Volim_Sina_Bozjeg Написано Фебруар 3, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 3, 2018 Управо сада, Tanjir рече Čim mi kažeš šta kaže dogma o tome. haha Kaže ti simvolom vere. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Фебруар 3, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 3, 2018 Управо сада, Tanjir рече Dakle ti veruješ da duša umire s telom? Nema duše kao zasebni entitet, na tebi je obaveza dokazivanja. Ja verujem u vaskrsenje mrtvih i život budućeg veka u Vaskrslom Hristu. Izvoli dokaži drugačiju veru. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ivan Marković Написано Фебруар 3, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 3, 2018 пре 19 минута, Жичанин рече 'Ел си ти неки Артемит или Борац за веру? А ти? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Фебруар 3, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 3, 2018 пре 5 минута, Tanjir рече Mojih 122 drugara i ja učimo da je duša zasebni entitet i da je duša svesna i aktivna po smrti tela. Čisto da ih navedem:1. Sv. Avramios Smolenski2. Sv. Adamnan Ionski3. Sv. Alfeg, arhiepiskop Kenterberijski4. Sv. Amvrozije Optinski5. Sv. Amonas Egipatski6. Sv. Amfilohije, episkop Ikonijski7. Sv. Anastasije Sinajski8. Sv. Anatolije Optinski9. Sv. Andrej Kritski10. Sv. Antonije Veliki11. Sv. Andrej Jurodivi12. Sv. Aret Kijevski13. Sv. Atanasije Sakarovski14. Sv. Atanasije Veliki, arhiepiskop Aleksandrijski15. Sv. Avgustin, arhiepiskop Kenterberijski16. Sv. Varlama17. Sv. Varsanfije Optinski18. Sv. Varsanfije Veliki19. Sv. Vasilije Piansko Marulski20. Sv. Vasilije Veliki, arhiepiskop Kesarijski21. Sv. Vasilije Novi22. Sv. Bede Poštovani23. Sv. Benedikt Episkop24. Sv. Bonifaće, arhiepiskop Mainca i velikomučenik25. Sv. Boris protivstrasnik26. Sv. Kaineg Agaboe27. Sv. Kairan Klomaknoski28. Sv. Kolumbije Ionski29. Sv. Konstantin Veliki30. Sv. Kiril, arhiepiskop Aleksandrijski31. Sv. Danilo Sketski32. Sv. David Prorok i Kralj33. Sv. Diadoh, episkop Fotikijski 34. Sv. Dimitrije, mitropolit Rostovski35. Sv. Dorotej od Gaze36. Sv. Ilija Pećinac37. Sv. Jefrem Smolenski38. Sv. Jefrem Sirijski39. Sv. Jevstatije Velikomučenik40. Sv. Jeftimije Veliki41. Sv. Fintan Taghomski42. Sv. Bursej od Burg Zamka43. Sv. Grigorije Dramski44. Sv. Grigorije Nisijski45. Sv. Grigorije Dijalogist, papa Rimski46. Sv. Grigorije Bogoslov, arhiepiskop Carigradski47. Sv. Gutlag Krovlandski48. Sv. Hermen Aljaski49. Sv. Hesikios Sveštenik50. Sv. Ignjatije Braničevski51. Sv. Ilidor Glinski52. Sv. Josif53. Sv. Isak Sirin54. Sv. Iasija Sketski55. Sv. Isaija Sveti Prorok56. Sv. Jovan Zlatousti, arhiepiskop Carigradski57. Sv. Jovan Klimakos58. Sv. Jovan Kolovos59. Sv. Jovan Maksimovič, arhiepiskop San Franciska60. Sv. Jovan Mauropos, mitropolit Efkatija61. Sv. Jovan Mohos62. Sv. Jovan Damaskin63. Sv. Jovan Kronštadski64. Sv. Jovan Strelstovski65. Sv. Jovan Milostivi, patrijarh Aleksandrijski66. Sv. Jovan Bogoslov i Jevanđelist67. Sv. Jovan, episkop Karpatijski68. Sv. Josif Himnograf69. Sv. Josif Volotski70. Sv. Juda Apostol71. Sv. Justin Mučenik72. Sv. Justin Popović 73. Sv. Kozma Zagrafijski74. Sv. Luka Apostol i Jevanđelist75. Sv. Lazar Gelesionski76. Sv. Makrina Mlađa77. Sv. Makarije Korintski78. Sv. Makarije Glinski79. Sv. Makarije Veliki Egipatski80. Sv. Marko Atinski81. Sv. Maksim Ispovednik82. Sv. Meletije Galesiotes Ispovednik83. Sv. Neofit Usamljenik Kiparski84. Sv. Neofan, episkop Konstantine85. Sv. Nestor Hronik86. Sv. Nikita Stitatos87. Sv. Nikodim Atonski88. Sv. Nikolaj Velimirović, episkop Žički i Ohridski89. Sv. Nelije Sorski90. Sv. Pajsije Svetogorac91. Sv. Pajsije Veliki92. Sv. Pavle Apostol93. Sv. Petar Apostol94. Sv. Petar od Damaska95. Sv. Petar Milostivi Poreznik96. Sv. Filotej Kokinos, patrijarh Carigradski97. Sv. Polikarp Hagiograf98. Sv. Porfirije Kavsokalivijski99. Sv. Rudan Lotrijski100. Sv. Samtan Klonbronejski101. Sv. Sabastijan Optinski102. Sv. Serafim Sarovski103. Sv. Serapion, episkop Tumiski104. Sv. Siluan Artonit105. Sv. Simeon (Stefan prvokrunisani)106. Sv. Simeon Jurodivi Emeski107. Sv. Simeon Mirotočivi108. Sv. Simeon Novi Bogoslov109. Sv. Simeon Stajlitski110. Sv. Simeon, arhiepiskop Solunski111. Sv. Tarasije, patrijarh Carigradski112. Sv. Teodora Aleksandrijska113. Sv. Teodorda Carigradska114. Sv. Teodor Asketa, episkop Edeski115. Sv. Teodosije Kijevski116. Sv. Teognostos117. Sv. Teoleptos, mitropolit Filadelfijski118. Sv. Teofan Rekluzit, episkop Tambovski119. Sv. Teofil Suzni120. Sv. Teofilaktos, arhiepiskop Ohridski121. Sv. Tihon Zadonski, episkop Voroneca122. Sv. Zosima Solovski Da li bi bio ljubazan, da ne primitivišeš više i da nam navedeš dela svetih otaca koji direktno govore da je duša zasebni entitet? Ako nemaš ta dela ti klevećeš svete oce, na koje se navodno pozivaš. Da li namerno ili ne, opet nije na meni da to odlučim. Daj nam i link za tih tvojih 120 svetitelja. Ili ćeš opet da bacaš prašinu u oči? Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Фебруар 3, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 3, 2018 Управо сада, Tanjir рече Zanimljivo je da protestanti nikad nisu imali nikakvu viziju ili iskustvo sa one strane zavese, nego svojim umom umuju o zagrobnom životu, a dokon um je đavolje igralište. Daj nam link. Daj izvor. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Фебруар 3, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 3, 2018 пре 1 минут, Tanjir рече Dela su navedena u knjizi "The Departure of Soul", izdavač je St. Antony's Greek Orthodox Monastery. Knjiga je podržana od mnogih kanonskih pravoslavnih episkopa. Hoćeš i njih da ti navedem, ali da mi obećaš da nećeš reći da su alegorijski podržali knjigu. Opet nemaš argumente, znaš samo ko papagaj da ponavljaš da duša nije zaseban entitet. A odakle ti da je zaseban entitet, daj nam deo iz knjige. Nema ga. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Фебруар 3, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 3, 2018 Управо сада, Tanjir рече Pozivam Rimsku Crkvu u pomoć protiv protestanata. Gde je onaj brat Zapadni Sloven. Nemoj konana izvredjaće te svetootački pa ćeš posle da plalečeš od rečnika svetih otaca. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Фебруар 3, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 3, 2018 Управо сада, Tanjir рече Cela knjiga je o tome da je duša zaseban entitet. Naslov knjige ti to govori. Ali ti si Protestant, samo Sola Scriptura. A ti ne možeš da nadješ ni jedan deo, zato što si ekstremno glup. Vraćam za protestanta, ne zbog protestanta samih nego zbog očiglednog nepoštovanja moje veroispovesti. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Фебруар 3, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 3, 2018 пре 29 минута, Жичанин рече Идеја да демони суде душама није хришћанска јер је једини судија свима Бог. Тумачење учења о митарствима у смислу да демони одређују ко ће ићи ка Богу, а ко ће ићи у таму ада, једноставно нема основу у хришћанском предању. Opet dislexija! Ja sam čitao i o našem čistilišti i o vašim mitarstvima i nigdje demoni ne sude ljudskim dušama, gdje ste to našli? Kad niste u stanju razumjet ni šta je napisano onda je logično što imate takvu konfuziju u glavi po pitanju mnogihj pojmova od mitarstava i čistilišta pa do primata, bezgrješnog začeca, ex cathedra itd. Vi stvarno mnogi ovdje na forumu, koliko sam primjetio, imate problema s razumijevanjem pročitanih textovva a to je onda stvar dislexie, ne razumijete tomu što ste pročitali a ne nikakve teologije. Ovaj spor se zasniva na tome da svakog čoveka dobro delo upodobljava Bogu, a svako zlo delo čini robom satane. Faktički je to „spor strana“ na nevidljivom sudu u kome presudu ne donosi Anđeo ili demon, već Gospod, uprkos tvrdnjama onih koji odbacuju mitarstva: „Dogmatski je on (tekst „Mitarstava blažene Teodore“) netačan jer ne ostavlja mesto za Sud Božiji. Spasitelj je rekao da je „Otac sav sud predao Sinu“, a u toj knjižici ceo sud vrše demoni. Hristu ostaje samo da uruči medalje pobednicima.