Jump to content

Некада познате личности, сада монаси

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 4 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Tje se vrati kad ogladni :))

Teško će to da ide,budisti kad ogladne,kontempliraju nad misli o glađu kao iluziji uma...a po kilaži rekao bi da je Gile usavršio tehniku...:smeh1:

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

• Одговори 39
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 14 часа, Рапсоди рече

Читам коментаре са линка које је поставила Инес...интересује људе има ли иједног политичара у историји човеченства да се одлучио на овај корак.... ?

Неко рече Немањићи, па Хребљановићи, Романови... равноапостолни цар Константин и царица Јелена... 

Папа! Ахахахахаха ово је шала :) 

има доста примјера, али не очекујем да ће типа Вучко..... Миле Додик, ил' "модна икона", Жељка Цвијановић :Д

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Tavita рече

равноапостолни цар Константин

A kada je to car Konstantin otišao u monahe?

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 36 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Nisam znao bi mogao nešto više da iskopaš?

http://siberiantimes.com/other/others/news/n0326-new-handwriting-analysis-suggests-russia-tsar-did-not-die-as-history-books-said/

Одавде би могао да почнеш.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

пре 18 часа, Дијана. рече

Pada mi na pamet NIkolaj Misogejski, koji je briljantnu karijeru u NASA zamijenio pustinjom i Isusovom molitvom...

Солидарност ће спасити свет.

Подели на овим сајтовима

"Провести три - четири дана у манастиру је попут одмора од месец дана на Бахамским острвима." (митрополит др Николај)

Amen to that!!

Подели на овим сајтовима

On 24.4.2017. at 19:29, Bokisha рече

Их бре .....Гиле у будисте.... 7896634 какав ли је то генетски поремећај да их вуче у будизам?

То што немамо мисионарење већ подразумевамо да је свако упознат са православљем у потпуности самим тим што је Србин. Будизам је за поштовање, један диван и дубок систем, али човек из Србије који се одлучи за будизам, у 99% случајева није уопште упознат са православљем. :(

Подели на овим сајтовима

Сваком правом монаху је циљ да постане што непознатија личност. Знаменитост им само смета... И добро је у томе им помоћи.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 19 часа, Grizzly Adams рече

Сваком правом монаху је циљ да постане што непознатија личност. Знаменитост им само смета... И добро је у томе им помоћи.

Poenta  nije da se oni uznemiravaju, nego da se promoviše monaštvo, pa i na taj slažem se, inferiorni medijski način, što samo po sebi i nije tako loše. Da čovjek koji se hrani medijskim smecem i o monastvu nesto pročita.

Elem, tema ko tema, forumska.. svako vidi ono što želi ili može. 

Подели на овим сајтовима

On 4/24/2017 at 14:56, Марина Савковић рече

Додао је и то да у том манастиру има њих четворица монаха који су факултетски образовани. Рекао је да нам то све прича из разлога што народ мисли како се за монаштво одлучују само јако сиромашни људи и/или они који немају никакву школу, нити другу перспективу у животу, па у монаштву виде сигуран кров над главом и хлеб у тањиру. Нагласио је да то, наравно, није истина.

Ima li kakvih istrazivanja, koliko ima monaha u Republici Srbiji, koje skole su zavrsili, (koliko njih poznaje Andjelinu Zoli, koliko Sarlizu Teron)? Kapiram da bi to bila neka dosadna tabelica, ali da li imamo takvu?

Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life?
Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women.

Подели на овим сајтовима

пре 58 минута, drvce рече

Ima li kakvih istrazivanja, koliko ima monaha u Republici Srbiji, koje skole su zavrsili, (koliko njih poznaje Andjelinu Zoli, koliko Sarlizu Teron)? Kapiram da bi to bila neka dosadna tabelica, ali da li imamo takvu?

Немамо, јер то је небитно у том контексту. Овакви текстови излазе да би се тај начин живота мало популарисао међу младима и/или образованима. Иако је данас пракса да монаси кад се спремају за више чинове завршавају теологију, није неопходно, и акценат није на томе.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, RYLAH рече

да би се тај начин живота мало популарисао међу младима и/или образованима

Promo kampanja, zastitno lice namastira                 Monika Beluci preporucuje Vam vostane svece domace izrade...

Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life?
Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women.

Подели на овим сајтовима

Ја сам нешто дојма да монаштво не треба "популарисати". То би требало да буде мало "сакривено" од света, нека наша "тајна".

Многи хришћани не разумеју монаштво исправно, а камо ли ови наши србославци.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

• 2 months later...

Некада је био манекен, а данас је монах

Некада се звао Бери, а данас је отац Дионисије. Био је популаран као тинејџер и бавио се манекенством. Међутим, живот га је одвео на други пут.

ZilfGgg.jpg

Бери је био добар студент и већи дио свог живота је био самосталан. У свијет моде је ушао, након састанка са једном модном кућом.

Међутим, његов живот се промијенио када се преселио у Грчку. Он је у Грчкој упознао свог тренутног исповједника архимандрита Грчке делегације, која је допутовала у Грузију пре 5-6 година у цркву Свете Тројице. Након тога Бери је постао отац Дионисије.

“Захвалан сам Богу, тако млад је тешко да се човјек припреми за самосталан живот, али то је поклон за мене од Бога. Радикално сам промијенио своје поље интересовања и живот. Сада су ми важне молитве и рад у манастиру. Дужи период сам провео у тишини”, рекао је отац Дионисије, преноси “Дејли Мејл”.

Отац Дионисије тренутно се бави духовном снагом имиграната у Сјеверној Америци и Канади, а често посјећује и Грузију.

Његова мајка га је молила да још једном размисли о својој одлуци, али Бери је одлучио да је ово његов животни позив.

“Када сам први пут посјетио мјесто гдје је апостол Павле проповиједао Христа, осетио сам невјероватну радост. Тада сам и донио своју одлуку да се замонашим и веома сам срећан”, закључује отац Дионисије.

Узео је монашко име Дионисије по Дионисију Ареопагиту.

qKjUGY2.jpg

Извор: http://www.6yka.com/novost/83945/zivot-je-promijenio-iz-korjena-nekada-je-bio-maneken-a-danas-je-monah

Солидарност ће спасити свет.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...