Jump to content

ЕРДОГАН ЋЕ НА ВЕЛИКИ ПЕТАК ИЗВРШИТИ МУСЛИМАНСКИ НАМАЗ У СВЕТОЈ СОФИЈИ

Оцени ову тему

Препоручена порука

Pa ja ne znam mislim da Turci a ni velika većina evropljana ne misli više da im je u interesu da rusija bude oslabljena pored njih.

Pogotovo što rusija nikada neće biti toliko slaba da ne može da se brine sama o sebi. A opet budućnost evrope ima najveće perspektive ako je i rusija zadovoljna kreativna, svudaprisutna i jaka u cilju zajedničkih interesa.

A ti interesi su na vrhu liste prioriteta svake zemlje na ovom kontinentu.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Volim_Sina_Bozjeg рече

A ti interesi su na vrhu liste prioriteta svake zemlje na ovom kontinentu.

Ниједна лудост света није одустала, само се примирила, све лудости хоће власт над целим светом, и само чекају час да се отргну.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, елТорнеро рече

Ниједна лудост света није одустала, само се примирила, све лудости хоће власт над целим светом, и само чекају час да се отргну.

Svaka ludost ima svoje granice i vreme u kome je razobličena.

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, елТорнеро рече

Да, али разобличавање долази после, у миру.

Pa eto mir je i sada države konačno mogu da procene da ameri imaju previše interesa van amerike a druge države zbog toga nisu u stanju da ostvare kvalitetniju saradju sa zemljama koje su im geografski bližnje.

Kako je moguće da samo ja očekujem jedan takav zaokret, kao da ovo staro savršeno funkcioniše i nema nikakvih problema....

Подели на овим сајтовима

пре 6 часа, Жељко рече

Тешко брате. Уморио сам се од волке памети.

Сад само чекам думерм, ко велим можда нађем неког паметнијег оцебе тамо у оном свету, па да нешто чујем паметно.

Подели на овим сајтовима

Kako je moguće da samo ja očekujem jedan takav zaokret

Не верујем да си усамљен, можда нам се оптимизми различито пројављују, хришћанин не може бити песимиста. Још шест дана је до Извора нашега оптимизма. Један прича само о Царству, други само о Крсту, ако то чине верујући у Васкрсење, оба су оптимисти.

Подели на овим сајтовима

U principu razumeo sam sve evo sad Rusi ćute i to toliko nervira turke da se oni izživljavaju nad onima koji ne ćute. Pa sad tako su zaoštrili sa holandijom i nemačkom jer oni ne ćute i ima da ih obiju turci od batina.

A ovde na balkanu nama pravoslavcima je takođe bolje da čutimo jer rusi čute a ne ćute jer se plaše, nego ćute da nas zaštite jer ako mi budemo dobro ćutali onda će nas turska ostaviti na miru i neće nas kazniti zaoštravanjem odnosa kao sa holandijom i nemačkom i rusijom i portugalijom i španijom i grčkom i kiprom i.....

Da sad razumem sve.

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Da sad razumem sve.

Сећаш се старе изреке:" Ћути, и трепћи, ко сврака на готове очи", може и "ко сврака на југовину", али то већ није у оквиру ове теме.

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, елТорнеро рече

Сећаш се старе изреке:" Ћути, и трепћи, ко сврака на готове очи", може и "ко сврака на југовину", али то већ није у оквиру ове теме.

evo sav trepćem pri pomisli koja me to velika sila štiti pa mi ukazuje na to da ja ćutim erdoganu koji dođe na 200 kilometara od Raške i kaže da je turska tamo gde ima bošnjaka?

Ako te ne štiti nijedna velika sila onda si primio poruku ka ptić i pao u nesvest a ako te štiti neka velika sila koliko je ona zaista velika kad traži od tebe da ćutiš i primaš poruku ka ptić i padneš u nesvest?

Da se sakrije velika sila od male turske? ima smisla ali gde?

Подели на овим сајтовима

Ako te ne štiti nijedna velika sila onda si primio poruku ka ptić i pao u nesvest

Видиш брате, кукавица сам, до у час када помислим, да иза мене стоји велика сила, која ме гледа, ма ме и не гледала, ма и не постојала. Сети се да је Николај Велимировић био трећа Српска армија, у Првом Рату, а рекло би се да није ратовао. Ова наша преписка је део ратног учешћа, ако видимо, Оби зна то, и изгибе.

Подели на овим сајтовима

Ау, кад прије тема постаде о Ердогановој (гео)политици? :D

Мени је ово, ако се деси, један јак симболички чин. Можда најјачи поред чистки војске која од Ататурка чува поредак који је он успоставио. Мимо тога, просто свирање у шаргију ради скупљања поена код одређеног бирачког тијела и ударање на осјећај јаке, велике и независне Турске која ради шта она хоће. Нема ово превише везе са религијом колико са симболиком у државној политици.

А ако се и не одигра, опет ништа се не мијења. Ердоган наставља путем централизовања власти, помагању ширењу хаоса по арапским земљама и слабљењу Курда са једне стране, а са друге  стране задржавање кеца у рукаву на Балкану, Бошњака и Албанаца. Биће да он тренутно балансира између Запада и Русије на нови начин који до сада није покушаван - да балансира тако да покуша и активно нешто предузети за интересе Турске, умјест ода само клима главом НАТО-у и на то гледа као на највећи могући успијех.

Поред њега имамо још Орбана у Мађарској, Качињског у Пољској, оне мамлазе у Украјини и Груевског у Македонији који фурају сличне фазоне - свирање у свој национални инструмент.

А опет, све и да је ово просто спин Грка што каже Жељко, мање је битно. Битно је да сама помисао да је Ердоган способан ово урадити не долази као изненађење.

Подели на овим сајтовима

пре 45 минута, Pontifex Emeritus рече

ако Ердоган развали ЕУ обавио је своју историјску мисију. Британија је већ дигла сидро.

наравно, за то ће и Турска да плати цену. а томе се још више радујем.

Pa da i plus tjemo mi da budemo po[te]eni u tom velikom ratu, evo navijamo srdatjno.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Pontifex Emeritus рече

ма какав рат. ниси схватио шта сам рекао. дрмају се темељи Француске револуције. нека је слава Богу!

Prepoznajem duhove i po predanju :)

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...