Jump to content

Свети Грација и Злославни Ава Римски, Зоран Ђуровић

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 4 минута, RYLAH рече

Види, Грешни... Овде се та секта не толерише. Одавно је та прича на овом форуму завршена, свако је рекао шта је имао, свако је у међувремену и показао шта је имао, и то је то што се тиче артемита. 

Ако си дошао овде да мисионариш за Гершног Милоја или Грешног Марка, можеш само бан да добијеш јер је та прича испричана, Богу хвала, тиме што су они показали ко су и шта су пре него што су добили прилике да направе неку већу штету.

Ако мислиш да овде обитавају будале које не капирају прикривене секташе, опет се вараш. Таква прича неће да буде толерисана, посебно не на оваквим темама где људи могу да прочитају стварно нешто лепо и душекорисно.

Зар не видиш да је мој ник пародија на Грешног Милоја? Изругивање управо таквим ликовима? Не морам да будем некакав артемит или акакијевац да би ми сметало нешто што сматрам неумесним. Ено на оној теми о посту ава лајковао оно што сам имао да кажем, тако да се баш и не уклапам у те ваше калупе. Ја своју веру схватам врло озбиљно. Не знам зашто морам да се уклапам у некакве калупе - или артемит или екумениста. Па ваљда екуменизам могу сматрати лошим иако нисам неки тамо секташ.

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, GresniStanoje рече

Зар не видиш да је мој ник пародија на Грешног Станоја? Изругивање њему?

Ne mogu oni da shvate da postoji drugačije mišljenje od njihovog. A upravo je to izraz krajnje isključivosti, da ne kažem sektašenja. A kada vide da se neko ne divi njihovim idolima ili ima, zamisli, smelosti da ne misli kao oni - tras, etiketa! Kakva bilo. Samo da malo izmasiraju neizdrž/gnev da ne bi eksplodirali. Ali ok, niko nije savršen...

Подели на овим сајтовима

пре 26 минута, Nebojš.a рече

To što kažeš bi apsolutno imalo smisla ukoliko bi se isti ponašali dostojno zvanja. Ako se, međutim, ne ponašaju tako - stvari se menjaju... osim, naravno, ukoliko administracija nije grčevito pristrasna... e tada već ne postoji sklad, samo totalitarizam.

пре 6 минута, Nebojš.a рече

Ne mogu oni da shvate da postoji drugačije mišljenje od njihovog. A upravo je to izraz krajnje isključivosti, da ne kažem sektašenja. A kada vide da se neko ne divi njihovim idolima ili ima, zamisli, smelosti da ne misli kao oni - tras, etiketa! Kakva bilo. Samo da malo izmasiraju neizdrž/gnev da ne bi eksplodirali. Ali ok, niko nije savršen...

Ali nije Ava tvrdio da sv. NIkola ubija ljude po Italiji, nego je @GresniStanoje napisao И сами знате колико Италија има земљотреса, шта ја онда ту да причам?  Ne znam kako vi gledate na to, ali stvarno da je to sv. Nikola rusio i ubijao, i da нас је драги Бог погледао, јер је бољи турски турбан но папска тијара...morate imati na umu da mi sto zelimo da se teoloski obrazujemo, uglavnom laici, ne mozemo dozvoliti da nas oblikuje i obrazuje ovakav rjecnik (ta nismo bas tolike neznalice i glupaci)...te me cudi od Vas da ste stali u njegovu @GresniStanoje odbranu  jer on jadnik sam prolazi kroz teske neobrazovne trenutke...

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

Zloslavni Ava :dobro:     Predlazem da se molite ovoj Madonni, tj. Bogorodici za pribavljenije uma, te nekako prestanete da sablaznjavate cestiti puk, i bavite se plodonosnom ljubavlju Bozjom... :D

Znate li za ovaj fenomen - Madonna di Loreto, kip Djeve Marije koji je isti kao nasa Bogorodica sa ikone Pribavljenije uma? Da li je moguce provjeriti da li je ruski slikar koji ju je oslikao, ikad vidio kip Gospe iz Loreta? Ako nije, to je dokaz Duha koji djeluje na razlicitim stranama, dajuci ista vidjenja onima koji ljube Gospoda i Bogomajku...

Резултат слика за maria di loreto    Ozarenje_uma.jpg

http://Maria di Loreto                                                                                         Pribavljenije uma

I, sta cemo sa ovom Pietom, pravoslavnom? Straaaasno katolicki djeluje...1324_womens

Image may contain: 1 person

Ili ova...

No automatic alt text available.

Подели на овим сајтовима

Тешко да ће се то десити. Extra Ecclesiam nulla salus. A црква свакако има своје границе. Оне су одређене литургијским заједништвом. Ко се не причешћује с нама није и не може бити део цркве.

Ајде једног да ти набројим.
Шејх Мухамед који је сазидао нашу цркву па остао без главе због тога - некрштен.
Четрдесети Севастијски мученик - римљанин?
А тек оних 21 копт што их побише ИСИС- овци? Они ће у пакао?
Кажем ја теби, ако је по теби судити, џабе умреше...
"Христос васкрсе, радости моја!"

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Јанко рече

Ајде једног да ти набројим.
Шејх Мухамед који је сазидао нашу цркву па остао без главе због тога - некрштен.
Четрдесети Севастијски мученик - римљанин?
А тек оних 21 копт што их побише ИСИС- овци? Они ће у пакао?
Кажем ја теби, ако је по теби судити, џабе умреше...

Ја не судим. Бог ће судити свима па и мени. Ја једино што могу да чиним јесте да се држим заповеђеног ми. Остало се мене не тиче.

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, Тања1 рече

jer on jadnik sam prolazi kroz teske neobrazovne trenutke...

Ма дај молим те. Знам ја добро шта причам. Као што рекох ава ме је вукао за језик тим питањем да ли би свети Никола допустио да му се обраћају неки који нису црква, па му нисам остао дужан. Ја заправо верујем да су Италијански земљотреси једна потпуно природна појава, те да нису у питању никаква чудеса.

Подели на овим сајтовима

Па ово је толико урнебесно да човјек просто превиди колико је у суштини жалосно. Исмијах се боље него на форе Надреалиста. Сутра шаљем писмо италијанском хидрометеоролошком заводу да ријеши проблем земљотреса и опорави италијанску економију посрнулу под високим задужењима ММФ-у. :cheesy3: 12:smeha: :navijanje:

Подели на овим сајтовима

Ја не судим. Бог ће судити свима па и мени. Ја једино што могу да чиним јесте да се држим заповеђеног ми. Остало се мене не тиче.

Па што се онда мешаш. Држ' се онда за језик ако те се не тиче.
А да ниси судио, види се по свим постовима које си написао.
Добро је мало самоанализе. Одатле мож' да бидне и покајања, преумљења...
"Христос васкрсе, радости моја!"

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Јанко рече

Па што се онда мешаш. Држ' се онда за језик ако те се не тиче.
А да ниси судио, види се по свим постовима које си написао.
Добро је мало самоанализе. Одатле мож' да бидне и покајања, преумљења...

Па зато што ви људи моји судите. Ви тврдите да је светац неко кога наша црква не прославља. Ја верујем суду цркве, те могу и морам поштовати светитеље које црква држи за свете. Ван тога ја ништа не знам, ни ко је свет, ни ко је проклет. Нити је то мој посао да ја откривам. А ви би требало да се држите мало сопствених савета о самоанализи.

Подели на овим сајтовима

Не желим да улазим у било какве расправе гледе ових питања (сви, који су пратили одређене дискусије, знају мој став).

Но, "бацио" бих коментар на једну тврдњу чесњејшег попа Ђуровића везану за обитавање свештених моштију Св. Николаја Мир Ликијског у латинском храму у Барију.

Мислим да та чињеница ништа сама по себи не говори у односу на РКЦ. 

Паралелу можемо направити са моштима Св. Јована Крститеља које почивају у џамији у Дамаску:

StJohnInUmmayad.jpg

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, phasor рече

Па ово је толико урнебесно да човјек просто превиди колико је у суштини жалосно. Исмијах се боље него на форе Надреалиста. Сутра шаљем писмо италијанском хидрометеоролошком заводу да ријеши проблем земљотреса и опорави италијанску економију посрнулу под високим задужењима ММФ-у. :cheesy3: 12:smeha: :navijanje:

Прочитај мој претходни одговор, пост изнад твог. Ава ме је вукао за језик, па му нисам остао дужан.

пре 1 минут, Васијан рече

Не желим да улазим у било какве расправе гледе ових питања (сви, који су пратили одређене дискусије, знају мој став).

Но, "бацио" бих коментар на једну тврдњу чесњејшег попа Ђуровића везану за обитавање свештених моштију Св. Николаја Мир Ликијског у латинском храму у Барију.

Мислим да та чињеница ништа сама по себи не говори у односу на РКЦ. 

Паралелу можемо направити са моштима Св. Јована Крститеља које почивају у џамији у Дамаску:

StJohnInUmmayad.jpg

Наравно. Шта би то па свети Никола, или свети Јован заправо требало да уопште раде у таквој ситуацији? Какво је било питање, такав је био и одговор.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, GresniStanoje рече

Ма дај молим те. Знам ја добро шта причам. Као што рекох ава ме је вукао за језик тим питањем да ли би свети Никола допустио да му се обраћају неки који нису црква, па му нисам остао дужан. Ја заправо верујем да су Италијански земљотреси једна потпуно природна појава.

Видиш како се Дух наспрда са праведницима? - Ти мене посла да читам Писмо, па ти ја дадох аргумент по оном Христовом: А крштење Јованово одакле би? 

Тако си се ти нашао у јаду јер не смеш да кажеш да је Никола никак'и светац, али не смеш ни да кажеш да ужива са католицима и да тамо чудотвори. Јер безумник требаш бити па да кажеш како Никола дрема и не слуша молитве католика. И онда си као надурено дете преврнуо шаховску таблу:))! А ту католичку базилику су Немањићи богато даривали. Управо овај Милутин на чији дан сам се ја родио. И свакодневно се у тој базилици произносе молитве за екуменизам! Како Бари не потону у земљу! А ја сам ишао да се поклоним Николи и препоручио сам му да Звезда постане шампион!

Закључак је само један: Воли Никола католике као и православне и једнако чудотвори јер је заједнички светац, а никакве конверзије у православље се не дешавају! А ако би сада да знаш, баш док сам сликао ову икону, једна психотерапеуткиња католик је прешла у православну цркву. Жена чула о мени, мало нешто прочитала и постала практикант. Ја је нисам одговарао јер једноставно воли византијску уметност. А Христос је исти у католика и у православних. Ја сам се само обрадовао што се пробудила, а не што је постала православка. Њој једноставно више паше источни стил. Једнако имам пријатеље Србе који су католици и никада им нисам рекао да пређу у православне јер је то бесмислено. Они су сјајни хришћани и то је то. А цркве нека раде на помирењу и не забрањивати никоме ко жели да се причести у једној или другој цркви причест. А до помирења цркава ће доћи јер се мисли над моштима св. Николе, а он је заиста велики светац!    

Подели на овим сајтовима

пре 22 минута, GresniStanoje рече

Ма дај молим те. Знам ја добро шта причам. Као што рекох ава ме је вукао за језик тим питањем да ли би свети Никола допустио да му се обраћају неки који нису црква, па му нисам остао дужан. Ја заправо верујем да су Италијански земљотреси једна потпуно природна појава, те да нису у питању никаква чудеса.

Ma daj Vi, Vi ste Avi odgovorili Колико ја знам свети Никола је живео у трећем и четвртом веку, а тада Ватикан није постојао. Pa dobro kanonizovan je prije kongregacije, ali bio je u 9. vijeku uveden u Zapadnoj Evropi od strane Pave Nikolaus 1. - rodjen u Rimu u Italiji, a Vatikan je od 1929...I tako ste izvrdali da odgovorite na Avino pitanje.

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, GresniStanoje рече

Наравно. Шта би то па свети Никола, или свети Јован заправо требало да уопште раде у таквој ситуацији? Какво је било питање, такав је био и одговор.

Да устану и да побегну главом без обзира :smeh1:.

Шалу на страну. 

Чуда и чудотворства нису докази истинитости праве вере.

Чуда не доказују, већ само показују.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...