Jump to content

У шта уложити пет хиљада евра?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Evo, Grizli je dao odličan savet da se započne nešto što već čovek zna da radi i što je donosilo zaradu, a Đorđe je malo uticao da se usprotivim nekim idejama što me je navelo da se setim nečega što sam odavno uspešno radio, a vezano je za mogućnost pokretanja novog posla.

Naime, nekada sam pravio ikone kaširajući slike na daske i lakirajući. Davao sam po dogovoru crkvi gde su se prodavale, a ja sam dobijao nešto para. Dakle, to je bio posao koji znam da radim i koji mi je donosio, koliko toliko, para, tako da ispunjavam Grizlijevu teoriju.

Ono novo što sam planirao sa tim poslom, tiče se drugačijeg primenjivanja istog mehanizma kaširanja i lakiranja, a glavno u ideji je to što slike mogu biti svakakve umetničke koje bih kaširao i lakirao na nameštajima. To samo treba da se vidi kako izgleda da bi svima bilo jasno.

Cena takvog nameštaja bila bi svima pristupačna, a umetnički i jedinstveno kupcu bi mnogo značilo. Zato verujem da bi taj posao bio uspešan, da bi ljudi kupovali tu robu i da bi se pare zarađivale.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

@Milan Nikolic 

Немам неко нарочито искуство, али у ово сам сигуран: уложи у оно што највише волиш. Ту никада нећеш погрешити, нити ћеш, без обзира на исход, жалити пара и труда. Уложи у хоби, у људе које волиш, или за циљеве које волиш и које те покрећу. Ако ниси сигуран, не бацај пара. Ст. Пајсије каже: Живот је једноставан, волим или не волим.

Иначе, нешто сам мало читао, што се тиче улагања пара ради пара, ту је најбоље улагање у тзв. индексне фондове. Како је у Србији што се тога тиче, још увек не знам. А на западу неки тако и живе, без да морају да раде. Раде годинама, скупе велике паре и онда уложе у индексне фондове, управљају својим улагањем, новац им расте рецимо између 7% - 14% годишње, и од тога годишње подижу око 4% за живот. 4% је цифра добијена статистичким истраживањем у Америци, која даје најмањи ризик од банкрота на дуже стазе. То је у Америци. Ако бисмо исту рачуницу применили на Србију (а вероватно није иста стопа раста), могли бисмо да кажемо: 500е месечно за живот, то је 6000е годишње, и ако је то 4% од укупно уложеног онда је укупна сума 150000е. И то све без пореза, а с порезом помножи са бројем између 1.2 и 2. Ко то овде уопште може да скупи... Ал' то сам онако испричао.

У сваком случају, уложи у оно што највише волиш, и Господ ће помоћи, нек је са срећом :)   

Подели на овим сајтовима

пре 53 минута, Иван ♪♫ рече

@Milan Nikolic 

Немам неко нарочито искуство, али у ово сам сигуран: уложи у оно што највише волиш. Ту никада нећеш погрешити, нити ћеш, без обзира на исход, жалити пара и труда. Уложи у хоби, у људе које волиш, или за циљеве које волиш и које те покрећу. Ако ниси сигуран, не бацај пара. Ст. Пајсије каже: Живот је једноставан, волим или не волим.

Иначе, нешто сам мало читао, што се тиче улагања пара ради пара, ту је најбоље улагање у тзв. индексне фондове. Како је у Србији што се тога тиче, још увек не знам. А на западу неки тако и живе, без да морају да раде. Раде годинама, скупе велике паре и онда уложе у индексне фондове, управљају својим улагањем, новац им расте рецимо између 7% - 14% годишње, и од тога годишње подижу око 4% за живот. 4% је цифра добијена статистичким истраживањем у Америци, која даје најмањи ризик од банкрота на дуже стазе. То је у Америци. Ако бисмо исту рачуницу применили на Србију (а вероватно није иста стопа раста), могли бисмо да кажемо: 500е месечно за живот, то је 6000е годишње, и ако је то 4% од укупно уложеног онда је укупна сума 150000е. И то све без пореза, а с порезом помножи са бројем између 1.2 и 2. Ко то овде уопште може да скупи... Ал' то сам онако испричао.

У сваком случају, уложи у оно што највише волиш, и Господ ће помоћи, нек је са срећом :)   

Jer gde je blago vase onde ce biti i srce vase :D

Ulazite u nepropadljivo jer ovde moljac i rdja unistavaja a lopovi kradu. 

Odo ja daleko... 

Follow your bliss and the universe will open doors where there were only walls.

Подели на овим сајтовима

• 4 months later...

Izabrao sam u šta ću uložiti i šta ću raditi. Posao se zove snimanje dronom.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...