Desiderius Erasmus Написано Јул 5, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Јул 5, 2017 пре 1 сат, JESSY рече Agape - Dina Colic Изволите, погледајте снимак емисије Агапе. У овој емисији гостује Владика Порфирије и гђа Дина Чолић. Ја вас молим да погледате део почев од 24 минута и 30 секунди. Обратите пажњу на почетак говора гђе Дине и Владикин одговор. За мене, ово је прави одговор једног православног Владике. Да, поглеадајте само реакцију гђе Дине и Александра, мени он мгого казује. Опет, не мора неко да се сложи са мном, то и не очекујем, али не можемо говорити овде језиком који никако не присртоји некоме ко себе назива православним. Нека вас све Господ чува и благослови Dobro je Vladika ovo objasnio. Od 24:30. Светислав Павловић, Драшко, JESSY and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Јул 5, 2017 Пријави Подели Написано Јул 5, 2017 пре 13 минута, Рапсоди рече Ђавли не суде, ђавли препознају своје и узму те за ручице.... Наравно, али разбојник се покајао и то му можемо урачунати у добро дело....заправо у најбоље дело..... Nemaju nista oni da dolaze po svoje Bog jedino sudi i to bez njih. Pakao nije mesto njihovg izzivljavanja. Pakao je kazna i za njih. Nemoze zato sto je i pokajanje dar. Rom 2:4 Ili ne mariš za bogatstvo Njegove dobrote i krotosti i trpljenja, ne znajući da te dobrota Božija na pokajanje vodi? Eph 2:8 Jer ste blagodaću spaseni kroz veru; i to nije od vas, dar je Božji, Eph 2:9 Ne od dela, da se niko ne pohvali. Eph 2:10 Jer smo Njegov posao, sazdani u Hristu Isusu za dela dobra, koja Bog unapred pripravi da u njima hodimo. Рапсоди, Desiderius Erasmus, Светислав Павловић and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рапсоди Написано Јул 5, 2017 Пријави Подели Написано Јул 5, 2017 пре 6 минута, Trifke рече Nemaju nista oni da dolaze po svoje Bog jedino sudi i to bez njih. Pakao nije mesto njihovg izzivljavanja. Pakao je kazna i za njih. Nemoze zato sto je i pokajanje dar. Rom 2:4 Ili ne mariš za bogatstvo Njegove dobrote i krotosti i trpljenja, ne znajući da te dobrota Božija na pokajanje vodi? Eph 2:8 Jer ste blagodaću spaseni kroz veru; i to nije od vas, dar je Božji, Eph 2:9 Ne od dela, da se niko ne pohvali. Eph 2:10 Jer smo Njegov posao, sazdani u Hristu Isusu za dela dobra, koja Bog unapred pripravi da u njima hodimo. Ћу да размислим о овоме ма нешто ми овде не штима..... Trifke and Bokisd је реаговао/ла на ово 2 Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Princess Bella Написано Јул 5, 2017 Пријави Подели Написано Јул 5, 2017 пре 22 минута, Рапсоди рече Ђавли не суде, ђавли препознају своје и узму те за ручице.... Kao ono kad je Hristos uzeo Adama i Evu ... Sad samo obrnuto. P.s. Salim se malo, otkud znam. Bokisd and Рапсоди је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђорђе Р Написано Јул 5, 2017 Пријави Подели Написано Јул 5, 2017 пре 5 минута, Trifke рече Nemaju nista oni da dolaze po svoje Bog jedino sudi i to bez njih. Pakao nije mesto njihovg izzivljavanja. Pakao je kazna i za njih. Nemoze zato sto je i pokajanje dar. Rom 2:4 Ili ne mariš za bogatstvo Njegove dobrote i krotosti i trpljenja, ne znajući da te dobrota Božija na pokajanje vodi? Eph 2:8 Jer ste blagodaću spaseni kroz veru; i to nije od vas, dar je Božji, Eph 2:9 Ne od dela, da se niko ne pohvali. Eph 2:10 Jer smo Njegov posao, sazdani u Hristu Isusu za dela dobra, koja Bog unapred pripravi da u njima hodimo. Ништа те не разумемо, као да читамо неку протестантску књигу :). Немој с нама да се гађаш цитатима, а ако се и гађаш, онда буди мало опширнији у тумачењу :). Bokisd and Trifke је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јул 5, 2017 Пријави Подели Написано Јул 5, 2017 Где се журите, видећемо убрзо... АлександраВ, Trifke, Давор73 and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рапсоди Написано Јул 5, 2017 Пријави Подели Написано Јул 5, 2017 пре 8 минута, Trifke рече Eph 2:8 Jer ste blagodaću spaseni kroz veru; i to nije od vas, dar je Božji, А зашто се онда тај дар не дарива свакоме.... или има оних који га не прихватају. Али онда јесте до њих, не прихватају га....не може се наша одговорност, наша одлука за нешто односно наша слободна воља занемарти у домостроју спасења.....Можда сам отишла предалеко, или си ти извукао из контекста, или можда ја.... пре 12 минута, Trifke рече Nemaju nista oni da dolaze po svoje Bog jedino sudi i to bez njih. Pakao nije mesto njihovg izzivljavanja. Pakao je kazna i za njih. Мислим на митарствима, препознају своје....