prtotestantskoj po tom pitanju a pod izgovorom da se to čini zbog približavanja katoličanstva i pravoslavlja. Bernard and Tanjir је реаговао/ла на ово 2 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Фебруар 3, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 3, 2018 @Tanjir nemaš nijedan argument. Navedeni oci sa vaseljenskog sabora se sleduju u svemu što su pisali a što se tiče odluka sabora. Mitarstva nikad nisu bila odluka sabora. Mogu ja i dve milje sa tobom da prepešačin. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Панарет Написано Фебруар 3, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 3, 2018 Верујем у неки вид митарстава, с тим што бих истакао да митарства ("пут душе") не морају да се дешавају када дође до "раздвајања" душе и тела, већ човек може још увек бити у смртном телу а да прође кроз исто. Volim_Sina_Bozjeg and Благовесник је реаговао/ла на ово 1 1 Чак и да не постоји Васељенска патријаршија, требало би је измислити Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Фебруар 3, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 3, 2018 пре 2 минута, Tanjir рече A Peti Sabor kaže "u SVEMU" da se slaže sa svetim ocima U svemu što su odluke sabora. Primitivno gledaš, možda namerno, nije na meni da odlučim. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Фебруар 3, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 3, 2018 @Tanjir još ćeš se ubediti da razumeš Pavla. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Фебруар 3, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 3, 2018 Управо сада, Tanjir рече Nisam Artemit, on je zabludeo u drugu stranu, raskolničku, a vi ovde u protestantsku. Objasni nam šta je duša, dušo? Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука