Jump to content

ЕРДОГАН ЋЕ НА ВЕЛИКИ ПЕТАК ИЗВРШИТИ МУСЛИМАНСКИ НАМАЗ У СВЕТОЈ СОФИЈИ

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 2 минута, Ћириличар рече

Гурмански шовинизам!!!!!11

"Gurmanski sovinizam!!!!!" je ovde promenljiva, jasno, a zasto joj je dodeljena bas vrednost 11? Neka odvojena konstanta?

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

пре 59 минута, Juanito рече

Негде нађох да су археолози реконструисали рецепте из тог периода за јела у којима је уживала дворска господа. Скроз кул ђаконије типа споро куване јањетине у млеку.

Шта ће нам господска јела из круга двојке? Није Србија само Лазарев двор! :smeh1:

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, obi-wan рече

"Gurmanski sovinizam!!!!!" je ovde promenljiva, jasno, a zasto joj je dodeljena bas vrednost 11? Neka odvojena konstanta?

/Start

reading programmer joke

analyzing joke

Error 404: no understanding of the punchline found

End/

/Start

arrogant comment "Programmers are skinny nerds and nobody loves them"

End/

/Start

sensation of pride of not being a skinny nerd

End/

Подели на овим сајтовима

пре 26 минута, Ћириличар рече

Шта ће нам господска јела из круга двојке?

Тамо тешко да има господе. Србијом влада скоројевић, народски "кулов", постоји и опција "геак", међутим обзиром да је геа-земља није баш прихватљив. Кулов је завладао Србијом, антипод културе, некултуран, неваспитан, полуписмен, получовек. Гледао сам како настаје, кроз једног познаника; одлази из села у град да би постао господин, и ради на томе истрајно до гроба. Обзиром да је код њега све на пола, не прекида активност у селу. То се завршава тиме што нити је постао господин, нити је остао сељак.. У првој генерацији град, а даље, већи град, велеград, иностранство, месец... Да не буде забуне кулова има, не мало, међу генерацијским грађанима, тамо их зову скоројевићима. То је већински становник "круга двојке". Господин је, Господом, господин.

Подели на овим сајтовима

пре 59 минута, елТорнеро рече

тамо их зову скоројевићима

Sine nobilitas.

Подели на овим сајтовима

пре 17 часа, Juanito рече

Негде нађох да су археолози реконструисали рецепте из тог периода за јела у којима је уживала дворска господа. Скроз кул ђаконије типа споро куване јањетине у млеку.

Totalno nekosher! :unbelieveble:

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

пре 18 часа, Vedran рече

Благодарим!

то је значи у српском „џамијање" :)

Имали смо једну стару тетку у фамилији која је имала навику да се клацка напред назад кад је седела. за њу су говорили да „џамија". Тако да ми је тај израз познат :))

Pa nije dzamijanje, vec vise bi se reklo tepisarija. Ne moras nuzno da klanjas u dzamiji, ali moras imati prostirku kad se klanjas gdje god da se nadjes. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Justin Waters рече

Pa nije dzamijanje, vec vise bi se reklo tepisarija. Ne moras nuzno da klanjas u dzamiji, ali moras imati prostirku kad se klanjas gdje god da se nadjes.

Да укапирао сам то. Него у нашој "локалној" употреби (за ту тетку) је џамијање управо значило то клањање, не нужно (односно тачније, не никако) у џамији. :))

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...