Jump to content

САД напале крстарећим ракетама базу сиријске војске као одговор на употребу хемијског оружја

Препоручена порука

пре 50 минута, obi-wan рече

Ma ajde brate, jeste uradio on po principu "slazem se da to uradimo", mozda je cak i inicirao celu stvar, ali nemoj da mi kazes da verujes u basne da je amuricki precednik megabaja kom nema ravnog na svetu, i da on kotrolise sve i sva? Ovo je gurano u vise navrata i mnogo pre Trampa, jos dok je nobelovac bio precednik, samo nije uradjeno bas ovako.

Ono sto moze da bude je da je Tramp bubuleja kakvog su cekali, tj. dovoljno brljiv da mogu lako da ga upotrebe za ovakve poteze...

То важи за естаблишмент кандидате који су дошли на позицију захваљујући некој од партија па морају да испуне за шта су плаћени.

Трамп је дошао на позицију прецедника углавном сам својим новцем тако да је прилично независан у доношењу одлука. Што наравно, његову одлуку чини још гором. Мада му се политички исплати... Ево сви гуштери га хвале по медијима, смучио ми се дан од њих.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Таша рече

Bas kao i americki i evropski briznici, postovaoci medjunarodnog prava i demokratskih standarda. 

Апсолутно. Па видиш моје коментаре на њихова злодела.

Код мене нема пристрасности што се тога тиче.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Grizzly Adams рече

Трамп је дошао на позицију прецедника углавном сам својим новцем тако да је прилично независан у доношењу одлука. Што наравно, његову одлуку чини још гором. Мада му се политички исплати... Ево сви гуштери га хвале по медијима, смучио ми се дан од њих.

Не знам каква га је конкретно ситуација натерала да донесе овакву одлуку, али далеко да је самосталан у било чему.

Да не идемо даље у то ко и какве утицаје може да има, има цело армију ликова који су изабрани искључиво захваљујући донаторима и донацијама. Има сигурно и око себе људе, знано или незнано њему, који имају сопствену агенду. Има наспрам себе и конгрес и сенат такође. Има и своје бивше сараднике, који ако посведоче о његовим стварним или измишљеним везама са Русијом, значе и крај његовог председниковања. Против себе има и све могуће медије, који су у задњих пар дана направили хистерију око овог хемијског напада. За једног човека, то је огроман притисак, и негде мора да попусти, кад - тад.

Да ли је ово само привремено да би са себе скинуо део притиска, или је једноставно његова агенда, коју је крио од оних који су га изабрали, остаје да се види.

Једино што је тужно и поразно у свему јесте што, чак и да је ово начин да се попусти притисак, гину недужни широм света, чији су животи у тим великим играма тотално небитни. А ако је фазон само да се уђе у рат, тек је онда страшно.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

пре 58 минута, Tumaralo. рече

Pogledajte na 00:40 sekundi. Netanjahu ni ne ustaje da se rukuje sa predsednikom Rusije! Reci ti meni, kada se u kafani nalazis sa ortacima - da li ustaneš kada se pozdravljaš? Misliš li da je ovo slučajno? Da je u pitanju omaška ljudi koji čitav svoj život provode u okvirima diplomatskih protokola?

Mnogo si ti to spustio na nivo obicne raje. To sto ovaj ne ustaje samo moze da govori o njemu da je veci drt, nista drugo.

A Putina, vidim, nesto mnogo pogodilo takvo ponasanje.

Mislim, ako mene pitas - a opet kazem, trudim se da neki svoj stav formiram tek posle dosta citanja - mnogo pre je ovo sta ti iznosis i kako iznosis naivno razmisljanje. U prilog tome da pogledamo blisku istoriju Amurickog cackanja mecke: Gruzija, i sta bi... Ukrajina, i sta bi... i sad Sirija.

Da se ne zavaravamo: direktan sukob Amera i Rusa sa velikom verovatnocom moze da znaci samo jos jedan neizmerno veci sukob, koji ima potencijal da stigne do Novog Zelanda, kamoli do Evrope i blize okoline. Zato Rusi u svim ovim pobrojanim sporovima balansiraju, kako bi sacuvali i svoju poziciju, i izbegli siri sukob.

U Ukrajini je to sve bilo jos mnogo vise vidljivo - sve vreme su napadi ukrofasista bili takvi da se namerno gadjaju civilni ciljevi, samo da bi se Rusi sto pre uvukli u direktnu intervenciju, ali toga nije bilo. Da su Rusi usli direktno - eto otvorene dozvole da Nata udje u zapadni deo Ukrajine, i eto Nate na prvoj granici Rusije. Dakle, i tamo su, iako mnogo vise pritesnjeni, ipak izbegli sukob, i postigli svoj dalekometni cilj: dugotrajno mrcvarenje i iscrpljivanje Ukrajine, koja sad nema kud, a novcano je maltene sasvim propala.

Ovde u Siriji, Rusi jesu usli direktno, ali u nekom ogranicenom intenzitetu, jer bi svako sire angazovanje bez jakog razloga dalo alibi i Amurici da odma` udje i direktno podrzi svoje. Verujem da je i to sasvim jasno.

Dakle, ovo sad moze da bude jedno od troje: 1) Tramp se pere pred svima; 2) Tramp u dogovoru sa Rusima se pere pred svima, i skida napetost kod njega; 3) Tramp nije u dogovoru sa Rusima i zbog nekog razloga popusta pred pritiskom pravih vladara Amurike.

Ovo se otprilike u nasoj prici iskristalisalo do sad.

...

Pricamo dalje, bez opterecenja, ja sam tu uvek da nesto novo naucim, ako ima. :)

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

пре 50 минута, Milan Nikolic рече

Има тамо и онај коментар да је аеродром у Сирији био онај са којег је гађана израелска авијација недавно.

I to je svakako moguce, ali opet mozda pre kao deo nekog malo veceg scenarija.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

пре 34 минута, Tumaralo. рече

Čekao je da ovaj dodje do njega, da mu iscima ruku kao nekom detencetu, da ga obruka pred kamerama da bi mu onako diskretno rekao šta? da se povredio na skijanju?

Putinov izraz lica sve objašnjava. Poniženje KGB žbira.

Тако је настала модерна уметност, свако је могао да види шта хоће. Ратови настају са мржње, мржње појединца, која се шири као зараза. Штета.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

пре 36 минута, Tumaralo. рече

Čekao je da ovaj dodje do njega, da mu iscima ruku kao nekom detencetu, da ga obruka pred kamerama da bi mu onako diskretno rekao šta? da se povredio na skijanju?

Putinov izraz lica sve objašnjava. Poniženje KGB žbira.

Realno, bez da se uvredis, ali tvoje razmisljanje je prilicno pristrasno, jer se temelji na "groznom Putinu".

Isto tako mozemo da caskom prisijemo niz epiteta prakticno svim politicarima, i da nista ne dobijemo.

Tacno sagledavanje neke zamrsene price - a to sam naucio vremenom, i ovde od naseg Milana Rakica, i jos pride dosta i na tom vojnom forumu od vise ljudi tamo - trazi treznu i neopijenu pamet. Pogotovu na tom Bliskom Istoku je sve tako detaljno zapetljano, da na momente imas sasvim oprecne situacije ko koga podrzava i ko koga napada.

Подели на овим сајтовима

пре 25 минута, Grizzly Adams рече

То важи за естаблишмент кандидате који су дошли на позицију захваљујући некој од партија па морају да испуне за шта су плаћени.

A mislis da nije nikako moguce da i on lako postane deo tog establismenta? Pitam ozbiljno, ne razumem bas do kraja prilike tamo.

I sta mislis, ako je tacno ovo da se dogovorio sa Rusima, da bi malo sklonio tenziju tamo kod njega? Jel to uopste moguce po tebi?

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, Milan Nikolic рече

Погледајте реакцију водитељке: :)

...

Kakva prvoklasna brdska ovca. Odlican je video, molim vas, pogledajte svi koji jos niste, jer odlicno objasnjava poentu cele price. :)

Takodje, ovo pokazuje da je na Zapadu sve vise ljudi koji stvarno misle svojom glavom.

...

Edit: jesi ovaj vidoje pokupio sa vojnog foruma? Ako nisi, prebaci i ljudima tamo, odlican je da ga pogledaju.

Подели на овим сајтовима

Sve mi se više čini da je sve samo brbljanje ovo što govore mediji i političari i analitičari itd. Običnom čoveku ostaje samo da proživljava nečiju nemilosrdnu igru.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

Управо сада, obi-wan рече

A mislis da nije nikako moguce da i on lako postane deo tog establismenta? Pitam ozbiljno, ne razumem bas do kraja prilike tamo.

Наравно да је могуће, моја процена је и била да ће му се то врло брзо десити, мислим да сам то и написао негде на оној теми. После ове бламаже са Обамакером и овога јасно је да је заглибио до ушију.

Фора је у томе што је он заиста успео да дође на власт против воље политичких партија и њихових спонзора - тј. "естаблишмента". По томе је прилично јединствен у историји САД.

Једина шанса му је оно за шта су његови гласачи највише заинтересовани - привреда. По томе ће народ да га процени, већину не занима и не дотиче их се много Блиски исток. А по мојој процени ту ће исто да п... у чабар...

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...