Mihajla Написано Јун 8, 2017 Пријави Подели Написано Јун 8, 2017 пре 6 минута, R2D2 рече Мирољуб је класичан јеретик који не поштује Богородицу, светитеље, Свету Литургију... немој да се пецаш на његове баљезгарије и тричарије. Evo za tebe koji nisi jeretik nešto od sv otaca: Цитат Zašto sudiš druge? Gde si se učio sudiskoj veštini? Da li na sebi samom? Da li sudeći sebe bez poštede? Gle oni koji su sudili sebe bez poštede, bili su snishodljivi prema drugima, jer su na sebi iskusili i videli bezdnu slabosti i ništavila čovečijega. Ja bih radosno pošao pred tvoj sud, kada bih znao da si se ti naučio suditi, sudeći sebe bez poštede. Ako li nikada nisi sebe sudio, niti osudio, nego sudeći druge učio se suditi, sudovi će tvoji biti pogrešni i nepravični. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
АлександраВ Написано Јун 8, 2017 Пријави Подели Написано Јун 8, 2017 пре 18 минута, Mihajla рече Pa ima mnogo onih koji pričaju u hrišćanskom kontekstu: vrlinama, večnom životu, istini,... ali ljude to ne interesuje! U tome je problem. Ako kreneš nekom da pričaš o Bogu ljubavi, o žrtvi ili šta god već u startu ćeš naići na otpor i to veliki otpor ~ toliko da ljudi ne mogu da istrpe da čak i kažeš tj završiš rečenicu. Tako da jako je teško pričati o veri. Ovo što on radi ja smatram dobrim iz razloga što prodire u ljude ~ budi interesovanje mlađe populacije. I svejedno kako ćeš ti to nazvati Dušanovo ili Miroljubovo carstvo važno je da radi. A i u ranijim godinama Gospod je ono što je naizgled izgledalo kao potpuno protivljenje njegovom zakonu okretao na korist Crkve i ljudi su polako prilazili... obi-wan, Милан Ракић and Lady Godiva је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Јун 8, 2017 Гости Пријави Подели Написано Јун 8, 2017 пре 15 минута, Mihajla рече Evo za tebe koji nisi jeretik nešto od sv otaca: Нема шта да судим или не судим. Човек је осведочени секташ. Пљује по Цркви, а овако као "Помаже Бог", трт-мрт...неко ко Богородицу не сматра Богородицом, не поштује светитеље и каже за њих да је то пројава демонâ итд... је за мене ништа више него секташ... али ме више ништа не чуди да га људи бране, јер његова емисија иде на црквеним радио станицама (неким), па вероватно мисле да је то добро... Брука... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mihajla Написано Јун 8, 2017 Пријави Подели Написано Јун 8, 2017 пре 2 минута, Desiderius Erasmus рече Ja i ne želim da mu sudim (niti bilo kome), ali Crkva mora jasno i glasno da se ogradi od njegovih pogrešnih učenja. Pa on se nemeša u crkvena pitanja!? Zašto bi se ona ograđivala kad se nje to i ne dotiče, on ne pominje ni crkveni ustav ni kanone niti se meša u ustrojstvo crkve - niti je rekao da bi nešto menjao u crkvi (on hoće da menja u državi). To je tvoja lična stvar da li ti ideš na liturgiju ili ne ~ on se zalaže za moral, uvođenje nekih drugih vrednosti, zabranu destruktivnosti itd.... E sad pitanje pravoslavnog ispovedanja on nigde ne spori a to što njemu lično možda nije stalo do toga - to je njegova lična stvar. Tebi ako je stalo ti idi u crkvu i podvizavaj se. Niko ti ne brani ali ono što on priča po mom mišljenju ne prestavlja opasnost za učenje crkve. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mihajla Написано Јун 8, 2017 Пријави Подели Написано Јун 8, 2017 пре 3 минута, Desiderius Erasmus рече Prelistaj njegove knjige, pa ćeš videti koliko su pravoslavne... Pa ja sam već protičitala neke knjige koje je on pisao ~ (ne one koje su prevedene), i ne vidim nikakav problem. Pravoslavlje ne tražim u njegovim knjigama, smatram da ima dosta svetootačke literature i da oni koji su svoje živote posvetili oboženju i koji su nam svoja iskustva ostavili i zapisali da bi smo i mi ukoliko se odlučimo da idemo tim putem, bili svesni šta nas čeka tako da te knjige mogu i trebaju da se čitaju. Tema njegovih knjiga su sreća, porodica, teokratija, poštovanje i čitanje Božijeg zakona itd.... tako da nisu loša ni da se pročitaju ali nisu strogo pravoslavno orjentisana. On više piše o ovozemaljskom životu. Kako treba živeti, kako poštovati i šta, kako raditi, itd.... Ne znam zašto očekuješ od njegovih knjiga da budu pravoslavne i da se bave tom tematikom kad su za to zaduženi skroz neki drugi ljudi. To bi isto bilo kao kada bi očekivao da jedan doktor opšte medicine u svojim knjigama piše o tehnikama brijanja i šišanja ~ kod brice! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
АлександраВ Написано Јун 8, 2017 Пријави Подели Написано Јун 8, 2017 пре 5 минута, Mihajla рече on se zalaže za moral Он не проповеда морални закон него заступа кривични закон у функцији моралног закона. Разлика је огромна. пре 8 минута, Mihajla рече on hoće da menja u državi Не, као што си у неком претходном посту рекла, он хоће да продре у људе и да их подстакне да УМИШЉАЈУЋИ да су ПРАВЕДНИ осуде друге као НЕПРАВЕДНЕ и да репресивним путем упути лажно праведне да кажњавају неправедне, при чему отворено пропагира насиље, формално моралних лицемера над онима који су произвољно маркирани као лоши (при чему "лош" може да буде свако од нас, нема правила). Значи овај лик заступа насиље као решење моралне и сваке друге кризе друштва. Нацизам, стаљинизам.... Као и сваки манипулатор, овај лик простачки манипулише људским слабостима подстичући пљувачки менталитет чија је једина сврха пражњење, чишћење сваести и одржавања осећања да смо праведнији од оних других. Веома опасна игра. Paradoksologija, Јелена011, Милан Ракић and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Јун 8, 2017 Пријави Подели Написано Јун 8, 2017 1 hour ago, Mihajla рече Tako da jako je teško pričati o veri. Ovo što on radi ja smatram dobrim iz razloga što prodire u ljude ~ budi interesovanje mlađe populacije. I svejedno kako ćeš ti to nazvati Dušanovo ili Miroljubovo carstvo važno je da radi. A i u ranijim godinama Gospod je ono što je naizgled izgledalo kao potpuno protivljenje njegovom zakonu okretao na korist Crkve i ljudi su polako prilazili... Potpuni kolaps zdravog razuma... АлександраВ and Милан Ракић је реаговао/ла на ово 2 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mihajla Написано Јун 8, 2017 Пријави Подели Написано Јун 8, 2017 пре 1 минут, АлександраВ рече Он не проповеда морални закон него заступа кривични закон у функцији моралног закона. Разлика је огромна. Не, као што си у неком претходном посту рекла, он хоће да продре у људе и да их подстакне да УМИШЉАЈУЋИ да су ПРАВЕДНИ осуде друге као НЕПРАВЕДНЕ и да репресивним путем упути лажно праведне да кажњавају неправедне, при чему отворено пропагира насиље, формално моралних лицемера над онима који су произвољно маркирани као лоши (при чему "лош" може да буде свако од нас, нема правила). Значи овај лик заступа насиље као решење моралне и сваке друге кризе друштва. Нацизам, стаљинизам.... Као и сваки манипулатор, овај лик простачки манипулише људским слабостима подстичући пљувачки менталитет чија је једина сврха пражњење, чишћење сваести