Jump to content

Препоручена порука

Meni nije jasno da li to izmišlja običan čovek, ili neki stranac sklepa to preko gugltranslejta. Verujte mi da postoji verovatnoća za sve. :)

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

*grabs popcorn* :aplauz:

Tramp se povlaci iz klimatskog sporazuma, SPC se bori protiv TE - zivimo u zanimljivim vremenima :)

Подели на овим сајтовима

Ja mislim da je izuzetno velika verovatnoća da naslov teme nema veze sa životom. To je pitanje odredbe SPC da iznošenje u javnosti stavova Crkve treba biti striktno kontrolisano, a da je ovo nečije tumačenje bukvalno halucinacija.

Šta vi mislite, šta je moguće? Ima li neko konkretnije saznanje u vezi svega ovoga?

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

Jos uvek ne mogu da verujem da je Patrijarh blagoslovio oduzimanje parohija profesorima sa PBF koji su potpisali apel/stav!?!

Zvanicno saopstenje, da se potsetimo glasi:

Сабор је размотрио и један излишан и у суштини бесмислен проблем. Реч је о уплитању групе наставникâ и асистената Православног богословског факултета у Београду у јавну расправу о Дарвиновој теорији еволуције, у међувремену ,,догматизованој” у мање-више атеистичком смислу, што је у медијима хорски проглашено за подршку дарвинизму у његовом најгорем издању и за посредно оспоравање богооткривене истине о Богу као Творцу света и библијске повести о стварању. Потписници тога текста су се обратили Сабору са исповедањем аутентичне хришћанске вере у Бога Творца (здрави и прави креационизам). Сабор је то прихватио, али са напоменом да нам читава та распра, без обзира на њихове намере и замисли, уопште није била потребна.

Zar je u redu da se posle ovih reci, svestenicima oduzme parohija!? Kakva su ovo iznenadna kaznjavanja!? U kom veku mi zivimo?!

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Milan Nikolic рече

Ja mislim da je izuzetno velika verovatnoća da naslov teme nema veze sa životom. To je pitanje odredbe SPC da iznošenje u javnosti stavova Crkve treba biti striktno kontrolisano, a da je ovo nečije tumačenje bukvalno halucinacija.

Šta vi mislite, šta je moguće? Ima li neko konkretnije saznanje u vezi svega ovoga?

Мислим, имаш пет порука од шест на теми и све су ти о наслову теме...

Чињеница је да сам ја лично са неколико страна чуо да је ово истина, што се сајта тиче са ког је ово цитирано, суштински нисам гледао цео текст, него само објаву да су људи потписници кажњени, тек сад сам прочитао цели текст и свакако не бих пренео све да сам у том тренутку цео текст и прочитао. Нисам сигуран у резултат казне, односно да су им одузете парохије и остало, то искрено не знам и мислим да је можда мало и претерано, али сам сигуран да им је на неки начин ускраћен благослов за неке ствари које су радили.

На крају крајева та вест није нова, али је ново ово са слике, тј забрана без благослова да се људи појављују у телевизијским емисијама, а чињеница је да су само потписници у скорије време имали приступ медијима и гостовали у емисијама односно имали прођу у медијима, дакле ја то повезујем директно са њима.

Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Milan Nikolic рече

Ајде реци ми брате, да ли патријарх може то писмо да напише професорима са било ког факултета?

Наравно да не може.

Ово је директно мешање у БУ, пошто су кажњени при истом. То не да нема права, него је и против нашег закона. Друга је ствар што он може да их казни због тога, пошто су они и клирици СПЦ, али је опет то подло и против правно и у световном и у црквеном смислу.

orthodoxlighthouse

Душо моја, душо моја, устани, што спаваш; крај се приближава и ти ћеш се узнемирити; прени се, дакле, да те поштеди Христос Бог који је свуда и све испуњава.

Подели на овим сајтовима

Djakon Nenad Ilic, preuzeto malopre sa njegovog profila...

...

"Ово није добро!
Ово показује нашу слабост, а време ја да обновимо снагу.
Можемо ми да се расправљамо о стратегијама, тактикама, о стилу, понекад и треба да се сукобљавамо, али ми смо слободни људи и само као такви можемо да сведочимо Христа овом збуњеном народу.
Ауторитет мора да буде ауторитет љубави, а не ауторитет финансијске и друге присиле. Макар у нашој Цркви!
Обавезна литература коју тако радо спомињемо кад се тиче других - "Велики инквизитор" великог пророка Достојевског."

...

18838794_10213539489829964_3412203357940

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Iako ne verujem u tu debilnu teoriju opet je krajnje licemerno pričati o slobodi kao o svetinji datoj od Boga a s druge strane vršiti viševekovni progon svakoga koji je drugačije mislio.O kojoj slobodi se onda priča ako Crkva treba da da blagoslov na svako mišljenje?

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, Кратос рече

Iako ne verujem u tu debilnu teoriju opet je krajnje licemerno pričati o slobodi kao o svetinji datoj od Boga a s druge strane vršiti viševekovni progon svakoga koji je drugačije mislio.O kojoj slobodi se onda priča ako Crkva treba da da blagoslov na svako mišljenje?

O slobodi da radis sta ti se kaze i da ne talasas.

Koliko je ovo doslo kao grom iz vedra neba, sjetih se ovoga:

C__Data_Users_DefApps_AppData_INTERNETEXPLORER_Temp_Saved Images_images(2).jpg

Подели на овим сајтовима

пре 19 минута, Кратос рече

Postoje granice u okviru kojih je data sloboda, ne može svako da radi šta hoće, nismo raspuštena banda.

Prava reakcija patrijarha, za divno čudo, ako je istina.

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, todor рече

Postoje granice u okviru kojih je data sloboda, ne može svako da radi šta hoće, nismo raspuštena banda.

Prava reakcija Sabora, za divno čudo, ako je istina.

Čim postoje granice ne postoji sloboda,sloboda kao pojam podrazumeva da nema ograničenja.Kako možeš da budeš i smatraš sebe slobodnim bićem ako ti neko ograničava da daš mišljenje o nečemu,bilo čemu?Može Sabor jednostavno da kaže to je lično mišljenje pojedinaca unutar SPC na šta oni imaju pravo ali to nije zvaničan stav Crkve a ne da kaže bez blagoslova ne možete ni da mislite što su u suštini i rekli.

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Кратос рече

Čim postoje granice ne postoji sloboda,sloboda kao pojam podrazumeva da nema ograničenja.Kako možeš da budeš i smatraš sebe slobodnim bićem ako ti neko ograničava da daš mišljenje o nečemu,bilo čemu?Može Sabor jednostavno da kaže to je lično mišljenje pojedinaca unutar SPC na šta oni imaju pravo ali to nije zvaničan stav Crkve a ne da kaže bez blagoslova ne možete ni da mislite što su u suštini i rekli.

To za slobodu nije tačno, niko nema apsolutnu slobodu, osim Boga, nisu je imali ni ljudi u Edenu, kad su prešli granicu bili su kažnjeni, a posledice su nam svima vidljive.

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, todor рече

Prava reakcija patrijarha, za divno čudo, ako je istina.

Hjoj, opet taj "argument". Imaju granice - sve dok drugog ne povrjedjujes. Imati drugacije misljenje nije nikakva "raspustena banda" stanje.

Ali neka. Lijepo je sa jedne strane kukati kako su nas jedni, drugi i treci ugnjetavali ( od fasista do komunista ) jer smo drugaciji bili i drugacije mislili. Al kad MI dodjemo na vlast, e ima da se seirimo, pa se jos duboko uvrijedimo ako neko kaze kako smo licimjerni.

Nihil novus, et nunc et semper.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, todor рече

To za slobodu nije tačno, niko nema apsolutnu slobodu, osim Boga, nisu je imali ni ljudi u Edenu, kad su prešli granicu bili su kažnjeni, a posledice su nam svima vidljive.

Pa mi smo Bogovi kroz Hrista.Zar ne reče sam Hristos da još u SZ stoji Bogovi ste i Sinovi Višnjega?Pojam apsolutne slobode je već oksimoron ili jesi ili nisi,ne mož da budeš da pola trudan .....a u drugoj polovini si devica.To je već paradoksologija....:))

Подели на овим сајтовима

Guest
Ова тема је за сада закључана и нису омогућени будући одговори.
  • Креирај ново...