Jump to content

Свети Грација и Злославни Ава Римски, Зоран Ђуровић

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 21 минута, Zoran Đurović рече

Да ли би прецизирао који део моштију?

А он је иначе светаци који захвата и Исмаилћане. Тако да не би било ни за чудити. И Острошки исцељује муслимане и помаже им. И не наговара их да мењају веру. Што би све било бесмислено када би припадност вери била спасавајућа.   

Мислим да је у питању лобања, или део лобање. Могуће је да су унутра похрањени и неки други делови тела.

Овим написаним сте потврдили да се чуда не дају узимати као мерило богословске истине. Светитељи све људе исцељују, не гледајући ко је ко. Зато, борављење одређених моштију на одређеном месту не доказују да је та заједница богоугодна, нити да је иста Црква. 

Такође, исцељења која Бог дарује кроз Свете свим људима (без обзира на религију) се односе искључиво на овај живот. Немају никакве везе са Вечним Животом и Спасењем, већ су позив и призив у Цркву. 

Подели на овим сајтовима

Све зависи. Чуда чини првенствено Бог, а то је могуће и кроз паганско светилиште (послушати од 1:00 - http://beseda.rs/protojerej-stavrofor-milos-vesin-uticaj-bogosluzenja-na-dusu-i-telo-coveka/). Али, чињеница је да постоје и лажна чуда демонске природе. Оно што сам сигуран је то да демони не могу повратити живот умрлом човеку - "васкрснути" га. 
Ко делује кроз реликвије католичких светаца не могу говорити уопштено. Може Бог, а могу и демони. Но, за мене (и многе, многе друге) су очигледна демонска пројава стигме Франциска Асишког и свих осталих каснијих стигматичара:
stigme1.jpg

Визуализација и имагинација су опасни алати... Вежбао, знам колико су моћни. А били су практиковани у неким редовима у католика. Наша вера каже - замишљање за време молитве но-но...
Сумњам да је Богу потребно доказивање себе кроз овакву патњу...
"Христос васкрсе, радости моја!"

Подели на овим сајтовима

Свидео ми се сам текст, и сазнао сам неке ствари које нисам знао. Жао ми је што је отац Зоран у Риму а не у Србији са својом парохијом. Жао ми је ако је истина да су се око њега огрешили неки из СПЦ и што је опет оправдано тај неки бунт и револт га усмерио у другу страну. Сигуран сам да би био одличан свештеник и да би добро управљао повереном паством.

Сигуран сам да и многи у КЦ су спасени, да су многи својим животом задобили спасење. Напросто било би ми невероватно да то није тако. Е сад да ли је довољно да их сматрамо светима, да се њима молимо, сликамо иконе и служимо, искрено мислим да не, али то је само моје мишљење. Такође, светост се не доказује само моштима, колико знам потребна су и чуда и још много штошта, зар не? Сматрам да поштовање за неког човека и његов врлински живот је добродошао, али то не мора бити са призвуком свети и свим осталим набројаним стварима. Дакле дубоко поштовање и наклон, вера да је спашен, али то не значи и светост и поштовање тог и тог као светитеља. Ако је аргумент ти и ти га поштују као светог, па сутра ће поштовати и Степинца, за многе су и многи осведочени јеретици и продавачи магле исто светитељи, па их ми не сматрамо тако.

Но шта ми је запало за око, нпр ово.

пре 14 часа, Леон Професионалац рече

Или је добрар или није.

Дакле Леоне, кад сте ви у питању и кад ви решетате питањима, нема између, нема ничега осим искључивости или јеси или ниси, или једно или друго, не може помало једно помало друго.

Зато ме занима јел по вама наш Символ вере који као православци исповедамо вашим стилом добар или није добар, јел РЦ црква или није црква. Дакле немојте бити сад ви лицемерни па рећи као што сте кад вас је неко питао слично туц муц, там вам, него са неба у ребра. 

Да или не?

Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав

Подели на овим сајтовима

пре 31 минута, Жичанин рече

Па добро.., Да ли по теби постоје Светитељи "ван" Православља?

To се мене не тиче. Као што рекох могу и морам да знам једино за Православне светитеље. Него да питам ја тебе нешто. Шта би по теби фалило да неки православац пређе на Будизам? Како ви уопште видите апостасију у том вашем екуменистичком систему? Из авине приче се назире да ви то више нешто посматрате као неку промену естетике и фолклора, него као нешто суштинско.

Подели на овим сајтовима

пре 40 минута, Nebojš.a рече

Ne znam da li se to "Ava" odnosi na Z. Đurovića. Odgovoriću kao da se odnosi.

Nije. Istina. On tvrdi goru stvar. Da je svetom Nikolaju ugodno da mu jeretici služe pored moštiju.

Izgleda da je prevideo da Bog, recimo, dopušta da Ga ljudi psuju, što ne znači da Mu je ugodno što je tako, itd.

Da, odnosilo se na Z. Đurovića. Sta reci...Prvi put sam rec jeres naucila na danskom jeziku Kætteri ili xenodoks. Ali da je sv. Nikola katolicki svetac, episkop iz drevnog grada Mira iz vizantijske provincije Likiija (danasnja Turska, tada Rimsko carstvo), znam od malena. Dakle, u 4 veku je tamo sv.Nikola izabran kao arhiepiskop, kao katolicki biskup i svetac. Ko je on po Vama? Niste sve informacije o njemu ovde dokumentovali, i daleko od svih prica da ste dokazali da je bio pravoslavac u svoje vreme. Dakle kao od mnogih ranih hriscana, nakon sto su ga roditelji krstili i naucili hriscanstvu, on je otisao u crkvenu sluzbu. Ko su po Vama jeretici  od kojih svetom Nikoli nije ugodno i kako znate da mu nije ugodno?

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

Додао бих још нешто везано за Св. Мошти.

Наиме, оно што, по мом мишљењу, и те како показује благодатност једне Цркве је пројава непознатих Светих у  тој црквеној заједници.

Ми имамо скори случај са Преподобномученицима Медљанским, који се пројавише у нашој СПЦ.

Тиме, Богу хвала, лепо показаше свима онима који негирају светотајинску благодат официјалном Православљу. 

Сматрам да је тако нешто очигледна пројава Божије благодати која је присутна у нашој Помесној Цркви.

Да је другачије, зашто би се мученици пројавили у ери када "јеретици" владају Светосавском Црквом.

http://www.prijateljboziji.com/_Cudo-u-Mednoj/63506.html

Подели на овим сајтовима

пре 16 минута, Јанко рече

Визуализација и имагинација су опасни алати... Вежбао, знам колико су моћни.

Pa vidis da se nije nacisto confused1 sta se od slike ovde postavi.  Neko je moze videti svaki put kad sklopi oci.

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Августин рече

Ови без слике и који се одједном појављују мора да су следбеници Марка Радосављевића и чувају учење стриктно као што чувају овце Грешног Милоја.Неверници да су икад осетили благодат Светог Духа не би хулили на њега.Па бар превентивно да кажу па можда тамо има благодати да мало припазимо шта пишемо.Овај што је написао да св.Никола убија људе по Италији изашао је из оквира нормалности.То су последице отпадања од благодати и затварања у властите конструкте.

Брате,

немој бити лицемерног става. Прво ни ти немаш своју слику, а коментаришеш друге. Друго ја не знам више да ли може да постоји једна само, само једна тема да се не помињу Артемије, Марко, Љуљаци, Акакије, Милоје итд.

Дакле пустите их да у миру имају спознају...али окарактерисање сваког ко није вашег става на тај начин је јако јако јако ружно.

Ја већ имам трип да сам у вашем друштву и да сад гледамо Барса-Псж да би ми Леон и Августин кад би рекао нешто противно њиховом ставу о утакмици одмах накачили да сам Артемит и позвали ме да идем у Љуљаке.

Опседнути сте.

Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав

Подели на овим сајтовима

пре 32 минута, Јанко рече

Чини ми се да је св. Николај Охридски исповедао и причешћивао и неке англиканце.

Николај се причешћивао код старокатолика и англиканаца. 

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, GresniStanoje рече

Тешко да ће се то десити. Extra Ecclesiam nulla salus. A црква свакако има своје границе. Оне су одређене литургијским заједништвом. Ко се не причешћује с нама није и не може бити део цркве.

Aко Ви са вишом машинском тако кажете онда немам шта да додам. ;-) 

,,Формалисти, завршићете у формалину!"
                                             Блажени Леон Нови Професионалац

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Тања1 рече

Ali nije Ava tvrdio da sv. NIkola ubija ljude po Italiji, nego je @GresniStanoje napisao И сами знате колико Италија има земљотреса, шта ја онда ту да причам?  Ne znam kako vi gledate na to, ali stvarno da je to sv. Nikola rusio i ubijao, i da нас је драги Бог погледао, јер је бољи турски турбан но папска тијара...morate imati na umu da mi sto zelimo da se teoloski obrazujemo, uglavnom laici, ne mozemo dozvoliti da nas oblikuje i obrazuje ovakav rjecnik (ta nismo bas tolike neznalice i glupaci)...te me cudi od Vas da ste stali u njegovu @GresniStanoje odbranu  jer on jadnik sam prolazi kroz teske neobrazovne trenutke...

Мењате тезе. Ава је питао следеће ако КЦ није црква што их св. Никола не опомене и не кара. И онда неко се ухвати тога и каже па том логиком тај мислим да има тога и да их можда он и кажњава (да будем искрен у шта не верујем), а онда ви кажете срамите се, необразовани са тим ставом да икога св. Никола на тај начин опомиње. Дакле у самом питању оца Зорана је постављено тако, а на то се нисте осврнули и то вам не смета, а са друге стране ово смета.

На крају крајева ништа не би било чудно да светитељи опомињу и кажњавају људе, па ево прво што ћу се сетити са синоћњег акатиста св.Петки Параскеви следећег дела

Цитат

Од љуте си болести спасла жену која је обећала да ће чувати заповести Божје; а ипак, када је слагала и завете своје није одржала, одмах си је казнила болешћу и смрћу да би се и други научили да не лажу Бога, већ да живе у истини и певају Богу: Алилуја!

Подели на овим сајтовима

Додао бих још нешто везано за Св. Мошти.
Наиме, оно што, по мом мишљењу, и те како показује благодатност једне Цркве је пројава непознатих Светих у  тој црквеној заједници.
Ми имамо скори случај са Преподобномученицима Медљанским, који се пројавише у нашој СПЦ.
Тиме, Богу хвала, лепо показаше свима онима који негирају светотајинску благодат официјалном Православљу. 
Сматрам да је тако нешто очигледна пројава Божије благодати која је присутна у нашој Помесној Цркви.
Да је другачије, зашто би се мученици пројавили у ери када "јеретици" владају Светосавском Црквом.
http://www.prijateljboziji.com/_Cudo-u-Mednoj/63506.html

На кога мислиш да нам не признаје светотајинску благодат? Званична КЦ нам признаје све сакраменте, а о њој овде говоримо.
"Христос васкрсе, радости моја!"

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, МилошБГ рече

Мењате тезе. Ава је питао следеће ако КЦ није црква што их св. Никола не опомене и не кара. И онда неко се ухвати тога и каже па том логиком тај мислим да има тога и да их можда он и кажњава (да будем искрен у шта не верујем), а онда ви кажете срамите се, необразовани са тим ставом да икога св. Никола на тај начин опомиње. Дакле у самом питању оца Зорана је постављено тако, а на то се нисте осврнули и то вам не смета, а са друге стране ово смета.

На крају крајева ништа не би било чудно да светитељи опомињу и кажњавају људе, па ево прво што ћу се сетити са синоћњег акатиста св.Петки Параскеви следећег дела

Kao prvo ja nisam menjala teze, ali eto kad ne uspjevas da me uspesno ometes upao si u pitanje da li je sv. Nikola bio pravoslavni ili katolicki biskup? Hocu direktan odgovor. I onda se uhvati kakve zelis logike.

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Јанко рече

На кога мислиш да нам не признаје светотајинску благодат? Званична КЦ нам признаје све сакраменте, а о њој овде говоримо.

Мислим на тзв. "Истинске Православне Цркве". 

Подели на овим сајтовима

пре 32 минута, МилошБГ рече

Зато ме занима јел по вама наш Символ вере који као православци исповедамо вашим стилом добар или није добар, јел РЦ црква или није црква. Дакле немојте бити сад ви лицемерни па рећи као што сте кад вас је неко питао слично туц муц, там вам, него са неба у ребра. 

Да или не?

Не разумем овај део ,,вашим стилом".

Наш Символ је добар.

Католицима признајемо Тајне као што су нпр. Крштење и Рукоположење па сходно томе признајемо да имају благодат, треба ми да поставимо питање Вама: Kaко им признајемо све то ако нису Црква? А Дух не може бити дефектан.

С обзиром да не можемо рећи да нису Црква онда сходно томе је логично да закључимо да католици јесу Црква. Са њима, нажалост, немамо евхаристијско општење.

Не разумем то ,,туц муц".

,,Формалисти, завршићете у формалину!"
                                             Блажени Леон Нови Професионалац

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...