Volim_Sina_Bozjeg Написано Јул 23, 2017 Пријави Подели Написано Јул 23, 2017 Pevam ja, mi letimo u nebo i znamo svoj Put, mi letimo u nebo gde nas čeka Hristos ljut.. ...a keva moja stara viče: Šta pevaš to da li si ti normalan? A ja joj kažem, pa majko ti si me to naučila. A ona kaže: Ne lupaj gluposti ja te nikada takve gluposti nisam naučila. A ja joj kažem: Jesi Majko, sama si me učila bolje Otac roditelj da bude najljući i njabesniji na tebe jer on barem ima milosti prema tebi sine, zato pazi vrlo dobro sa kim druguješ i koga sve možeš da naljutiš. Phoebe and ana čarnojević је реаговао/ла на ово 2 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јанко Написано Јул 23, 2017 Пријави Подели Написано Јул 23, 2017 Цвељаш старамајку.А ово за Христа рачунаш по његовим речима: "Што ме зовеш благим?"... Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 "Христос васкрсе, радости моја!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јанко Написано Јул 23, 2017 Пријави Подели Написано Јул 23, 2017 Dobro, ako se izvuce neka duhovna korist, i shvati se, da trebamo raditi na sebi i cistiti se od greha, koji moze da nas odvede u propast, onda, .....i, ne mora se verovati u mitarstva. Samo, sigurno je delotvornije , ....kada je covek, uhvacen duboko u grehovni san, da se trezni i krepi na podvig, putem nekih stvari, koje su realne i objektivne , po svojoj sustini. To je kao neka bitna napomena. Ето, ВСБ, нађосмо са Бокијем НЗС по свим питањима..."Да весељатсја небеснаја,Да радујутсја земнаја, Јако сотвори державуМишцеју својеју Господ.Поправ смертију смерт,Первенец мертвих бист.Из чрева адова избави нас,И подаде мирови велију милост." Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 "Христос васкрсе, радости моја!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
fingolfin88 Написано Октобар 11, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 11, 2017 Some modern Orthodox theologians, including Archbishop Lazar Puhalo, Stanley Harakas and Alexander Kalomiros among others, have claimed that certain ideas in Rose's book are heretical, and that many of the Church Fathers have been misinterpreted or misquoted to support it.[10] Puhalo claimed that the "toll-house theory" is specifically Gnostic in origin.[11] These accusations were later declared to be wrong by the Holy Synod of the Russian Church Abroad, which emphasized that little has been revealed to the Church on this subject, and hence all controversy on this subject should cease.[12] Ovo sam preuzeo sa wikipedija. Kritika o. Lazara Puhala o vjerovanju oca Serafima Rouza u mitarstva. Puhalo tvrdi da je ova ideja čisto Gnostičkog porijekla. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Октобар 11, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 11, 2017 Vaskrsavamo odmah. Phoebe and Nebojš.a је реаговао/ла на ово 1 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Фебруар 3, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 3, 2018 On 11. 10. 2017 at 13:16, Volim_Sina_Bozjeg рече Vaskrsavamo odmah. A kakve veze imaju mitarstva ili čistilište, očistec s kategorijama odmah, momentalno, subito, now, sada, poslije, prije, istovremeno itd? Šta to znači "Vaskrsavamo odmah?" https://www.youtube.com/watch?v=mkfVokDF6Wk https://www.youtube.com/watch?v=pkGubNB_AAQ https://www.youtube.com/watch?v=T6-KJpNgPiE Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Фебруар 3, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 3, 2018 пре 13 минута, Tanjir рече re svega, zabrinut za spasenje onih koji poriču mitarstva, primoran sam da ispišem listu svetaca Pravoslavne Crkve, jer sam zabrinut i za svoje spasenje, a ono je ugroženo ako vas ostavim u mraku. Svi znamo da je samo satani u interesu da ovo učenje sakrije od Crkve Militantne Pre svega zabrinut za spasenje svih koji ne veruju u mitarstva osim alegorijski, dužnost mi je da kažem da su mitarstva dogma samo kod rimokatolika i da mi pravoslavni nismo dužni da verujemo u njih. Pozdrav brate. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Фебруар 3, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 3, 2018 @Tanjir objasni nam šta je duša. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Фебруар 3, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 3, 2018 @Tanjir neće tebi proći da nešto što nije dogma (obaveza), ti ovde na svoju ruku proglašavaš za obavezu. Motropolit Porfirije se javno izjašnjava da ne veruje u mitarstva. Ko si ti da sudiš van dogmata? Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Фебруар 3, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 3, 2018 @Tanjir ličnost se ostvaruje u Isusu Hristu, ti ne umeš da odgovoriš na pitanje, pa su ti anateme u glavi. Dakle, da li je duša neki zasebni intitet ili je duša živa = telo+duh životni, po Mojsiju? Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Фебруар 3, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 3, 2018 @Tanjir ti osnove veroispovesti ne znaš a učiš druge. Zamisli držimo mitropolite koji su protiv dogmi, šta ti treba sve ovo, veruj u šta hoćeš ja ti ne branim ali nemoj drugima nametati obavezu. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Фебруар 3, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 3, 2018 Управо сада, Tanjir рече Mislio sam da se niko neće usuditi da poriče mitarstva posle one trocifrene liste svetaca koji su o tome svedočili. Eto vidiš da nisi u pravu i? Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Фебруар 3, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 3, 2018 @Tanjir пре 2 минута, Tanjir рече Mislio sam da se niko neće usuditi da poriče mitarstva posle one trocifrene liste svetaca koji su o tome svedočili. Apostol Pavle se poziva na Mojsija. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Фебруар 3, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 3, 2018 пре 1 минут, Tanjir рече Mitarstva su inače deo liturgijskih knjiga Pravoslavne Crkve i zato su dogma, ne samo zato što su vera svetaca. Ne lupetaj. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Фебруар 3, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 3, 2018 @Tanjir Управо сада, Tanjir рече Ne namećem ti ja obavezu, nameću ti liturgijske knjige i sveti oci. Treba nam jedinstvo vere da ne bi došlo do raskola. A i zato što je ovo učenje od ključne važnosti za spasenje ljudskog roda. Kad budu dogma ja ću imati obavezu, do tada ako hoćeš da je i svi drugi imaju pređi kod rimokatolika. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука