Milan Nikolic Написано Јун 3, 2017 Пријави Подели Написано Јун 3, 2017 Šta sve neće čovek čuti. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Јун 3, 2017 Пријави Подели Написано Јун 3, 2017 On 3. 6. 2017. at 6:55, motorheadsd рече Драга браћо и сестре, Ради се о ових дана популарној теорији еволуције. ТЕ не прихватам у потпуности већ сам је прилагодио својим религијским схватањима. Прихватам да су биљке и животиње (МОЖДА) настале механизмима теорије еволуције али моје је убеђење да је човек настао на начин описан у Библији. Неки кажу да се мора одбацити теорија еволуције а неки теолози то не тврде. Та разлика у ставовима ме мало брине да нисам на погрешном/грешном становишту. У време када су на саборима доношене одлуке није ни постојала ТЕ па некако мислим да мој став не може бити јеретички, против догмата итд. Дакле, ја прихватам и то са резервом ТЕ и то донекле. Шта кажете? Expand Nalaziš se u istoj situaciji kao i ja pre otprilike 8 godina. To pitanje sam rešio sa velikim zadovoljstvom. Ne mogu trenutno da ti opisujem sve, a već sam ovde pisao puno o tome. Ukratko, uspeo sam da ispoštujem i teoriju evolucije i da doslovno verujem u biblijsko stvaranje. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Јун 3, 2017 Пријави Подели Написано Јун 3, 2017 On 3. 6. 2017. at 6:55, motorheadsd рече Драга браћо и сестре, Ради се о ових дана популарној теорији еволуције. ТЕ не прихватам у потпуности већ сам је прилагодио својим религијским схватањима. Прихватам да су биљке и животиње (МОЖДА) настале механизмима теорије еволуције али моје је убеђење да је човек настао на начин описан у Библији. Неки кажу да се мора одбацити теорија еволуције а неки теолози то не тврде. Та разлика у ставовима ме мало брине да нисам на погрешном/грешном становишту. У време када су на саборима доношене одлуке није ни постојала ТЕ па некако мислим да мој став не може бити јеретички, против догмата итд. Дакле, ја прихватам и то са резервом ТЕ и то донекле. Шта кажете? Expand Ajd, da i ja nesto malo pametujem. Mislim, da je najbitnije u celoj prici, sto verujes da je covek nastao po 'slici i podobiju' Bozijem, kroz akt stvaranje udahnjivanjem 'zive , duhovne i razumne duse' u coveka, i da se to ne podudara sa TE i nacina kako se gleda na postanak coveka u ovoj teoriji . Ovo za biljke i zivotinje, mozda i promenis misljenje, jer si i sam rekao da prihvatas kao 'mozda' mogucnost. Desiderius Erasmus and motorheadsd је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Јун 3, 2017 Пријави Подели Написано Јун 3, 2017 Мислим да се непотребно мучиш лажном дилемом. Науци не треба да приступаш догматски и да тражиш објашњење које је прихватљиво било каквим претходним полазним тачкама, схемама, претпоставкама и слично. Па биле оне и истине вере. Јер то једноставно није прави начин којим се приступа науци. Такође у науци не треба да тражиш неки „прихватљив одговор“ који ће заувек да ти разреши ову дилему да „помири“ ставове и слично. С једне стране, ако си верујући онда настој да узрасташ у вери. А са друге стране, ако те интересује ово питање или било које друго питање у науци, онда настој и у тој области да се научиш што више. Временом ће овај конфликт, дилема, или шта већ једноставно да ишчезне, али ћеш засигурно више знати о свему. Никад нећеш бити у могућности да све 100% знаш. Онај који тако мисли и наступа често јесте идеолог који није ни прави верник ни прави научник. А такав може да постане и јеретик. Ето ја бих тако некако поставо ствари. И ниси јеретик ако само размишљаш својом главом, него човек. Ivan Marković, Bernard, Жика and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Јун 3, 2017 Пријави Подели Написано Јун 3, 2017 On 3. 6. 2017. at 9:57, grigorije22 рече To je Sestodnev. A ja pitam sta cemo sa Jahveistickim delom Postanja koji kaze da je covek stvoren pre biljaka i zivotinja, i da je isto oblikovan od praha zemaljskog. Koristi se ista rec jacar za oblikovanje biljaka,zivotinja i coveka. Expand Šta ti je to jahveistički deo postanja? Bokisd је реаговао/ла на ово 1 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ivan Marković Написано Јун 3, 2017 Пријави Подели Написано Јун 3, 2017 On 3. 6. 2017. at 13:52, Кратос рече Šta ti je to jahveistički deo postanja? Expand Друга глава прве књиге Мојсијеве, ако се не варам. Матусал је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Јун 3, 2017 Пријави Подели Написано Јун 3, 2017 On 3. 6. 2017. at 13:54, Ivan Marković рече Друга глава прве књиге Мојсијеве, ако се не варам. Expand Pa gde tu stoji da je čovek stvoren pre biljaka? Bokisd је реаговао/ла на ово 1 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ivan Marković Написано Јун 3, 2017 Пријави Подели Написано Јун 3, 2017 On 3. 6. 2017. at 13:56, Кратос рече Pa gde tu stoji da je čovek stvoren pre biljaka? Expand Већ смо о томе писали. Али Гриша спава на часовима. Сад ћу пронаћи линк. Само да се сетим теме. Bokisd је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Јун 3, 2017 Пријави Подели Написано Јун 3, 2017 On 3. 6. 2017. at 14:01, Ivan Marković рече Већ смо о томе писали. Али Гриша спава на часовима. Сад ћу пронаћи линк. Само да се сетим теме. Expand .....Agrikultura i seoski zivot. ( biljke ) ...... Ivan Marković је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ivan Marković Написано Јун 3, 2017 Пријави Подели Написано Јун 3, 2017 On 3. 6. 2017. at 14:08, Bokisd рече .....Agrikultura i seoski zivot. ( biljke )...... Expand Е то. Јел мож се сетиш на којој теми је било. Не могу да нађем. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Јун 3, 2017 Пријави Подели Написано Јун 3, 2017 On 3. 6. 2017. at 14:09, Ivan Marković рече Е то. Јел мож се сетиш на којој теми је било. Не могу да нађем. Expand Ufff, tesko. Koliko se secam pisalo se na dve teme. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ivan Marković Написано Јун 3, 2017 Пријави Подели Написано Јун 3, 2017 On 3. 6. 2017. at 14:11, Bokisd рече Ufff, tesko. Koliko se secam pisalo se na dve teme. Expand Ево сад тражим... Bokisd је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Јун 3, 2017 Пријави Подели Написано Јун 3, 2017 On 3. 6. 2017. at 14:12, Ivan Marković рече Ево сад тражим... Expand Da nije na onoj temi o vidjenju Avramovom ( kako se bese zove ? ) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ivan Marković Написано Јун 3, 2017 Пријави Подели Написано Јун 3, 2017 On 3. 6. 2017. at 14:14, Bokisd рече Da nije bese na onoj temi o vidjenju Avramovom ( kako se bese zove ? ) Expand Мислим да не... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ivan Marković Написано Јун 3, 2017 Пријави Подели Написано Јун 3, 2017 On 3. 6. 2017. at 14:14, Bokisd рече Da nije bese na onoj temi o vidjenju Avramovom ( kako se bese zove ? ) Expand То је била она тема где су тебе и Кратоса за јерес оптуживали поп и Ведран, па се мени пружила прилика да се забавим са обојицом Bokisd је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука