Jump to content

Млади умјетник Бојан Теодосијевић ради на илустрацији комплетне Библије

Оцени ову тему

Препоручена порука

Чтец при параклису Светог Јована Златоуста у студентском граду у Београду Бојан Теодосијевић започео је интересантан пројекат - израду илустрација инспирасних Светим Писмом. Пред себе је ставио амбициозан циљ да илуструје комплетну Библију и већ је урадио 350 цртежа који су објављени на сајту

http://crtanabiblija.blogspot.rs

https://www.facebook.com/crtanabibllija/

https://www.facebook.com/BibleIllustrated/?hc_ref=NEWSFEED

http://www.svetigora.com/node/20453

"Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?"

sv. Ignjatije Brjančanjinov

Подели на овим сајтовима

1269475_517961224940827_493808452_o.jpg?

Genesis 14:18-20

"Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?"

Подели на овим сајтовима

15384605_1243385065731769_60831472449432

Подели на овим сајтовима

16707303_1346696155400659_67682699776426

2 Corinthians 11:15

Подели на овим сајтовима

Jovan1138.jpg

Подели на овим сајтовима

Men' se sviđa.

Χριστός ανέστη εκ νεκρών, θανάτω θάνατον πατήσας, και τοις εν τοις μνήμασι ζωήν χαρισάμενο

Подели на овим сајтовима

Recicu mu, vodi me na kafu u nedelju :D

Подели на овим сајтовима

• Гости
пре 22 минута, Danijela рече

16707303_1346696155400659_67682699776426

2 Corinthians 11:15

Мене занима појашњење ове слике, ако се зна да је МИлорад Вукојичић програшен за свештено-мученика, а овде је написано да је МУЧИТЕЉ

Подели на овим сајтовима

Evo pojasnjenja u komentarima na ovom linku

Подели на овим сајтовима

Ali mladi umetnik :D

:))

(mislim se u sebi, oh ne sad ce krenuti i ovde diskusija o Maci, bice veselo)

Svaka cast Boki :sunce:

Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija

Подели на овим сајтовима

• Гости
пре 6 минута, Јелена011 рече

Ali mladi umetnik :D

:))

(mislim se u sebi, oh ne sad ce krenuti i ovde diskusija o Maci, bice veselo)

Svaka cast Boki :sunce:

Нажалост, нигде нисам видео озбиљан дијалог о овоме.

Глумац Миша Јанкетић сведочи да је његову мајку убио Милорад Вукојичић звани Маца...

Подели на овим сајтовима

Ја за овог (не)светог Мацу нисам знао до данас, сада кад прочитах овдје мало сам прогуглао... Интригантно и контраверзно, у најмању руку. Са једне стране, јако компромитујуће за цркву, ало је истина; а са друге, ако није, дискредитујуће за аутора.

Било како било, уз све похвале Бокију, ја бих се (лично) потрудио да избјегнем контраверзе и давање личних судова (не бих се вјероватно дрзнуо ни пророка или "пророка" Мухамеда осудити).

Опет, са друге стране, можда није ни лоше... Умјетничка слобода, па још спојена са младошћу и храброшћу (без храбрости се свакако овакав подухват не би би започео), не може се смјестити у било какве оквире.

Χριστός ανέστη εκ νεκρών, θανάτω θάνατον πατήσας, και τοις εν τοις μνήμασι ζωήν χαρισάμενο

Подели на овим сајтовима

Da, nema nigde ozbiljnog dijaloga i ocigledno je da nije bilo vazno njegovo svedocenje kad je bila kanonizacija.

Подели на овим сајтовима

On 3/17/2017 at 12:28, R2D2 рече

Нажалост, нигде нисам видео озбиљан дијалог о овоме.

Глумац Миша Јанкетић сведочи да је његову мајку убио Милорад Вукојичић звани Маца...

Гестапо је ухапсио његову мајку и Немци су је стрељали. 

„Бојим се Бога који је високо и гледа. Бојим се и човека који нема Бога!”

Византијска пословица

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...