и одржавања осећања да смо праведнији од оних других. Веома опасна игра. Uh, moraću još jednom da pročitam jer si toliko komplikovano ovo napisala da od stranih reči i izraza, i ovolikih optužbi mi se zavrtelo u glavi! Pa u skoro svakom svom gostovanju ili predavanju postavlja mu se isto pitanje: Zašto poziva na mržnju, nasilje itd... mislim da je mnogo puta dao odgovor na to i takva pitanja. Sad tvoje pravo je da to doživljavaš tako. Ja to ne doživljavam tako. Nije on u službi inkvizicje ~ pa sad da se licemeriše oko toga ko je pravedan a ko nije u duhovnom smislu i da će mo mi pravedni da bijemo ove koji nisu ili su manje pravedni. On je čovek za sankcionisanje onih pojava koje naraušavanju čovekov život. Danas imaš primer da ljudi kradu zato što po krivičnom zakonu sve dok ukradeno ima manju vrednost od 15000 policija ti ništa neće. I tako moj komšija se nađe u jednoj veoma nezgodnoj situaciji da mu čovek krade iz njegovog dvorišta na njegove oči. I on izađe i pita šta to radiš, ostavi to!? A ovaj mu drsko ogovori: neću - ne možeš mi ništa. I naravno čovek revoltiran takvim odgovorom jer stvarno zakon štiti lopova uzme motku i udari ga. I za to dobije krivičnu prijavu i ode na robiju 6 meseci. ~ mišljenja sam da ovde nema nikakvog licemrisanja i da bi ono što on zastupa o krađi jednostavno bilo bolje rešenje za uređenje uopšteno tih nekih odnosa međuljudskih i da sankcionisanje takvog ponašanja bi bilo na korist. Ne slažem se da on igra igru ~ ova rečenica o manipulaciji ti izgleda kao dobro osmišljena novinarska fraza koju si zapamtila i sad je prepisuješ i pripisuješ nekim drugim ljudima! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
АлександраВ Написано Јун 8, 2017 Пријави Подели Написано Јун 8, 2017 пре 2 минута, Mihajla рече Uh, moraću još jednom da pročitam jer si toliko komplikovano ovo napisala da od stranih reči i izraza Наравно, прочитај више пута ако је потребно. пре 3 минута, Mihajla рече Sad tvoje pravo je da to doživljavaš tako. Ja to ne doživljavam tako. У комуникацији не постоји само доживљај реченог него и значење реченог. Ако неко каже да жени треба да залепи једну преко уста када проговори, мој доживљај је да је тај што је то рекао будала (најблаже речено), а значење његовог исказа не може бити јаснији. пре 8 минута, Mihajla рече Ne slažem se da on igra igru ~ ova rečenica o manipulaciji ti izgleda kao dobro osmišljena novinarska fraza koju si zapamtila i sad je prepisuješ i pripisuješ nekim drugim ljudima! Па да, јер тешко је мислити својом главом. Lady Godiva, Paradoksologija and Милан Ракић је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђорђе Р Написано Јун 8, 2017 Пријави Подели Написано Јун 8, 2017 1 hour ago, Mihajla рече Pa ima mnogo onih koji pričaju u hrišćanskom kontekstu: vrlinama, večnom životu, istini,... ali ljude to ne interesuje! U tome je problem. Ako kreneš nekom da pričaš o Bogu ljubavi, o žrtvi ili šta god već u startu ćeš naići na otpor i to veliki otpor ~ toliko da ljudi ne mogu da istrpe da čak i kažeš tj završiš rečenicu. Tako da jako je teško pričati o veri. Ovo što on radi ja smatram dobrim iz razloga što prodire u ljude ~ budi interesovanje mlađe populacije. I svejedno kako ćeš ti to nazvati Dušanovo ili Miroljubovo carstvo važno je da radi. A i u ranijim godinama Gospod je ono što je naizgled izgledalo kao potpuno protivljenje njegovom zakonu okretao na korist Crkve i ljudi su polako prilazili... Eto primer Bogomoljački pokret ~ u startu osuđen kao nešto loše, ne prihvaćen od crkve ali kad je Vladika Nikolaj otišao i pridružio se tom narodu - bila je to velika radost u carstvu nebeskom jer su cela sela bila pokrštena, ispoveđena itd.... За чим буди интересовање млађе популације? Шта је то занимљиво људима у његовом наступу? Да није то екстремизам и насиље? Кажеш да се не меша у црквена питања. Али да ли тиме што се позива на Библију, и то са верске стране, а не литераране и уметничке, он меша у црквена питања? Он се позива на Божији закон, а истиче свој закон, који проглашава Божијим законом, Душановим законом. То што он прича, има ли икакве везе за хришћанством, са Христом? Готово никада не спомиње Христа, а спомиње старозаветне пророке и цареве. пре 28 минута, Mihajla рече Tema njegovih knjiga su sreća, porodica, teokratija, poštovanje i čitanje Božijeg zakona itd.... tako da nisu loša ni da se pročitaju ali nisu strogo pravoslavno orjentisana. On više piše o ovozemaljskom životu. Kako treba živeti, kako poštovati i šta, kako raditi, itd.... Све о чему он прича је велики промашај, антихришћанство. Кажеш "sreća, porodica, teokratija, poštovanje i čitanje Božijeg zakona", а не бави се вером. Прича о Божијем закону, теократији, а не зна Бога, не зна Христа. Да ли си свесна колико је Божији закон и теократија без Христа опасна, зла. То што он проповеда је Исламска република, шеријат. Своје антихришћанство облачи у рухо Библије. Милан Ракић, АлександраВ, Desiderius Erasmus and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђорђе Р Написано Јун 8, 2017 Пријави Подели Написано Јун 8, 2017 пре 19 минута, Mihajla рече Danas imaš primer da ljudi kradu zato što po krivičnom zakonu sve dok ukradeno ima manju vrednost od 15000 policija ti ništa neće. I tako moj komšija se nađe u jednoj veoma nezgodnoj situaciji da mu čovek krade iz njegovog dvorišta na njegove oči. I on izađe i pita šta to radiš, ostavi to!? A ovaj mu drsko ogovori: neću - ne možeš mi ništa. I naravno čovek revoltiran takvim odgovorom jer stvarno zakon štiti lopova uzme motku i udari ga. I za to dobije krivičnu prijavu i ode na robiju 6 meseci. ~ mišljenja sam da ovde nema nikakvog licemrisanja i da bi ono što on zastupa o krađi jednostavno bilo bolje rešenje za uređenje uopšteno tih nekih odnosa međuljudskih i da sankcionisanje takvog ponašanja bi bilo na korist. Шта, да се одсече рука лопову? А шта ако је тај што је украо твој син, и ако није имао злу намеру? Можда је тај што је украо то урадио да би имао шта да једе, или да би неком помогао. Ако би се стриктно Мирољубов закон примењивао, онда нема повлашћених, и онај што украде да би прехранио болесну мајку, би изгубио руку. А Божији закон је супротно од овога. Не суди другима, ако те неко удари, окрени и други образ,... Са Мирољубовим законом би се брзо поубијали, и друштво би нам личило на оно у Саудијској Арабији. Ако мислиш да је то добро друштво, можеш или да одеш тамо да живиш, или да убедиш довољно људи, као што ради Мирољуб, и да га уведеш овде демократским гласањем. obi-wan, Desiderius Erasmus and АлександраВ је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Јун 8, 2017 Пријави Подели Написано Јун 8, 2017 пре 46 минута, Mihajla рече Danas imaš primer da ljudi kradu zato što po krivičnom zakonu sve dok ukradeno ima manju vrednost od 15000 policija ti ništa neće. I tako moj komšija se nađe u jednoj veoma nezgodnoj situaciji da mu čovek krade iz njegovog dvorišta na njegove oči. I on izađe i pita šta to radiš, ostavi