Пакао јесте казна, али за неке и избор, само што не знају овде доле да је то казнени ( казанче) избор. Али горе то сазнају и онда буде касно, док можда нечије молитве не помогну, а сами Бог зна како ће и шта ће на дан Страшнога суда.... Bokisd је реаговао/ла на ово 1 Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Страле Написано Јул 5, 2017 Пријави Подели Написано Јул 5, 2017 Свакако идемо Богу на истину, а сад да л ће се сусретенмо с неким док не одемо, мање је битно. Задња је реч ипак Божија. Ко ће од тих митафра на нас, ако је с нама Бог. Trifke, Рапсоди, Desiderius Erasmus and 5 осталих је реаговао/ла на ово 7 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Јул 5, 2017 Пријави Подели Написано Јул 5, 2017 пре 24 минута, Ђорђе Р рече Ништа те не разумемо, као да читамо неку протестантску књигу :). Немој с нама да се гађаш цитатима, а ако се и гађаш, онда буди мало опширнији у тумачењу :). Nije radosti moja gadjanje sa citatima nego pustam da rec Bozja sam govori i izbegavam da je tumacim Uzmi razbojnika na krstu. Zasto se pokajao? Zbog dobrote onoga koga je gledao dok je nosio svoj krst i dok je visio na krstu. Zasto je reimski vojnik rekao :zaista ovo bese Sin Bozji? Milost je Bozja delovala na njih i oni su odgovorili. Zato njihovo pokajanje nije nikakva zasluga. Sam Gospod kaze: Luke 17:10 Tako i vi kad svršite sve što vam je zapovedjeno, govorite: Mi smo zaludne sluge, jer učinismo šta smo bili dužni činiti. Pogledaj cak i pod uslovom da sve ucinimo sto nam je zapovedjeno mi nemamo zasluga. Sto se tice citiranja citaj evo npr Sv Irineja Lionskog (koga sada citam) ili Sv Jovana Zlatoustog pa ces videti. Светислав Павловић, Desiderius Erasmus and Ђорђе Р је реаговао/ла на ово 3 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Јул 5, 2017 Пријави Подели Написано Јул 5, 2017 пре 28 минута, Рапсоди рече А зашто се онда тај дар не дарива свакоме.... или има оних који га не прихватају. Али онда јесте до њих, не прихватају га....не може се наша одговорност, наша одлука за нешто односно наша слободна воља занемарти у домостроју спасења.....Можда сам отишла предалеко, или си ти извукао из контекста, или можда ја.... Мислим на митарствима, препознају своје....Пакао јесте казна, али за неке и избор, само што не знају овде доле да је то казнени ( казанче) избор. Али горе то сазнају и онда буде касно, док можда нечије молитве не помогну, а сами Бог зна како ће и шта ће на дан Страшнога суда.... Radosti moja citaj celo drugo poglavlje Efescima poslanicei videces da nista nije van konteksta. Bas sam nekome ovde odgovorio. Milost Bozja ti da otkrivenje, milost Bozja ti da sposobnost da kazes da ponudi spasenja i ti kazes ne. Zar ti mislis da ista mozes da ucinis bez Bozje volje? Pa on je vec i vlasi na tvojoj glavi prebrojao ili kako apostol Pavle kaze po njemu se micemo i jesmo. Ti mislis da se bez bozje kontrole desava sve u tvom zivotu? Nikako! I sposobnost i snagu da ucinis dobro delo pa cak i dobru volju daje Bog i ti to ucinis. Sta je tu tvoja zasluga? Evo citiracu t Gospoda: Luke 17:10 Tako i vi kad svršite sve što vam je zapovedjeno, govorite: Mi smo zaludne sluge, jer učinismo šta smo bili dužni činiti. Kada sve ucinis ti si uzaludni sluga! Gde je onda tvoja zasluga? Phoebe, Рапсоди, Светислав Павловић and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рапсоди Написано Јул 5, 2017 Пријави Подели Написано Јул 5, 2017 пре 2 минута, Trifke рече Radosti moja citaj celo drugo poglavlje Efescima poslanicei videces da nista nije van konteksta. Bas sam nekome ovde odgovorio. Milost Bozja ti da otkrivenje, milost Bozja ti da sposobnost da kazes da ponudi spasenja i ti kazes ne. Zar ti mislis da ista mozes da ucinis bez Bozje volje? Pa on je vec i vlasi na tvojoj glavi prebrojao ili kako apostol Pavle kaze po njemu se micemo i jesmo. Ti mislis da se bez bozje kontrole desava sve u tvom zivotu? Nikako! I sposobnost i snagu da ucinis dobro delo pa cak i dobru volju daje Bog i ti to ucinis. Sta je tu tvoja zasluga? Evo citiracu t Gospoda: Luke 17:10 Tako i vi kad svršite sve što vam je zapovedjeno, govorite: Mi smo zaludne sluge, jer učinismo šta smo bili dužni činiti. Kada sve ucinis ti si uzaludni sluga! Gde je onda tvoja zasluga? Добро радости наша.... Iulianus, Desiderius Erasmus, АлександраВ and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Јул 5, 2017 Пријави Подели Написано Јул 5, 2017 Не Trifke, Justin Waters, АлександраВ and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Јул 5, 2017 Пријави Подели Написано Јул 5, 2017 Ne. Vladika Lazar je rekao da je to prepisano iz egipatske "Knjige mrtvih". Desiderius Erasmus, Grizzly Adams, Trifke and 2 осталих је реаговао/ла на ово 4 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Јул 5, 2017 Пријави Подели Написано Јул 5, 2017 пре 1 минут, Аурор рече Ne. Vladika Lazar je rekao da je to prepisano iz egipatske "Knjige mrtvih". To me nebi cudilo! Аурор је реаговао/ла на ово 1 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Јул 5, 2017 Пријави Подели Написано Јул 5, 2017 пре 10 минута, Аурор рече Ne. Vladika Lazar je rekao da je to prepisano iz egipatske "Knjige mrtvih". E, ako je on rekao, ...onda, da ne brinemo mnogo.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука