Jump to content

У шта уложити пет хиљада евра?

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 8 часа, Milan Nikolic рече

Могу да отворим фирму која ће бити конкурент градској чистоћи. :)

Ако хоћеш озбиљно нешто...

Вазда је дефицит да нађеш доброг мајстора за било шта. Дал је то струја, вода, неке ситније мајсторске оправке по кући, свеједно, тешко је да нађеш мајстора.

Региструј фирму где ћеш да окупиш неколико мајстора за које ћеш да добијеш препоруку, и услови их да од послова које добију преко тебе теби плаћају 20% или другу цифру око које се договорите. Такође, можеш да по истом принципу ангажујеш и људе који ће да чисте, износе смеће, пеглају по кући, итд. Плаћаш их по учинку, свакако.

Онда тих 2000 евра уложиш у бесомучно рекламирање по Фејзбуцима, а оне 3000 оставиш да имаш да плаћаш дажбине за фирму првих пар месеци или годину, док посао не постане профитабилан.

Наравно, ово је само најгрубље, али имаш нешто што свима треба, објединио си све на једном месту, не кошта много, а постајеш газда.

Нема на чему.

Може, кад већ питаш. Џек Денијелс.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

пре 16 часа, Матусал рече

Немојте човеку оптерећивати савест. Свако треба да даје милостињу онолико колико је у могућности. За гладне и потребите ће бити упитани богаташи овога света да ли су давали милостињу а не човек који се бори да преживи. Није решење дати новац а нпр. своју породицу оставити у оскудици онда Богу ниси помогао нимало. Све зависи у каквим се животним околностима неко налази тако треба и да располаже са својим материјалним добрима. Многе сам знао са причом како све треба поделити док новац није дошао до њихових руку, онда су почели да врте другу плочу.

Уложи новац у нешто да имаш приходе и онда константно одвајај један део за оне којима је потребно а нису у могућности да реше свој проблем.

Милан се овим постом овде поставља као богаташ, који не зна шта ће са новцем. А желео би да га обрне и заради, али не на брзину, него да му стално доноси приход. И изгледа да тражи неког ко би да му ради, а он да зарађује не основу тога што је уложио почетни капитал. Зар то није дефиниција богаташа?

А имамо брата са форума, који има троје деце, и ког је задесила несрећа да му је изгорео подстанарски стан, ког треба да реновира, ко је остао без свега материјалног, и коме је потребна помоћ.

Обојица имају проблем, а не виде да би решење оба проблема био у томе да брат Милан уложи свој новац у проблем брата Дејана, и обојица решила своје проблеме.

А брат Милан, како је зарадио тих 5.000 евра, зарадиће и других 5 хиљада.

А у сваком бизнису један успе, а 10 (или 100) пропадне. Не постоји ни један бизнис који гарантује успех, увек је већа вероватноћа неуспеха, а она се експоненцијално повећава када не улажеш у себе, у свој посао. Огромна је вероватноћа да ће сав новац да изгуби у бизнису, а поред новца људи губе и живце енергију...

Због тога сам брату Милану предложио тај "бизнис" (улагање у потребите), како би решио свој проблем, а при том сигурно (100%) био на добитку.

Подели на овим сајтовима

пре 16 часа, Milan Nikolic рече

Све ово што чујем толико личи на секту.

Pa kad si tako dalekovid, brate, onda prioni i sam sebi smisli pos`o. Ma`ni se nas sektasa.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

пре 44 минута, Ђорђе Р рече

Милан се овим постом овде поставља као богаташ, који не зна шта ће са новцем. А желео би да га обрне и заради, али не на брзину, него да му стално доноси приход. И изгледа да тражи неког ко би да му ради, а он да зарађује не основу тога што је уложио почетни капитал. Зар то није дефиниција богаташа?

А имамо брата са форума, који има троје деце, и ког је задесила несрећа да му је изгорео подстанарски стан, ког треба да реновира, ко је остао без свега материјалног, и коме је потребна помоћ.

Обојица имају проблем, а не виде да би решење оба проблема био у томе да брат Милан уложи свој новац у проблем брата Дејана, и обојица решила своје проблеме.

А брат Милан, како је зарадио тих 5.000 евра, зарадиће и других 5 хиљада.

А у сваком бизнису један успе, а 10 (или 100) пропадне. Не постоји ни један бизнис који гарантује успех, увек је већа вероватноћа неуспеха, а она се експоненцијално повећава када не улажеш у себе, у свој посао. Огромна је вероватноћа да ће сав новац да изгуби у бизнису, а поред новца људи губе и живце енергију...

Због тога сам брату Милану предложио тај "бизнис" (улагање у потребите), како би решио свој проблем, а при том сигурно (100%) био на добитку.

Очигледно не знаш колико неки људи имају новца када 5000e називаш богатством. Дефиниција богаташа је човек који има много веће богатство од својих потреба, који се не осврће ни на чију невољу, који живи распусно и раскалашно, којем је материја мерило вредности и који због тога себе сматра вишим и значајнијим од других и понижава сиромашне, због тога је спреман да украде, отме, оштети друге, упропасти, израбљује, који никада не зна шта је доста и увек жели још више, који се плаши да трпи и страда и због тога жртвује друге,којему се материја прилепила души и чини га идолопоклоником.

Том брату кога си навео када би свако дао бар по мало брзо би прикупио колико му је потребно. Где је држава? Где су ту они који окрећу милионе?

Човек мора да ради и одржава своје имање домаћински и да даје спрам својих могућности. Првенствена дужност свакога је да брине о својим домаћима јер Писмо каже ,,Ако ли ко о својима, а особито о домаћима, не промишља, одрекао се вјере и гори је од невјерника.“ (1. Тим. 5, 8).

Ми живимо у материјалистичком друштву и систему и принуђени смо да смислимо начин како да зарадимо новац. Нпр. просечне студије у србији коштају око 10000е ако их немаш не можеш да се школујеш.

Поступак који си ти навео приличи неком ко заиста има доста новца или пак некоме ко има могућност или жељу да се одриче од света и живи монашким животом или пак некоме ко нема материјалне одговорности према својим ближњима. Али свакако мислим да сви треба да дајемо колико смо у могућности.

Подели на овим сајтовима

Нису сви људи рођени да буду директори, бизнисмени, газде, менаџери... Као што не могу сви бити програмери, фризери, трговци, рачуновође,...

Онај ко има дара и талента да буде бизнисмен, њему не требају савети о томе који бизнис покренути, јер већ он има неколико одличних идеја у глави. А оном ком требају идеје, он није за бизнисмена, и само ће страдати ако се упусти у то. Бизнисмену ако пропадне идеја, план, он има резервни и иде даље.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

пре 17 минута, Матусал рече

Очигледно не знаш колико неки људи имају новца када 5000e називаш богатством. Дефиниција богаташа је човек који има много веће богатство од својих потреба, који се не осврће ни на чију невољу, који живи распусно и раскалашно, којем је материја мерило вредности и који због тога себе сматра вишим и значајнијим од других и понижава сиромашне, због тога је спреман да украде, отме, оштети друге, упропасти, израбљује, који никада не зна шта је доста и увек жели још више, који се плаши да трпи и страда и због тога жртвује друге,којему се материја прилепила души и чини га идолопоклоником.

Том брату кога си навео када би свако дао бар по мало брзо би прикупио колико му је потребно. Где је држава? Где су ту они који окрећу милионе?

Човек мора да ради и одржава своје имање домаћински и да даје спрам својих могућности. Првенствена дужност свакога је да брине о својим домаћима јер Писмо каже ,,Ако ли ко о својима, а особито о домаћима, не промишља, одрекао се вјере и гори је од невјерника.“ (1. Тим. 5, 8).

Ми живимо у материјалистичком друштву и систему и принуђени смо да смислимо начин како да зарадимо новац. Нпр. просечне студије у србији коштају око 10000е ако их немаш не можеш да се школујеш.

Поступак који си ти навео приличи неком ко заиста има доста новца или пак некоме ко има могућност или жељу да се одриче од света и живи монашким животом или пак некоме ко нема материјалне одговорности према својим ближњима. Али свакако мислим да сви треба да дајемо колико смо у могућности.

Оваквим ставом тражиш оправдање за пасивност, за нечињење милостиње. Материјално богат човек је онај који има било које материјално богатство које је веће од његових материјалних потреба. Ако човек има 100 динара које му не требају, и који не зна где би их уложио, он је богаташ. Човек са 100 динара које му не требају, може да обрише ципеле, а  може да да просјаку. Ако имаш 100 динара, а не знаш шта ћеш са њима, значи да ниси гладан, да ниси жедан, да немаш никакву потребу коју би могао задовољити са тих 100 динара, значи да немаш потребу ни да их уложиш у штедњу, јер ти је уштеђевина довољно велика. Просто, то је вишак, са којим не знаш шта ћеш.

А људи који обрћу милионе, они можда немају 100 динара вишка, јер им тих 100 динара требају, како би направили 200 динара. Са тих 100 динара они решавају свој проблем, они могу да обезбеде посао другим људима са тих 100 динара, којима обезбеђују егзистенцију и хране хиљаде других породица.

И ком ће се више замерити што није дао милостињу, првом богаташу, који нема велика примања, никада није видео 500 евра, а има 100 динара вишка, или другом, који обрће милионе, а нема никада новца вишка, јер стално зна где новце треба уложити?

Подели на овим сајтовима

Valjda sam bio jasan šta mislim o tvojim idejama, a ti opet sve to ponavljaš. Napravi od sebe to što pričaš. A ja već hranim mnogo usta i borim se da stvorim svoju imovinu.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

@Матусал

Ти вероватно имаш на уму психички нестабилне људе, који нису у стању да брину о себи, а хтели би да реше неправду у свету, и да уведу опште благостање. Ја стварно посматрам Милана као одговорну и стабилну одраслу здраву особу, и на тим основама наступам.

Подели на овим сајтовима

пре 30 минута, Milan Nikolic рече

Valjda sam bio jasan šta mislim o tvojim idejama, a ti opet sve to ponavljaš. Napravi od sebe to što pričaš. A ja već hranim mnogo usta i borim se da stvorim svoju imovinu.

Хтео сам да кажем, можда на погрешан начин, да размишлиш да ли стварно желиш да постанеш бизнисмен.

Гризли је имао одличну тему о предузетништву.

Знам људе који су у бизнису са изнајмљивањем аутомобила, у Србији. Човек је почео без капитала, налазио клијенте, а онда од других изнајмљивао аутомобиле, и дошао до тога има своје аутомобиле које изнајмљује странцима.

Исто знам да за отварање пекаре ти не треба већи почетни капитал од твог (неколико хиљада коштају машине), ал ти је битно да обезбедиш тржиште, да се позиционираш на месту где постоји потреба за пецивом.

Овако ми делујеш као филозоф, а не као предузетник. Предузетник, само име каже, очекује да човек буде предузимљив, а не да филозофира о предузетништву.

Подели на овим сајтовима

Bitno je da imam pare i da postoji ovaj forum gde možemo da razmislimo. Nekada davno kada sam bio mlađi, imao sam ideju koja je tada bila nova i koja bi se isplatila, a niko mi nije pomogao niti sam našao kapital od par hiljada evra da to započnem. Sada je red da saslušam druge i čujem nečije nove ideje, a novac sam spremio da dam za posao.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, Milan Nikolic рече

Bitno je da imam pare i da postoji ovaj forum gde možemo da razmislimo. Nekada davno kada sam bio mlađi, imao sam ideju koja je tada bila nova i koja bi se isplatila, a niko mi nije pomogao niti sam našao kapital od par hiljada evra da to započnem. Sada je red da saslušam druge i čujem nečije nove ideje, a novac sam spremio da dam za posao.

Ако то стварно желиш да урадиш. Направи конкурс, одреди услове, дај неки рок за пријем бизнис планова, одради добру рекламу конкурса, и одлучи се за онај за који мислиш да је најбољи.

Све остало је да простиш зафрканција, филозофирање, губљење времена. А може да се погрешно протумачи како се овде хвалиш. А стварно можеш и беду себи и својој породици навући на врат, да неки мангуп открије где станујеш и да ти покуца на врата.

Подели на овим сајтовима

пре 39 минута, Ђорђе Р рече

@Матусал

Ти вероватно имаш на уму психички нестабилне људе, који нису у стању да брину о себи, а хтели би да реше неправду у свету, и да уведу опште благостање. Ја стварно посматрам Милана као одговорну и стабилну одраслу здраву особу, и на тим основама наступам.

Мислим оно што сам написао али ти ниси добро разумео.

Подели на овим сајтовима

Новца данас има више него што је потребно. Планови и идеје недостају.

Међубанкарска камата на кредите је негативна. То значи да банке имају превише новца, и да плаћају другим банкама камате када банке нађу неког клијента ко има идеју где да пласира новац. И то је на нивоу евра, што значи да су наштампали евра толико да не знају више шта ће са новцем.

Подели на овим сајтовима

пре 38 минута, Ђорђе Р рече

Исто знам да за отварање пекаре ти не треба већи почетни капитал од твог (неколико хиљада коштају машине)

Јој брате, није, из искуства ти причам.

Бежи од пекаре, из милијарду разлога. Прво, јер су почетна улагања и у машине и у материјал велика. Друго, ако не знаш тај посао, није за тебе дефинитивно. И треће, то ти је робија, много гора него било која друга. Марже за хлеб су врло мале јер су цене прописане административним актима и не исплати се почетницима, а огромни играчи заузели позиције на тржишту пецива.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...