to!? A ovaj mu drsko ogovori: neću - ne možeš mi ništa. I naravno čovek revoltiran takvim odgovorom jer stvarno zakon štiti lopova uzme motku i udari ga. I za to dobije krivičnu prijavu i ode na robiju 6 meseci. ~ mišljenja sam da ovde nema nikakvog licemrisanja i da bi ono što on zastupa o krađi jednostavno bilo bolje rešenje za uređenje uopšteno tih nekih odnosa međuljudskih i da sankcionisanje takvog ponašanja bi bilo na korist. За решавање таквих ствари ти није потребан Мирољуб, него само нормална и функционална држава у којој не постоје такви ретардирани прописи да се све испод неке суме не сматра крађом. И тај ужас који је задесио твог комшију не би био могућ у било којој иоле нормалној држави. П.С. Мислим да је граница 5000, ал' могуће да грешим. Paradoksologija, Lady Godiva, obi-wan and 5 осталих је реаговао/ла на ово 8 https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mihajla Написано Јун 8, 2017 Пријави Подели Написано Јун 8, 2017 1 hour ago, АлександраВ рече У комуникацији не постоји само доживљај реченог него и значење реченог. Ако неко каже да жени треба да залепи једну преко уста када проговори, мој доживљај је да је тај што је то рекао будала (најблаже речено), а значење његовог исказа не може бити јаснији. Па да, јер тешко је мислити својом главом. Pa ja se ne sećam da je on rekao da bilo kome ne samo žene treba zalepiti jednu preko usta. A i čak da je reko onda to izvučeno iz konteksta zvuči baš grozno. Svakome se može izvući iz konteksta jedna reč pa na osnovu toga napraviti ga ili pružiti sliko o njemu kao ženomrzcu. Više poštujem one muškarce koji se brinu o svojim ženama i koji zahtevaju za uzvrat poštovanje ~ jer ulažu napor, sebe, život..., nego onima koji se ne brinu ~ čitaj pijanče, kurvaju se, rasipaju, neodgovorni su, poništavaju i ponižavju verbalno svoje žene..... a pritom ne bi ženu ni dotakli tj oni nikad ne drmnu svoju ženu preko usta ali ih zlostavljaju psihički da posle ni 20 jungovih ni frojdovih teorija ne može da joj pomogne. Pa šta znam da li je teško misliti svojom glavom. Ono što je zaista teško jeste videti nešto dobro u bilo čemu. Čim neko otvori usta ili nešto kaže odma bujica reči da je manipultor, da je ženomrzac, da propagira ne pravoslavlje itd... a oni koji su life-kočevi, jogini i ostali šarlatani koji nude lepo upakovani jeftini hiduizam ~ prilagođen belom čoveku, znači sve razvodnjeno da može lakše da se svari su extra dobrotvori, tako da ako je naš čovek zucnuo onda to nije dobro a ako se neko dobro izreklamirano smeće nudi - onda je to napredak! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mihajla Написано Јун 8, 2017 Пријави Подели Написано Јун 8, 2017 1 hour ago, Ђорђе Р рече Он се позива на Божији закон, а истиче свој закон, који проглашава Божијим законом, Душановим законом. То што он прича, има ли икакве везе за хришћанством, са Христом? Готово никада не спомиње Христа, а спомиње старозаветне пророке и цареве. Све о чему он прича је велики промашај, антихришћанство. Кажеш "sreća, porodica, teokratija, poštovanje i čitanje Božijeg zakona", а не бави се вером. Прича о Божијем закону, теократији, а не зна Бога, не зна Христа. Да ли си свесна колико је Божији закон и теократија без Христа опасна, зла. То што он проповеда је Исламска република, шеријат. Своје антихришћанство облачи у рухо Библије. Uh, mnogo teške optužbe. U više emisija i predavanja je pomenuo baš Hrista i neku njegovu pouku citira ili priču iz njegovog života. Tako da se ne slažemo oko toga da nikada ne pominje Hrista. Pominje samo zavisi od konteksta. Drugo to što se više poziva na stari zavet ~ pa kolko je meni poznato stari zavet nije ukinut tako da je on obavezujući i za nas. Kod nas je tranutno situacija takva da ljudi ne poštoju ni stari zakon a o novoj Jevanđeljskoj propovedi su miljama daleko. Tako da bolje i stari zakon nego nikakav. Još nešto, to što ga optužuješ da on želi neki šerijat ili islam je skroz bez osnova. On sam je iznosio kao je nastao islam i kako je to pogrešan put i kako mi treba da se držimo Božije reči tj Biblije - kao originalnog teksta koje je Bog dao čoveku. Tako da i to nije tačno a za antihrista ~ pa nije svako ko ne priča onako kako ti misliš - antihrist. Zna se ko je i šta antihrist. I kako su sveti oci antihristom nazivali samo velike sataniste i to baš one koji su zaglibili duboko i bili otvoreni protivnici Hristovom učenju. Tako da ne treba nikog označavati sa tim imenom dok zaista o tome ne postoje golemi dokazi i dok crkva to ne posvedoči! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mihajla Написано Јун 8, 2017 Пријави Подели Написано Јун 8, 2017 1 hour ago, Ђорђе Р рече Шта, да се одсече рука лопову? А шта ако је тај што је украо твој син, и ако није имао злу намеру? Можда је тај што је украо то урадио да би имао шта да једе, или да би неком помогао. Ако би се стриктно Мирољубов закон примењивао, онда нема повлашћених, и онај што украде да би прехранио болесну мајку, би изгубио руку. А Божији закон је супротно од овога. Не суди другима, ако те неко удари, окрени и други образ,... Са Мирољубовим законом би се брзо поубијали, и друштво би нам личило на оно у Саудијској Арабији. Ако мислиш да је то добро друштво, можеш или да одеш тамо да живиш, или да убедиш довољно људи, као што ради Мирољуб, и да га уведеш овде демократским гласањем. Pa ako bi postojao takvo jedno carstvo kao što on priča onda ne bi bilo potrebe da se krade ~ navodno iz namera da nahrani gladnu i nemoćnu majku. Mislim obično kada se brani zločin iznose se ovakve srceparajuće priče. Ali recimo da imaš jake porodice, pa jako društvo, pa da se živi po Božijem zakonu ~ onda iz tog proizilazi da bi to privuklo i samu blagodat Božiju tako da mislim da se ne bi oskudevalo ako niučemu drugom onda barem ne u hrani. Drugo ljudi bi se poznavali, ako je neko iz bilo kog razloga u lošoj situaciji svi bi se utrkivali da pomognu tako da bi opet izostala potreba da se kao ukrade. Drugo ako neka žena ostane recimo udovica - pa tu su braća od muža, pa tu je familija pa ne bi je ostvali samo kao što onaj u priči u knjizi vladike Nikolaja priča da ide na mogu i pita ga vladika a što on to čini, a on kaže: Neću da dozvolim da moj brat gleda sa neba kako njegova njiva nije uzorana i da njegova deca neće imati dovoljno hleba ove zime. Tako idem prvo njegovu njivu da uzorem a posle ću svoju. ~ naravno da mu taj čovek nije bio rođeni brat ali on ga je video kao brata i kao svoju dužnost da to treba da uradi jer on je tu a ovaj na žalost više ne može da se stara o svojoj porodici..... i tako u nedogled bi se moglo pisati Iz toga se vidi da sečenje ruke bi bila neka krajnja mera. I ne bi se seklo tako napamet. Saudiska arabija je nešto sasvim drugo, ipak smo mi pravoslavna zemlja. Ti ne znaš narav tog naroda. Naravno ne opravdavam taku surovost ali opet ne znam ima onih koji mnogo gore prođu ovde kod nas nego što se prolazi tamo kod njih Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука