obi-wan Написано Јун 9, 2017 Пријави Подели Написано Јун 9, 2017 пре 2 минута, Mihajla рече Šta ja to toliko trolujem? Diskutujemo ona brani svoje mišljenje ja svoje? I ne znam u čemu ti vidiš trol? Ili bi možda bilo bolje da kada ti neko odgovori na tvoj post ismeje te ~ da uopšte ne odgovaraš nego se samo praviš kao da nisi ni postovao? Sve sto ja vidim je da ti prosipas toksicni mulj bez namere da ukocis, sad - jel trolujes ili si ozbiljna, to ne mogu da znam, a sve se nesto nadam da trolujes... АлександраВ је реаговао/ла на ово 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mihajla Написано Јун 9, 2017 Пријави Подели Написано Јун 9, 2017 Управо сада, obi-wan рече Sve sto ja vidim je da ti prosipas toksicni mulj bez namere da ukocis, sad - jel trolujes ili si ozbiljna, to ne mogu da znam, a sve se nesto nadam da trolujes... Možeš li biti malo precizniji, šta je tačno od rečenog toksični mulj? ~ i obrazloži zašto! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Биљана Написано Јун 9, 2017 Пријави Подели Написано Јун 9, 2017 @Mihajla Djevojko, čitam ovu temu i primjećujem da si zagovornik lika i djela Miroljuba Petrovića. Naravno, svako ima svoje mišljenje i svoja ubjeđenja i ljepota ovog foruma i jeste u tome što ima različitosti i živog dijaloga. Ono što želim da ti kažem, a i da ponovim što su već drugi rekli, jeste to da je dotični gospodin Miroljub Petrović, jako, jako opasan čovjek. Opasan sa velikim O. Jedan dobar manipulator. Žalosno je to što ima toliki medijski prostor i što mu se dozvoljava (namjerno ili ne) da širi razne budalaštine i tako manipuliše ljudima. Njegovo propagiranje morala i svega "korisnog" za ljude nije ništa drugo nego govna upakovana u zlatan papir. Žalosno je i to što veliki broj ljudi vidi samo pakovanje. Ne očekujem od tebe da nakon ovog mog pisanja, instant promijeniš mišljenje o ovom čovjeku, ali te molim da uzmeš u obzir činjenicu da ti je mnogo različitih ljudi na ovom forumu, manje, ili više reklo istu stvar, što opet nešto znači. Pozdrav Desiderius Erasmus, Милан Ракић, Ђорђе Р and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Благо онима који плачу, јер ће се утjешити; (Матеј; 5,4) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Јун 9, 2017 Пријави Подели Написано Јун 9, 2017 пре 5 минута, Mihajla рече Možeš li biti malo precizniji, šta je tačno od rečenog toksični mulj? ~ i obrazloži zašto! Sve sto i malo hvali nenormalne i poludele price tog coveka je toksicni mulj. A zasto - obrazlozio sam u nekoliko poruka na temi, koje si ti (gle slucaja) uredno zaobisla, iako si orna da se raspravljas sa svima u nedogled. Evo izvoli, procitaj sta sam napisao u tih nekoliko poruka (k`o da do sad nisi...) i odgovori mi, da vidim sta imas da kazes... АлександраВ је реаговао/ла на ово 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mihajla Написано Јун 9, 2017 Пријави Подели Написано Јун 9, 2017 пре 1 минут, Биљана рече Ne očekujem od tebe da nakon ovog mog pisanja, instant promijeniš mišljenje o ovom čovjeku, ali te molim da uzmeš u obzir činjenicu da ti je mnogo različitih ljudi na ovom forumu, manje, ili više reklo istu stvar, što opet nešto znači. Pozdrav Da vićina ljudi se ne slaže sa njegovim mišljenjem i onime što on priča. Ne kažem ni ja se slažem sa celokupnom njegovom pričom u potpunosti ~ niti bi neke od tih stvari primenjivala u svom životu. Ali ima tu i pozitivnih strana cele te priče ~ ili barem ja to tako vidim i još puno ljudi koji ma je ta priča skroz ok. Ono što mene interesuje je neki konkretan primer šta je tu loše i na koji način on manipuliše, ili sobzirom da nema nikakvu svoju organizaciju kako on to zavodi ljude? Mislim svako može da se odluči da živi ili ne živi na selu. Neće Miroljub da ga vuče za rukav! Tako da još niko nije izneo nešto konretno, nego smo reči manipuliše, loš je, ima zle namere, protiv crkve je,... itd.... Daj nešto konretno pa da i ja porazmisim o tome. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Goku Написано Јун 9, 2017 Пријави Подели Написано Јун 9, 2017 Данас је нестао један од мојих највећих страхова: да се на форуму никада неће појавити достојан насљедник Твртка Justin Waters, Милан Ракић, Juanito and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 Χριστός ανέστη εκ νεκρών, θανάτω θάνατον πατήσας, και τοις εν τοις μνήμασι ζωήν χαρισάμενο Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mihajla Написано Јун 9, 2017 Пријави Подели Написано Јун 9, 2017 пре 7 минута, obi-wan рече Sve sto i malo hvali nenormalne i poludele price tog coveka je toksicni mulj. A zasto - obrazlozio sam u nekoliko poruka na temi, koje si ti (gle slucaja) uredno zaobisla, iako si orna da se raspravljas sa svima u nedogled. Evo izvoli, procitaj sta sam napisao u tih nekoliko poruka (k`o da do sad nisi...) i odgovori mi, da vidim sta imas da kazes... Evo vratih se da pročitam: Znači ako sam dobro razumela ti trvdiš da on on pljuje svetinju i da poklonjenje svetinji naziva poklonjenjem demonima. Još tvrdiš da je on zastupa sektaško učenje i da je Hristos došao da ukine baš to o čemu on priča!? E pa imam da kažem sledeće: Ne slažem se da on pljuje svetinju zato što tako nešto ja nikada nisam čula da je on izgovorio (čovek se uošte ne bavi time ~ pitanjima crkve, moštima, manastirima itd) ~ predavanja koja je održavao u crkvama ili pored njih bavila su se evolucijom, i dokazima povezivanja nauke i religije a ne svetinjom, da li ti to njemu pripisuješ ili možda si negde pročitao da je on to reko ne znam. Drugo baš se pitam ~ jer to tvoja glava stoji na Hristovim ramenima pa ćeš ti sada nekog da prosvetljuješ zašto je Hristos došao i zbog koga!? Nazvati nekoga da je hulitelj svetinje i da je ustao na Hristovo učenje je ozbiljna optužba tako da bi se morali ozbiljni dokazi priložiti uz to jer u suprotim ti si ništa više do jedan obični opadač i klevetnik ~ a znaš koga u Jevanđelju nazivaju klevetnikom i opadačem! - tako da argument toksični mulj ovde ne znači ništa! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Јун 9, 2017 Пријави Подели Написано Јун 9, 2017 пре 15 минута, Mihajla рече Evo vratih se da pročitam: Znači ako sam dobro razumela ti trvdiš da on on pljuje svetinju i da poklonjenje svetinji naziva poklonjenjem demonima. Još tvrdiš da je on zastupa sektaško učenje i da je Hristos došao da ukine baš to o čemu on priča!? E pa imam da kažem sledeće: Ne slažem se da on pljuje svetinju zato što tako nešto ja nikada nisam čula da je on izgovorio (čovek se uošte ne bavi time ~ pitanjima crkve, moštima, manastirima itd) ~ predavanja koja je održavao u crkvama ili pored njih bavila su se evolucijom, i dokazima povezivanja nauke i religije a ne svetinjom, da li ti to njemu pripisuješ ili možda si negde pročitao da je on to reko ne znam. Drugo baš se pitam ~ jer to tvoja glava stoji na Hristovim ramenima pa ćeš ti sada nekog da prosvetljuješ zašto je Hristos došao i zbog koga!? Nazvati nekoga da je hulitelj svetinje i da je ustao na Hristovo učenje je ozbiljna optužba tako da bi se morali ozbiljni dokazi priložiti uz to jer u suprotim ti si ništa više do jedan obični opadač