“Upravo zato se Crkva i moli za umrlog Hristu i za njega se čine dobra dela (posebno milostinja) koja mogu pomoći u izmeni zagrobnog udela upokojenog. Ako se čovek pokaže kao rob greha, demoni ga odvode u preispodnju gde se duša muči iščekivanjem budućih muka i ognjem neispunjenih želja. A ako se umrli hrišćanin pokaže ispunjen dobrim delima, ako mu je u srcu goreo plamen Božanske ljubavi, Anđeli ga odvode u raj gde mu Bog određuje mesto do dana vaskrsenja tela. https://svetosavlje.org/da-li-postoje-mitarstva/?pismo=lat Џуманџи and Tanjir је реаговао/ла на ово 1 1 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рапсоди Написано Фебруар 3, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 3, 2018 Ја сам убеђена да ови лево настројени обавезно морају проћи митарства због исправљања, а ови десни како који... Ivan Marković and Trifke је реаговао/ла на ово 2 Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Фебруар 3, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 3, 2018 @Zayron zaki to je kod vas dogma, kod nas nije, ptema tome niko ti ne brani da veruješ ali ne smeš je pravoslavnima nametati kao dogmu, znam da ti to ne činiš ali opet moram to da iskoristim kako bi ponovio. Nadam se da se ne ljutiš, nije tebi upućeno, nego mi baš leglo, pa sam iskoristio tekst. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Фебруар 3, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 3, 2018 Управо сада, Tanjir рече Nema potrebe da se žestiš i da vređaš, to je samo pokazatelj da si frustriran jer nemaš argumente, nema ljutnje samo zato što nisi izneo ni jedan jedini argument. Tvoja veroispovest je u suprotnosti sa učenjima svetitelja Pravoslavne Crkve, Njenih liturgijskih knjiga. Nemoj da se ljutiš što ti ja to kažem, to je činjenica, sam si to ovde pokazao. Puna je Pravoslavna Crkva krštenih članova koji uopšte ne veruju, ne idu ni na Liturgiju, to ne znači da su pravoslavci samo zato što kažu da su pravoslavci. Tako i mi, niko nije pravoslavac samo zato što se izjašnjava kao pravoslavac. Moramo se slagati sa učenjem Pravoslavne Crkve, a ti Njena učenja nazivaš alegorijom, tako indirektno nazivaš Crkvu da je lažov, koji u svojim liturgijskim knjigama obmanjuje verni narod i da kanonizuje svece koji zapisuju laži. Osim tvoje demagogije nemamo ništa, nijedan argument. To namerno radiš. Pravoslavlje nema dogmu o mitarstvima, izvoli kod rimokatolika, pa onda obavezuj svakog. Trifke је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Фебруар 3, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 3, 2018 пре 4 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече @Zayron zaki to je kod vas dogma, kod nas nije, ptema tome niko ti ne brani da veruješ ali ne smeš je pravoslavnima nametati kao dogmu, znam da ti to ne činiš ali opet moram to da iskoristim kako bi ponovio. Nadam se da se ne ljutiš, nije tebi upućeno, nego mi baš leglo, pa sam iskoristio tekst. Koji si tekst iskoristio, ne znam na šta misliš tačno, kakav text? Osim toga o mitarstvima iliti čistilištu govore svi sveti Oci i predraskolni zapadni i istočni i postraskolni sve do 19. vijeka kad je počela ta "protestantizacija i lutherizacija" i katoličanstva i pravoslavlja. Tanjir је реаговао/ла на ово 1 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Фебруар 3, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 3, 2018 Управо сада, Zayron рече Koji si tekst iskoristio, ne znam na šta misliš tačno, kakav text? Osim toga o mitarstviuma iliti čistilištu govore svvi sveti Oci i predraskolni zapadni i istočki i postraskolni sve do 19. vijeka kad je počela ta "protestantizacija i lutherizacija" i katoličanstva i pravoslavlja. Alegorijski, samo je kod vas rimokatolika to podignuto na dogmu. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Фебруар 3, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 3, 2018 Управо сада, Tanjir рече Ti prvo sastavi kodeks dogmi pa pričaj šta je dogma, a šta ne. Pravoslavna Crkva nema kodeks dogmi tako da ne možeš nekom da spočitavaš šta je dogma, a šta ne. Ti optužuješ nas da smo rimokatolici da namećemo dogme, a ti namećeš dogmu koja kaže da ništa nije dogma. Pričaš o nepostojećim stvarima. Zna se šta je dogma, samo neuke možeš ds farbaš. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука