Драгана Милошевић Написано Април 2, 2017 Пријави Подели Написано Април 2, 2017 Тако некако, али се без Христа као основе не може ни центиметар напредовати. елТорнеро је реаговао/ла на ово 1 Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
елТорнеро Написано Април 2, 2017 Пријави Подели Написано Април 2, 2017 пре 2 минута, srema рече Ja iskreno mislim da mi neiskusni (da ovo je pokusaj smirenosti ) trebamo sa nizim strastima da se pozabavimo pa posle sa ovim "visim". Већ дуже време тренирам да обувам и изувам прво десну па онда леву чарапу или ципелу, и још нисам сасвим победио себе у томе. Наоко лака, наоко и бесмислена ангажованост, међутим. То радим по послушању оцу Виталију, и одмах, на послушање, имам дар: Код сваког изувања и обувања, нехотично, се сећам Бога. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Мишко Написано Април 2, 2017 Пријави Подели Написано Април 2, 2017 Ово ми све делује као нека западњачка духовност новог доба, нисам ни први цитат прочитао до краја, нема потребе.Остварени људи су, рецимо, хирурзи. Они су били посвећени школовању, и уновчиће своје знање, биће тражени и цењени свуда, а та школа их временом обликује у другачије људе, култивисане, уравнотежене. Ово све подразумева да је човек побожан у противном то може да буде неки доктор менгеле који ће рутински да ради абортусе и ко зна какве експерименте без трунке етике, играјуће се Бога.Други пример који бих навео је рецимо неки мали приватник који од једне радње разграна посао у ланац трговине или флоту возила......једноставно, човек са обе ноге на земљи, посвећен послу и породици. Sent from my Pluri_Q8 using Pouke.org mobile app Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
елТорнеро Написано Април 2, 2017 Пријави Подели Написано Април 2, 2017 пре 17 минута, Мишко рече Други пример који бих навео је рецимо неки мали приватник који од једне радње разграна посао у ланац трговине или флоту возила......једноставно, човек са обе ноге на земљи, посвећен послу и породици. Sent from my Pluri_Q8 using Pouke.org mobile app Човек је предвиђен, Богом, да траје вечно. Ти говориш о остварености човека у времену "са обе ноге на земљи", ако се слажеш, човек много мање времена проводи на земљи, у односу на оно време које ће бити одвојен од ње. Тешко је занемарити ту временску разлику, у трајању. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јелена011 Написано Април 2, 2017 Пријави Подели Написано Април 2, 2017 Bog je nas stvorio da budemo stvaraoci, da budemo kreativni, da radimo i stvaramo i gradimo. Ljudi neretko ne znajuci kako i sta da rade, beze u neke "nebeske visine", komplikuju zivote nekom kvazi duhovnoscu u koju beze. Sve je jednostavno -radis, stvaras, olaksavas i osmisljavas zivot, pomazes roditelje, vaspitavas decu, pomazes prijateljima, smiravas se pred zivotom, ali ga zivis ne otaljavas. Bog nam nije dao "duhovni zivot" nego telesni koji treba da osmislimo uz Boziju pomoc duhovnim. Ne da samo prezivamo i prepustamo ovaj jedini zivot koji imamo, da ga se gadimo i nipodastavamo. Rodili smo se kao ljudi ne kao bestelesna bica. Ako molitva ne vodi stvaranju i radu to je samo kontemplacija. Драгана Милошевић, JESSY and Данче* је реаговао/ла на ово 3 Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
елТорнеро Написано Април 2, 2017 Пријави Подели Написано Април 2, 2017 пре 2 минута, Јелена011 рече telesni koji treba da osmislimo uz Boziju pomoc duhovnim Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
елТорнеро Написано Април 2, 2017 Пријави Подели Написано Април 2, 2017 пре 8 часа, Кратос рече Znači biti zadovoljan svojim život. То је најближе одређење, квалитетне остварености човека, уз један додатак, стално. Један остварен човек је, пре неколико хиљада година, у једној реченици, објавио своју оствареност, оставивши је као циљ будућим нараштајима. Он је и данас жив, његова реченица је међу нама. Давид, у Псалтиру, каже: "Уже ми је захватило прекрасна места, и део ми је мој мио." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Мишко Написано Април 2, 2017 Пријави Подели Написано Април 2, 2017 Једна реченица ми је промакла уз све наведено: да иде у цркву и буде заинтересован за оно што се ту дешава и каже. Само се надовезујем на претходно написано. Нисмо сви монаси па да само гледамо преко хоризонта и чекамо живот будућег века (далеко да они само блеје и чекају, њихова унутрашња борба је колико жестока толико и неприметна споља), треба имати неки хоби, посао (послушање).Sent from my Pluri_Q8 using Pouke.org mobile app елТорнеро је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Април 2, 2017 Пријави Подели Написано Април 2, 2017 пре 2 часа, Драгана Милошевић рече Тако некако, али се без Христа као основе не може ни центиметар напредовати. 123 miliona Japanaca se ne bi složilo sa ovom izjavom ...a gde je ostatak Azije... http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
елТорнеро Написано Април 2, 2017 Пријави Подели Написано Април 2, 2017 пре 3 часа, Мишко рече да иде у цркву и буде заинтересован за оно што се ту дешава и каже Да, само што нама треба стимулација за то, све време се борим да без ње кренемо напред, међутим тешко, јако тешко. Бојим се стимулације која нам следује, извесно, то је видљиво на све стране. Баш се бојим, зато оволико и звекећем. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sozont Написано Фебруар 18, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 18, 2018 On 02/04/2017 at 13:52, srema рече Mene to sa smirenoscu malo zbunjuje. Ja kazem da sam ja gresan, al onda u sebi pomislim, "au pa ja mislim da sam gresan dakle bolji sam od drugih koji misle da nisu gresni." Zato se i ne avim smirenoumljem jer iskreno smorim se i batalim sve. Istinski smiren ne razmislja o drugima odnosno ako razmislja onda sebe postavlja u onu recenicu: "svi ce se spasti samo se ja necu spasti!" srema је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука