Jump to content

Dosta više stog Darvila

Препоручена порука

пре 8 часа, Juanito рече

Једноставно, ако неко неће да научи и да зна, ту вам никакав систем неће помоћи. Људи верују да ће спречити псеудонауку декретима и планом и програмом и ако што више људи чује ”истину”. Ван неке најосновније писмености, образованост маса је узалудан труд. Никад је није било, нити ће је бити. 

Pade mi na um, imam offtopic pitanje: sta podrazumevamo pod najosnovnijom pismenoscu? Nekako mi se (potpuno laicki) cini da je (da tako kazem) 'umece' odredjivanja kontexta najbitnije. (Ne mogu da nadjem onu tvoju temu o ucenju, pa ako mozes (i hoces da odg.) prebaci ovo tamo. :) )

Измењено од Џуманџи

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

пре 31 минута, Џуманџи рече

Pade mi na um, imam offtopic pitanje: sta podrazumevamo pod najosnovnijom pismenoscu? Nekako mi se (potpuno laicki) cini da je (da tako kazem) 'umece' odredjivanja kontexta najbitnije. (Ne mogu da nadjem onu tvoju temu o ucenju, pa ako mozes (i hoces da odg.) prebaci ovo tamo. :) )

Ja bih u elementarnu pismenost uračunala medijsku pismenost i kritičko čitanje i mišljenje. Ali ako to uvedeš u škole, kako ćeš da vladaš preko Informera?

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

пре 21 часа, Juanito рече

Ја сам у средњој школи био тешки надобудни креациониста и свађао сам се с професорком биологије која се буквално плашила да ми одговори, није имала појма шта да ми каже на ове примедбе на које Авокадо одговара на теми. Баш сам исто лупетао као ови данас креационисти. Што није ни чудо јер се читав креационизам своди на пар књига неколико ликова, тако да ту и нема неке претеране креативности. Толико о предавању еволуције у школама. Научио сам теорију еволуције сам неколико година касније кад сам загрејао столицу и заиста исчитао читаве књиге и радове. Тек ме је споменути Милош Бабић својим фантастичним дебатовањем нагнао да заиста мислим. А и не само да је мене интернет освестио, а не школа, већ је само на овом форуму (и форуму Верујем) више људи почело да разумева биологију и отклања се од креационизма него што ће школе икада успети. Мислите о томе. Људима треба неки унутрашњи мотив да крену да уче, а огромна вечина ђака тај унутрашњи мотив нема. 

Једноставно, ако неко неће да научи и да зна, ту вам никакав систем неће помоћи. Људи верују да ће спречити псеудонауку декретима и планом и програмом и ако што више људи чује ”истину”. Ван неке најосновније писмености, образованост маса је узалудан труд. Никад је није било, нити ће је бити. Систем треба да буде такав да помогне онима који хоће да уче да постигну свој максимум, а не да се труди да по сваку цену угура у главу знање онима које то знање апсолутно не занима. За једну земљу и читаву планету је далеко битнији број квалитетних научника који се баве еволуцијом него број креациониста. Па та прозвана САД са својим ”приватним универзитетима који производе псеудонаучнике” има више Нобелових награда неко све остале државе (од којих многе уопште немају приватне универзитете) заједно.

A Surinamska zaba i riba strelac?:ani_biggrin:

Подели на овим сајтовима

пре 15 часа, Дидим рече

не постоји друга теорија.

To je suštinski problem kreacionizma,što se ne nudi nikakvo naučno objašnjenje koje bi bilo alternativa TE.Trenutno ne postoji bolja naučna teorija o razvoju života od ove darvilove.

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 12 часа, Juanito рече

Ја сам у средњој школи био тешки надобудни креациониста и свађао сам се с професорком биологије која се буквално плашила да ми одговори, није имала појма шта да ми каже на ове примедбе на које Авокадо одговара на теми. Баш сам исто лупетао као ови данас креационисти. Што није ни чудо јер се читав креационизам своди на пар књига неколико ликова, тако да ту и нема неке претеране креативности. Толико о предавању еволуције у школама. Научио сам теорију еволуције сам неколико година касније кад сам загрејао столицу и заиста исчитао читаве књиге и радове. Тек ме је споменути Милош Бабић својим фантастичним дебатовањем нагнао да заиста мислим. А и не само да је мене интернет освестио, а не школа, већ је само на овом форуму (и форуму Верујем) више људи почело да разумева биологију и отклања се од креационизма него што ће школе икада успети. Мислите о томе. Људима треба неки унутрашњи мотив да крену да уче, а огромна вечина ђака тај унутрашњи мотив нема. 

Једноставно, ако неко неће да научи и да зна, ту вам никакав систем неће помоћи. Људи верују да ће спречити псеудонауку декретима и планом и програмом и ако што више људи чује ”истину”. Ван неке најосновније писмености, образованост маса је узалудан труд. Никад је није било, нити ће је бити. Систем треба да буде такав да помогне онима који хоће да уче да постигну свој максимум, а не да се труди да по сваку цену угура у главу знање онима које то знање апсолутно не занима. За једну земљу и читаву планету је далеко битнији број квалитетних научника који се баве еволуцијом него број креациониста. Па та прозвана САД са својим ”приватним универзитетима који производе псеудонаучнике” има више Нобелових награда неко све остале државе (од којих многе уопште немају приватне универзитете) заједно.

A kako ti objašnjavaš da je 50 i nešto ako se ne varam akademika potpisalo peticiju?

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Кратос рече

A kako ti objašnjavaš da je 50 i nešto ako se ne varam akademika potpisalo peticiju?

Одговорићу питањем (без икакве ироније или злобе): зашто људи мисле да су академици (доктори наука и слично) без додатног труда образованији и упућенији од просечног човека осим у својим уско специјализованим областима?

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Juanito рече

Одговорићу питањем (без икакве ироније или злобе): зашто људи мисле да су академици (доктори наука и слично) без додатног труда образованији и упућенији од просечног човека осим у својим уско специјализованим областима?

Pa valjda im tako zvuči,akademik,doktor nauka,ljudi po ekom automatizmu to misle,ko kad recimo pročitaju negde naučnici su rekli e čim su oni rekli mora da je tako,pa zaboga miloga oni su ipak naučnici....to mu dođe kao neki argument autoriteta.

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Paradoksologija рече

Ja bih u elementarnu pismenost uračunala medijsku pismenost i kritičko čitanje i mišljenje. Ali ako to uvedeš u škole, kako ćeš da vladaš preko Informera?

to onda vazi i za klimave naucne teorije poput bioloske teorije evolucije, to sto je to za sada vazeci model u nauci ne znaci da je istina, nauka je promjenjiva, vidi se to iz njene istorije...

Подели на овим сајтовима

пре 26 минута, Кратос рече

Akademik je kod nas titula nista vise od toga. Taj nije vidio jednog naucnog rada u zivotu, osim sto je prepisivao da bi izdao knjige da bi mu se priznala titula redovnog profesora na fakuletu ili clana nekakve akademije nauka koja nauke nije vidjela. To sto je neko akademik ne znaci da ne zna ni pertle da zaveze. Dobro je poznato da se kod nas malo ko bavi naucnim radom, prvenstveno zato sto za naucna istrazivanja trebaju pare,a i volja od koje su partijskog mentaliteta akademici naravno operisani. Tako da to ti dodje to sto kazes, titula autoriteta, a ne iskustva i nagomilanog znanja. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, WiseMan рече

Čuo sam da je Darvin definisao teoriju o nastanku čoveka iz osvete prema Bogu, jer mu je dete umrlo od neke bolesti. Smatrao je da je to nepravda i rešio je da se osveti Bogu. Tako sam čuo.

E sad, jesi razmislio o time sto si cuo?

Mozda proverio, razjasnio sebi...?

U danasnje vreme odgovor "ko ce ga znati" je apsolutno neprihvatljiv za svakog coveka koji sebe smatra razumnim ili mislecim...

• Волим 1
пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

Ja ključni problem kod evolucije vidim u mutaciji pošto je večinski štetna po živa bića.I primeri pozitivnih mutacija koje su pokazane kao korisne su uvek pratili neki nus efekti po organizme i njihov genom.Tako da mislim da kada bi se obarala ta teorija trebalo bi se pozabaviti ovim pitanjem.Strogo naučno bez ikakvog uplitanja Biblije i Boga.

Подели на овим сајтовима

пре 23 минута, Кратос рече

Ja ključni problem kod evolucije vidim u mutaciji pošto je večinski štetna po živa bića.I primeri pozitivnih mutacija koje su pokazane kao korisne su uvek pratili neki nus efekti po organizme i njihov genom.Tako da mislim da kada bi se obarala ta teorija trebalo bi se pozabaviti ovim pitanjem.Strogo naučno bez ikakvog uplitanja Biblije i Boga.

nije to problem, problem je sto mutacije nisu svemoguce, ne mogu se objasniti mutacijom kompleksne promjene poput potpuno novih organa koji do tada nisu nikada postojali, recimo pogodila gustera mutacija u nozni prst pa mu izraslo krilo, pa za milion godina i perje na tom krilu, pa jos koji milion godina je prosao dok se nije vinuo u nebo, nema sad veze sto je bio deset miliona godina hendikepiran i to zesce u odnosu na svoje normalne srodnike on je prezivio i vinuo se u nebo, od pocetka je znao da ce da uspije hahah, to su te govedje teorije

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...