i klevetnik ~ a znaš koga u Jevanđelju nazivaju klevetnikom i opadačem! - tako da argument toksični mulj ovde ne znači ništa! Mozes ti da se ne slazes kol`ko `oces, ja nista ne tvrdim u prazno, nego prenosim sto sam bas cuo i video/procitao. Isto to je videlo i culo mnogo ljudi sa ovog foruma, znaci - ima mnostvo svedoka tome svemu. A za ovo drugo... Drugo baš se pitam ~ jer to tvoja glava stoji na Hristovim ramenima pa ćeš ti sada nekog da prosvetljuješ zašto je Hristos došao i zbog koga!? Da, ja cu itekako da prosvetljujem, ali ne zato sto mi je glava na Hristovim ramenima (glupog li pitanja, Boze me prosti), nego zato sto sam po zvanju, izmedju ostalog, veroucitelj/teolog, te stoga imam uciteljsko dostojanstvo i obavezu koja uz to ide, i - verovala ili ne - odlicno znam zasto je Hristos dosao i zbog koga, jer sam to morao da naucim da bih bio ovo sto jesam. E sad, posto znas da je tacno ovo sto sam napisao da je hulitelj i bogomrzac, i znas sta sam i ko sam, izvoli da nastavimo pricu dalje. Paradoksologija, Милан Ракић, Lady Godiva and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђорђе Р Написано Јун 9, 2017 Пријави Подели Написано Јун 9, 2017 Хајмо да претпоставимо да Михајла није трол. Ко ће још да чита километарске расправе о МП. Прекопајте архиве, и нађите директно његове речи, да уверимо Михајлу да нико овде не лаже. МП је учествовао на православним форумима, неки су овде имали директно искуства са њим, и знају о чему причају. Можда се Михајла стварно први пут срела са ставовима/појавом МП на основу његовог данашњег наступа, и није свесна ко је Мирољуб. Многи људи овде познају Мирољуба више од 10 година, али има оних који су за њега буквално јуче чули. Goku, Милан Ракић, АлександраВ and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђорђе Р Написано Јун 9, 2017 Пријави Подели Написано Јун 9, 2017 пре 1 минут, obi-wan рече Da, ja cu itekako da prosvetljujem, ali ne zato sto mi je glava na Hristovim ramenima (glupog li pitanja, Boze prosti), nego zato sto sam po zvanju, izmedju ostalog, veroucitelj/teolog, te stoga imam uciteljsko dostojanstvo i obavezu koja uz to ide, i - verovala ili ne - odlicno znam zasto je Hristos dosao i zbog koga, jer sam to morao da naucim da bih bio ovo sto jesam. Да, али Михајла није дужна да то зна. Може да мисли да си неки клинац, залуђен за неки филм/серију. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mihajla Написано Јун 9, 2017 Пријави Подели Написано Јун 9, 2017 пре 2 минута, obi-wan рече E sad, posto znas da je tacno ovo sto sam napisao da je hulitelj i bogomrzac, i znas sta sam i ko sam, izvoli da nastavimo pricu dalje. Slažem se da nastavimo priču.... uvek raspoložena pokotovo sa ovima koji hoće da budu učitelji Pa učitelju pretpostavljam da predaješ u nekoj školi veronauku? ~ i da si za to imaš bogoslovku diplomu - ali diploma ne znači i znjanje i umeće rada sa ljudima. Moje pitanje tebi je koliko od ukupnog broja tvojih učenika - kojima predaješ ide redovno na liturgiju? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Биљана Написано Јун 9, 2017 Пријави Подели Написано Јун 9, 2017 пре 13 минута, Mihajla рече Tako da još niko nije izneo nešto konretno, nego smo reči manipuliše, loš je, ima zle namere, protiv crkve je,... itd.... Daj nešto konretno pa da i ja porazmisim o tome. Kad sam se ja "upoznavala" sa djelom Miroljuba Petrovića, sasvim dovoljno mi je bilo da zaključim da je manipulator to što je izjavio da su svi demonizovani. A da ne spominjem te izjave, koje su već mnogi do sada spomenuli, a to je da je