Jump to content

Свети Грација и Злославни Ава Римски, Зоран Ђуровић

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 13 минута, Zoran Đurović рече

Видиш како се Дух наспрда са праведницима? - Ти мене посла да читам Писмо, па ти ја дадох аргумент по оном Христовом: А крштење Јованово одакле би? 

Тако си се ти нашао у јаду јер не смеш да кажеш да је Никола никак'и светац, али не смеш ни да кажеш да ужива са католицима и да тамо чудотвори. Јер безумник требаш бити па да кажеш како Никола дрема и не слуша молитве католика. И онда си као надурено дете преврнуо шаховску таблу:))! А ту католичку базилику су Немањићи богато даривали. Управо овај Милутин на чији дан сам се ја родио. И свакодневно се у тој базилици произносе молитве за екуменизам! Како Бари не потону у земљу! А ја сам ишао да се поклоним Николи и препоручио сам му да Звезда постане шампион!

Закључак је само један: Воли Никола католике као и православне и једнако чудотвори јер је заједнички светац, а никакве конверзије у православље се не дешавају! А ако би сада да знаш, баш док сам сликао ову икону, једна психотерапеуткиња католик је прешла у православну цркву. Жена чула о мени, мало нешто прочитала и постала практикант. Ја је нисам одговарао јер једноставно воли византијску уметност. А Христос је исти у католика и у православних. Ја сам се само обрадовао што се пробудила, а не што је постала православка. Њој једноставно више паше источни стил. Једнако имам пријатеље Србе који су католици и никада им нисам рекао да пређу у православне јер је то бесмислено. Они су сјајни хришћани и то је то. А цркве нека раде на помирењу и не забрањивати никоме ко жели да се причести у једној или другој цркви причест. А до помирења цркава ће доћи јер се мисли над моштима св. Николе, а он је заиста велики светац!    

Па колико ја знам признаје се и самокрштење, не мора се уопште бити свештеник, нити чак крштен да би крштавао. Има доста тога у житијама раних светитеља.

Аво, аво то што имплицитно пљујеш по мученицима, да је узалуд смрт њигова је мени страшно. Релативизам и то врло погубан. Какву поруку тај ваш релативизам шаље? Шаље поруку да је вера небитна. Ето, од тога се мени леди крв у жилама. Свештеник који шаље поруку да мартири не осведочише ништа.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Васијан рече

Да устану и да побегну главом без обзира :smeh1:.

Шалу на страну. 

Чуда и чудотворства нису докази истинитости праве вере.

Чуда не доказују, већ само показују.

А ти мислиш да чуда чини човек? Ако не чини човек, чини неко други а то је Дух Свети или демони. А ако тврдиш да кроз мошти католичких светаца делује демон, онда си, друже, у опасној зони... хула на Духа...  

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, GresniStanoje рече

Релативизам

А што ти не можеш да одговориш на Николине мошти?

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Zoran Đurović рече

А што ти не можеш да одговориш на Николине мошти?

Шта да одговорим? Шта би то па требало да се деси? Није се десило чудо да избави мошти светог Саве од турака. Зашто би се десило чудо да се избаве мошти светог Николе (које притом нису у опасности да буду уништене)?

Подели на овим сајтовима

пре 22 минута, Васијан рече

Не желим да улазим у било какве расправе гледе ових питања (сви, који су пратили одређене дискусије, знају мој став).

Но, "бацио" бих коментар на једну тврдњу чесњејшег попа Ђуровића везану за обитавање свештених моштију Св. Николаја Мир Ликијског у латинском храму у Барију.

Мислим да та чињеница ништа сама по себи не говори у односу на РКЦ. 

Паралелу можемо направити са моштима Св. Јована Крститеља које почивају у џамији у Дамаску:

Да ли би прецизирао који део моштију?

А он је иначе светаци који захвата и Исмаилћане. Тако да не би било ни за чудити. И Острошки исцељује муслимане и помаже им. И не наговара их да мењају веру. Што би све било бесмислено када би припадност вери била спасавајућа.   

Подели на овим сајтовима

пре 49 минута, Тања1 рече

Ali nije Ava tvrdio da sv. NIkola ubija ljude po Italiji

Ne znam da li se to "Ava" odnosi na Z. Đurovića. Odgovoriću kao da se odnosi.

Nije. Istina. On tvrdi goru stvar. Da je svetom Nikolaju ugodno da mu jeretici služe pored moštiju.

Izgleda da je prevideo da Bog, recimo, dopušta da Ga ljudi psuju, što ne znači da Mu je ugodno što je tako, itd.

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, GresniStanoje рече

Шта да одговорим? Шта би то па требало да се деси? Није се десило чудо да избави мошти светог Саве од турака. Зашто би се десило чудо да се избаве мошти светог Николе (које притом нису у опасности да буду уништене)?

Видиш друже, било би боље да не мислиш да смо ми сисали весла, него да размислиш: када би ти, недај боже, био Никола и над твојим моштима католици свакодневно мислили, не би ли их спалио као Илија Громовник?:)) Јер, ја верујем да ти знаш, да су католички благослови злословље и хула и гад пред Богом, а то све овај светац трпи. Како? Зашто?  

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Nebojš.a рече

Ne nagovara, ali bi se radovao.

Аха, ти му секретар:smil443643319dc3d:

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Zoran Đurović рече

Видиш друже, било би боље да не мислиш да смо ми сисали весла, него да размислиш: када би ти, недај боже, био Никола и над твојим моштима католици свакодневно мислили, не би ли их спалио као Илија Громовник?:)) Јер, ја верујем да ти знаш, да су католички благослови злословље и хула и гад пред Богом, а то све овај светац трпи. Како? Зашто?  

Зашто свети Сава није спалио турке, но је допустио да они спале његове мошти?

Подели на овим сајтовима

Ајој, СРби сте а још научили нисте, да су СРби посебна категорија ...нису СРби ни исток ни запад....већ да не цитирам светог...Срби су изнад истока и запада....еј мало ли је .....:D

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Рапсоди рече

Ајој, СРби сте а још научили нисте, да су СРби посебна категорија ...нису СРби ни исток ни запад....већ да не цитирам светог...Срби су изнад истока и запада....еј мало ли је .....:D

Етнофилетизам је јерес. Такође, какве то везе има с овом темом?

Подели на овим сајтовима

Видиш како се Дух наспрда са праведницима? - Ти мене посла да читам Писмо, па ти ја дадох аргумент по оном Христовом: А крштење Јованово одакле би? 
Тако си се ти нашао у јаду јер не смеш да кажеш да је Никола никак'и светац, али не смеш ни да кажеш да ужива са католицима и да тамо чудотвори. Јер безумник требаш бити па да кажеш како Никола дрема и не слуша молитве католика. И онда си као надурено дете преврнуо шаховску таблу:))! А ту католичку базилику су Немањићи богато даривали. Управо овај Милутин на чији дан сам се ја родио. И свакодневно се у тој базилици произносе молитве за екуменизам! Како Бари не потону у земљу! А ја сам ишао да се поклоним Николи и препоручио сам му да Звезда постане шампион!
Закључак је само један: Воли Никола католике као и православне и једнако чудотвори јер је заједнички светац, а никакве конверзије у православље се не дешавају! А ако би сада да знаш, баш док сам сликао ову икону, једна психотерапеуткиња католик је прешла у православну цркву. Жена чула о мени, мало нешто прочитала и постала практикант. Ја је нисам одговарао јер једноставно воли византијску уметност. А Христос је исти у католика и у православних. Ја сам се само обрадовао што се пробудила, а не што је постала православка. Њој једноставно више паше источни стил. Једнако имам пријатеље Србе који су католици и никада им нисам рекао да пређу у православне јер је то бесмислено. Они су сјајни хришћани и то је то. А цркве нека раде на помирењу и не забрањивати никоме ко жели да се причести у једној или другој цркви причест. А до помирења цркава ће доћи јер се мисли над моштима св. Николе, а он је заиста велики светац!    

Све би добро до причешћа.
Ту се (донекле) мимоилазимо.
Наравно, ја нисам свештеник па нећу то ни чинити (да причешћујем католике), нити ћу се причестити код њих (искрено, не плашим се да би ми нешто било, већ је проблем са каквим настројењем излазим пред чашу=?Чашу? и шта тиме сведочим) а ви дајете одговор за себе пред Њим.
Чини ми се да је св. Николај Охридски исповедао и причешћивао и неке англиканце. Знам, Слобода али и одговорност.
Знам и да католици дозвољавају својима причешће код нас у нужди, ако се дуго нису причестили и немају где. Дакле, имам потврду валидности својих сакрамената. За даље сам духом слаб па остајем у бункеру.
А резултат ћу видети за мало времена код св. Петра. ;) Надам се и верујем ме нећу бити осуђен што сам се држао сигурног тла...
"Христос васкрсе, радости моја!"

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, Zoran Đurović рече

А ти мислиш да чуда чини човек? Ако не чини човек, чини неко други а то је Дух Свети или демони. А ако тврдиш да кроз мошти католичких светаца делује демон, онда си, друже, у опасној зони... хула на Духа...  

Све зависи. Чуда чини првенствено Бог, а то је могуће и кроз паганско светилиште (послушати од 1:00 - http://beseda.rs/protojerej-stavrofor-milos-vesin-uticaj-bogosluzenja-na-dusu-i-telo-coveka/). Али, чињеница је да постоје и лажна чуда демонске природе. Оно што сам сигуран је то да демони не могу повратити живот умрлом човеку - "васкрснути" га. 

Ко делује кроз реликвије католичких светаца не могу говорити уопштено. Може Бог, а могу и демони. Но, за мене (и многе, многе друге) су очигледна демонска пројава стигме Франциска Асишког и свих осталих каснијих стигматичара:

stigme1.jpg

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...