Jump to content

У шта уложити пет хиљада евра?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Да имаш неко своје имање, малине су кева! :) А чак и да немаш, можеш да закупиш пола хектара, што је сасвим довољно. Само да имаш могућност редовног заливања. 

Не одбаци ме од лица Твога и Духа Твога Светога не одузми од мене.

Подели на овим сајтовима

Ја бих оставио 2 сомића са стране (за сваки случај), а са три отишао код Мађара и куповао робу по оним њиховим пограничним маркетима ( све је много јефтиније него код нас), продао бих ту робу, вратио се поново (најслађи део приче) да покупим АФУ коју браћа Мађари враћају кад се вратиш, а на твоје три иљаде добијаш око шесто еврића :) + приход од робе који си већ остварио, па онда опет купујеш, сад си већ искусан и знаш шта ти највише треба, и тако у круг. 

Мислим, мораш ту да правиш разне егзибиције око царине, да крене више вас, због више рачуна, бар два аута итд.

Кад имаш мало новца за бизнис, најважније је да избегнеш државне рекеташе, они деру.

Ма шверц је кева. :D   

Подели на овим сајтовима

https://www.facebook.com/Kirigamisr-197927690547912/

Kirigami, nema ga u srbiji relativno je nov u evropi, mogu da se urade motivi beograda, tipa, pobednik, hram svetoga save, narodn pozoriste avalski toranj....

Uci u pregovore sa gradom Beogradom da se na ovaj nacin pojaca turisticka ponuda grada... dobijanje lokacije na knezu tipa tezga odraditi vece knjizare veleprodajom i eto posao za narednih 10 i kusur godina...

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Svakako ću većinu leta provesti na moru, i to Panonskom moru. Iskopali su banju u mom selu, izvlače vodu sa 800m dubine i pune jezero površine olimpijskog bazena. Sada nešto prave unutrašnje ali previše izgleda malo.

Voda je potpuno roze boje, slana je i ima nekakvo dejstvo da čisti kožu. Voda je vrela pa mora da se hladi pred kupanje.

2017-05-23_230953.jpg.4396c49e603071a2888ad986c60f43c8.jpg

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

Мени је једном приликом баш толико требало да купим фото опрему (имам релативно ок фото апарат, још која бленда, лампе, платна...) и комплетирам посао :)

После ми пало на памет, да сам позајмио, одрадио неколико свадбица, крштења и фоткао још неке артикле за веб... их...

Хм, па... ја бих сада вероватно само закрпио ауспух од тих пара и оставио ресто да ћути док не дође прилика. Смета ми док возим, иритира до те мере да не могу да се сконцентришем када идем на састанак због посла. Волим да размишљам о послу док возим и мислим да ће то бити моја следећа инвестиција.

Подели на овим сајтовима

пре 26 минута, Milan Nikolic рече

Koliko ta priča pije vodu da na selu pravim organska jaja?

Да ПРАВИШ органска јаја? :)

Подели на овим сајтовима

Uplati IT akademiju.Ostalih 3500 čuvaj za crne dane.

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, AnaLaz рече

Да ПРАВИШ органска јаја? :)

A već ih ima.12:smeha:

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 43 минута, Milan Nikolic рече

Svakako ću većinu leta provesti na moru, i to Panonskom moru. Iskopali su banju u mom selu, izvlače vodu sa 800m dubine i pune jezero površine olimpijskog bazena. Sada nešto prave unutrašnje ali previše izgleda malo.

Voda je potpuno roze boje, slana je i ima nekakvo dejstvo da čisti kožu. Voda je vrela pa mora da se hladi pred kupanje.

2017-05-23_230953.jpg.4396c49e603071a2888ad986c60f43c8.jpg

Може ли везано за ово да се нешто уложи? 

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Кратос рече

A već ih ima.12:smeha:

Нисам на то мислила. :) Него ми необичан израз да се праве јаја. Ако ће да их прави, онда нису органска. :) Код нас се то од памтивека зове -домаће јаје, а не органско. :)

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, AnaLaz рече

Нисам на то мислила. :) Него ми необичан израз да се праве јаја. Ако ће да их прави, онда нису органска. :) Код нас се то од памтивека зове -домаће јаје, а не органско. :)

A i on misli na organsko kao domaće,kao prirodno,verovatno aludira na anti-GMO pretpostavljam.

• Волим 1

Подели на овим сајтовима

пре 45 минута, Milan Nikolic рече

Koliko ta priča pije vodu da na selu pravim organska jaja?

:smeh1: ... "Organska jaja"... sta sve jos necu da cujem/procitam...

Nego, evo da ti kaze uzgajivac iz prve ruke - naime, supruga i ja imamo 14 koka (+ kapitena, naravno), znaci mali broj, samo za nasu licnu upotrebu.

Te koke se hrane sasvim obicno - zito, mleveno zito, tzv. prekrupa (mleveno zito + mleveni suncokret, npr.), i to samo jednom dnevno, a ostatak dana pasu po dvoristu, jure bubice, itd. E te koke, vidis, nose ta "organska jaja" (neprskana :smeh1:), sto ce da kaze - ne daje im se koncentrat nikakav, narocito ne onaj za nosilje (taj bukvalno tera koke da nose svaki dan, sto inace ne rade, i ta jaja su uvek jako loseg kvaliteta).

Rezultati, obim rada i zatezni trosak: nosivost bude oko 60-70%, odnosno, od 14 koka nosi npr. 8-10 dnevno, nekad 5-6, nekad i 11-12, zavisi od vremena i ostalih uslova. Jaja se sad u ovo vreme kod nas u Sumadiji prodaju po ceni od 12-14 din. po komadu (ova neprskana, od nosilja su jeftinija, naravno). Mesecni trosak za hranu na ovaj broj koka je do 1000 din.

Medjutim... da bi ovako nesto razvio na veliko, da ti donosi neku solidnu platu mesecno, potrebno je da zivis na mestu koje omogucava cuvanje veceg broja koka - mislim da za neki broj od npr. 100-150 koka treba da imas parce zemlje od npr. bar 20-tak ari, plus objekat sa odgovarajucim brojem gnezda.

I prost racun: ako dnevno uspes da prodas npr. oko 150 jaja (a dotle treba da se stigne, ne moze to odma`), to ti je mesecno oko 50.000 din. zarade, od cega na hranu koju ces da im kupis odlazi oko 10.000. Plus, naravno, tvoj rad - sa 14 grla je sve lako, prakticno i nema nekog posla, medjutim, sa 10 puta vecim brojem itekako ima, em sto moras da resis i one nezaobilazne propratne pojave, kao sto je odlaganje njihovog djubriva.

Znaci, ako bi imao zemlju, objekat mozes da uradis na niskom temelju od cigala, sa dascicama i gredicama, da te kosta mozda npr. do 1000 e, pa onda nabavis 200-250 pilaca, od cega ce npr. oko 150 da bude koka (resto bacis u meso), pa da ocuvas pilce te prve godine (pilci koji se izlegu u prolece, pronesu kao koke za nekih 10-11 meseci), pa onda da se posvetis daljem radu, uz koji ce da ti odlazi cca 80-100 e mesecno troska. Dalji racun je tvoj, ako te bas bude zanimalo da se bavis time.

:)

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...