poklonjenje moštima ustvari poklonjenje demonima i sl. On ima (ili je imao) svoj forum gdje mu ljudi postavljaju pitanja, a on daje upravo ovakve odgovore "svi su demoni", "Majka Božja je demon" i sl. A da ne spominjem to njegovo "pod mač". Strava i užas. Ali, eto, potrudiću se da pronađem nešto konkretno gdje upravo imaš primjere manipulacije, lošeg uticaja i jako opasne i zle namjere. пре 28 минута, Mihajla рече Ali ima tu i pozitivnih strana cele te priče Neko je već spomenuo, a ja ću samo ponoviti "Ne mogu sa jednog izvora teći i dobra i loša voda". АлександраВ је реаговао/ла на ово 1 Благо онима који плачу, јер ће се утjешити; (Матеј; 5,4) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Јун 9, 2017 Пријави Подели Написано Јун 9, 2017 пре 9 минута, Mihajla рече Slažem se da nastavimo priču.... uvek raspoložena pokotovo sa ovima koji hoće da budu učitelji Pa učitelju pretpostavljam da predaješ u nekoj školi veronauku? ~ i da si za to imaš bogoslovku diplomu - ali diploma ne znači i znjanje i umeće rada sa ljudima. Moje pitanje tebi je koliko od ukupnog broja tvojih učenika - kojima predaješ ide redovno na liturgiju? Znaci ipak si trol. Dobro, to je donekle utesno, jer da si stvarno ozbiljna u podrsci Miroljubu, to bi bilo stvarno jezivo. ... Naravno, zbog rezerve i male mogucnosti da ipak nisam u pravu (da si trol), mozemo da nastavimo pricu (brate Mihajlo - sestro Mihajla), ali tam`o di smo stali... АлександраВ је реаговао/ла на ово 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Јун 9, 2017 Пријави Подели Написано Јун 9, 2017 пре 13 минута, Ђорђе Р рече Да, али Михајла није дужна да то зна. Може да мисли да си неки клинац, залуђен за неки филм/серију. Sve sam to vec objasnio, a ovde svako moze da posvedoci o meni. Da se ne zadrzavamo na trivijalnostima, jer trolovi uglavnom na tu stranu vuku... АлександраВ and Ђорђе Р је реаговао/ла на ово 2 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mihajla Написано Јун 9, 2017 Пријави Подели Написано Јун 9, 2017 пре 5 минута, Ђорђе Р рече Хајмо да претпоставимо да Михајла није трол. Ко ће још да чита километарске расправе о МП. Прекопајте архиве, и нађите директно његове речи, да уверимо Михајлу да нико овде не лаже. МП је учествовао на православним форумима, неки су овде имали директно искуства са њим, и знају о чему причају. Можда се Михајла стварно први пут срела са ставовима/појавом МП на основу његовог данашњег наступа, и није свесна ко је Мирољуб. Многи људи овде познају Мирољуба више од 10 година, али има оних који су за њега буквално јуче чули. Pa ja Miroljuba ne poznajem 10 godina, interesovanje je počelo od skoro kako se pojavljuje sve više klipova na netu. Meni je on iskreno veoma zabavan, dopada mi se način na koji on tako ozbiljne teme upakuje u nešto zanimljivo, mišljenja sam da nije pretnja za pravoslavlje jer u svom nasupu ne propagira niti preporučuje bilo koje učenje ~ naravno da ga nećeš čuti da kaže e ajmo sad svi u crkvu na liturgiju ali ima vremena. Gledala sam i neka njegova ranije predavanja u kojima se više oseti taj duh da naginje prema jevrejima ~ poštovanju starog zakona, da čovek treba da ima sam zajednicu sa Bogom ~ da mu nije potreban posrednik,.. itd... ali ima vremena možda njemu tek predstoji da krene zaista pravim putem tj da se upozna sa učenjima svetih otaca i da nekako to dobije novi epilog. Šta znam, ako bude Bogu ugodan onda Bog može u jednoj sekundi dotaknuvši se njegovog srca napraviti od njega pravog Apostola današnjih dana. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука