Jump to content

Православна игрица? Идеје

Оцени ову тему

Препоручена порука

Па ја ни за ниједну игрицу са чисто православном тематиком нисам чуо .Нисам ни за католичке рецимо ( о како све ово само глупо звучи) , мада се они мало по мало провлаче као неки чинилац , али православну ни у најави.

Подели на овим сајтовима

IGRICA ZILOT

recimo da u igrici na liturgiji hvataš ko se nije lepo prekrstio, ko klanja nedeljom, da li su bile otvorene dveri, da li su molitve čitane naglas, ko kasni, ko se neprilično obukao, ko se nije pričestio, ko je bio predugo na ispovesti, ukratko gledaš sagrešenja drugih i dobijaš poene

Подели на овим сајтовима

Kako god, meni se ideja ne dopada. Meni je to licno degradacija vere, mesanje baba i zaba. Pravoslavlje je pravoslavlje, igrice su igrice. Pojam, funkcija, smisao igrica je jedan. Mozda neke mogu da budu poucne,ali vi ovde ne pricate o igrama za decu kao sto se vec na primer radi na casovima veronauke sa decom skolskog uzrasts, vi pricate o igrama za odrasle kojoma je cilj da razonode ljude. Tu osim nekihcpitalica, zagonetki, pazla i slicno ne vidim prostora ni potrebe za "pravoslavnom" igricom. Mislim, ubij zakolji da turcin ne postoji bi se pretvorilo u bacanje kamena s ramena. Onaj ko igra igrice moze biti pravoslavan, ali igrica je pravoslavna koliko i kompjuter ili pravoslavni sto ili stolice. Stvarno ne razumem potrebu osim kopiranja i dodvoravanja duhu vremena.

Em tako se gubi na kvalitetu same igrice em mesaju babe i zabe. Jer ce plodovi tih igrica biti "u al sam pobozan igram pravoslavnu igricu", a onaj ko na saljiv, zsnimljiv i lak nacin zeli nesto da sazna to moze i bez igrice.

Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, gor.anger рече

IGRICA ZILOT

recimo da u igrici na liturgiji hvataš ko se nije lepo prekrstio, ko klanja nedeljom, da li su bile otvorene dveri, da li su molitve čitane naglas, ko kasni, ko se neprilično obukao, ko se nije pričestio, ko je bio predugo na ispovesti, ukratko gledaš sagrešenja drugih i dobijaš poene

Pravoslavni šaria zakon 

200_OK.jpg

Mornië alantië

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Давор73 рече

Aaaaaa....:)) Врх!  Купљено!  12:smeha:

samo pazi, 20 nivoa. počev od male crkve sa malo ljudi pa sve do punog hrama sv. Save u ograničenom vremenu. plus opcija ulaska u oltar i pentranja na zvonik za naprednije :)

Подели на овим сајтовима

Ајде стварно R2D2, наведи пар наслова за референце чисто што се тиче обима, енџина или нечег трећег, чисто да видимо и ком правцу да размишљамо.

Подели на овим сајтовима

Ako bi bila video igra edukativnog sadržaja, onda bi bilo zanimljivo da u pozadini ide pravoslavna muzika (pozitivna, ne ona puna tuge), i da idu npr. kratke priče, baš izuzetno kratke o tome kako je nastalo pravoslavlje pa se onda pojavi pitanje na kojem treba dati tačan odgovor. Zatim ide sledeća pitanja koja se tiču svetaca, liturgija, pa čak i kosovskog boja, neki delovi iz Biblije, i nakon svake kratke priče, ide pitanja na koje treba dati tačan odgovor, gde je na kraju pitanje nešto kao "Koja je svrha postojanja pravoslavne vere?". Mislim da bi bilo lepo edukovati naš narod, jer mnogi se izjašnjavaju kao pravoslavci, a crkvu ne posećuju niti se mole, samo znaju da na slavama treba da se jede i pije i da se venča u crkvi i to je to. Jedan deo moje porodice je tako otpao iz pravoslavlja i prešao u hrišćansku sektu, jer crkvu uopšte nisu posećivali, a sada kada su postali pentekostalci, sada su odjednom pobožni... No, uglavnom, video igra edukativnog sadržaja.

S obzirom da svet ide totalno naopako, red je i da mi hrišćani kažemo svetu šta je po Bogu i Bibliji istina, a šta je laž i prevara od čoveka i samog đavola. 

• Волим 1

200_OK.jpg

Mornië alantië

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, WiseMan рече

No, uglavnom, video igra edukativnog sadržaja.

Ја мислим да би едукација требала да буде у бекграунду, осим ако није игра за децу у питању . Нека се само нивои и теме темеље на православним истинама или нека се спомене ту и тамо,не морају да буду у фокусу и  довољно је, по мени. Ко не зна научиће кроз ниво на безболан начин и кроз забаву.

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Maksim Cerovic рече

Nije pravoslavna, ali je Danteova. Npr da postoji devet krugova pakla, i to ujedno da budu i nivoi. A tematika svakog nivoa da budu nase slabosti. 

Па не морају кругови пакла, могу и митарства па прелазиш нивое

• Волим 1

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...