Jump to content

Да ли је српска просвета дотакла дно?

Препоручена порука

On 12. 2. 2017. at 12:34, Anika рече

Екстерна контрола је Математичкој гимназији дала двојку. :0212_rolleyes:

Expand  

Seoska osnovna škola u kojoj sam ja predavala je dobila trojku :)). Koliko su se smorili, tri dana uvlačenja u telesne šupljine nebitnim likovima za trojku :smeh1:.

Подели на овим сајтовима

On 12. 2. 2017. at 12:22, Juanito рече

Зато што су деца необразована. То је чињеница. И то не само ова нова деца из пропалих и уништених школа, већ и ми из старих добрих СФРЈ школа. Тестирај себе колико знаш о свему и свачему (математика, физика, биологија...), па ћеш видети и сам. Добри наставници не помажу кад је сам систем застарео и потпуно неприлагођен људима 21. века који имају неке другачије потребе и живе у потпуно другачијем свету од оног у 18. и 19. веку кад је актуелни систем измишљен. А ни тада није био измиљшен да образује креативне и мислеће људе, већ послушнике државе. 

Expand  

Kakvo je iskustvo u inostranstvu? Je l su Holanđani obrazovani?

Подели на овим сајтовима

On 12. 2. 2017. at 12:22, Juanito рече

Зато што су деца необразована. То је чињеница. И то не само ова нова деца из пропалих и уништених школа, већ и ми из старих добрих СФРЈ школа. Тестирај себе колико знаш о свему и свачему (математика, физика, биологија...), па ћеш видети и сам. Добри наставници не помажу кад је сам систем застарео и потпуно неприлагођен људима 21. века који имају неке другачије потребе и живе у потпуно другачијем свету од оног у 18. и 19. веку кад је актуелни систем измишљен. А ни тада није био измиљшен да образује креативне и мислеће људе, већ послушнике државе. 

Expand  

Ako testiram sebe i moje plus minus vršnjake, mislim da smo prilično obrazovani

Hemiju sam iz OŠ pa i iz gimnazije znao dosta dobro, sećam se kad sam razgovarao sa jednom tadašnjom studentkinjom, pohvalila me :)

Sistem nije prepreka za obrazovanje

Svaki naš nastavnik je bio "jači" od sistema jer mu nije "robovao"

Današnji učenici su verovatno slabije obrazovani ali nije sve samo sistem...itd

Nastavnici nisu isti, nit je sistem.na njihovoj strani po mnogo čemu

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

"Верујем Господе, помози мом неверју"

"О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш"

Подели на овим сајтовима

On 12. 2. 2017. at 12:34, Anika рече

Екстерна контрола је Математичкој гимназији дала двојку. :0212_rolleyes:

Expand  

Kao i jednoj OŠ u Mladenovcu koja ima izuzetan kadar

I nekoliko isturenih odeljenja po selima

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

"Верујем Господе, помози мом неверју"

"О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш"

Подели на овим сајтовима

On 12. 2. 2017. at 13:56, Драшко рече

Kao i jednoj OŠ u Mladenovcu koja ima izuzetan kadar

I nekoliko isturenih odeljenja po selima

Expand  

To je sve papirologija i uvlačenje. Što više papira ima i što više hrane, bolja je ocena. Samo kad se setim kako se psihološkinja smorila jer je mesecima radila papire, pokazuje inspektorki i direktor pozove na ručak i ova naravno zapali, boli je da kopa po birokratiji :)).

Подели на овим сајтовима

On 12. 2. 2017. at 13:27, Natasa. рече

Kakvo je iskustvo u inostranstvu? Je l su Holanđani obrazovani?

Expand  

Средње жалосно углавном свуда. Систем ферцера сто пута боље него у Србији, али је знање просечног човека (рецимо студента) прилично слабо и критичко мишљење једва да је развијено. То је светски тренд, Србија је посебна само по томе што је и сам систем скроз уништен. 

А они најбољи су свуда одлични јер не зависе од било каквих система. 

Подели на овим сајтовима

On 12. 2. 2017. at 14:13, Juanito рече

Средње жалосно углавном свуда. Систем ферцера сто пута боље него у Србији, али је знање просечног човека (рецимо студента) прилично слабо и критичко мишљење једва да је развијено. То је светски тренд, Србија је посебна само по томе што је и сам систем скроз уништен. 

А они најбољи су свуда одлични јер не зависе од било каквух система. 

Expand  

Pa dobro, vazda bilo, ne mogu svi biti odlični i nezavisni od sistema. Neko mora da služi pomfrit u Meku, neko da radi papirologiju, neko da rukovodi i tek poneko da uvede nešto revolucionarno u nauci...ali da, kritičko razmišljanje se slabo razvija i ide sa godinama.

Подели на овим сајтовима

On 12. 2. 2017. at 14:19, Natasa. рече

Pa dobro, vazda bilo, ne mogu svi biti odlični i nezavisni od sistema. Neko mora da služi pomfrit u Meku, neko da radi papirologiju, neko da rukovodi i tek poneko da uvede nešto revolucionarno u nauci...ali da, kritičko razmišljanje se slabo razvija i ide sa godinama.

Expand  

Не ради се уопште о томе шта ће ко да ради. Човек може да буде и зидар и философ у исто време, само што је то данас људима тешко замисливо. Поред тога, нигде нисам рекао да су доктори наука образовани. Ту тек има свега... Много више људи има потенцијал за велике ствари него што мислимо, али како то да открију кад проведу 12 година у затвору осам сати дневно и утрипују да су лоши и глупи јер добијају лоше оцене из измишљених предмета јер не могу да испуне насумичне захтеве које су саставиле неке тамо бирократе. 

Подели на овим сајтовима

On 12. 2. 2017. at 14:26, Juanito рече

Много више људи има потенцијал за велике ствари него што мислимо, али како то да открију кад проведу 12 година у затвору осам сати дневно и утрипују да су лоши и глупи јер добијају лоше оцене из измишљених предмета јер не могу да испуне насумичне захтеве које су саставиле неке тамо бирократе. 

Expand  

To je tačno i vuče se kroz celo školovanje. Učiteljica te blamira pred odeljenjem kad nešto ne znaš, profesori kroz osnovnu i srednju, na faxu si neprimetan, na postdiplomskim te mentor zaj*****, baš ume školstvo da ubije u pojam...plus što se usput i život desi. 

Idem da se napijem :(.

Подели на овим сајтовима

On 12. 2. 2017. at 14:31, Ronald рече

Ocjene su nesto najbesmislenije sto je ikad izmisljeno.:)

Expand  

Ne znam šta bih rekla na to...mrzela sam da ocenjujem :smeh1:. Ok, prvi put mi je još i bilo uzbudljivo, u jbt ja ocenjujem :smeh1:...posle 7896634, muka meni muka njima. I volela sam da moj predmet bude izborni i tu da budu deca koja vole prirodu. Ovako predajem klincima sa drugim interesovanjima i talentima, zavise od moje ocene, muka meni da ih vidim koliko ih to ne interesuje, muka njima da me slušaju. A opet bude i fino kad se neko zainteresuje za predmet zbog mene...i to je bilo cool :).

Sve u svemu, ocenjivanje je bio totalni smor.

Подели на овим сајтовима

USPRS: Zabrinjavajuće stanje nastavnika koji štrajkuju glađu

USPRS: Zabrinjavajuće stanje nastavnika koji štrajkuju glađuIzvor: N1

Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije (USPRS) pozvala je Ministarstvo prosvete da preduzme mere kako bi se rešila situacija nastavnika koji štrajkuju glađu ispred Vlade Srbije.

"Zdravstveno stanje naših kolega koji već više dana štrajkuju glađu veoma je zabrinjavajuće i preti da se dodatno pogorša. U ime čovečnosti, pozivamo vas da učinimo sve što je u našoj moći da se ova agonija momentalno prekine", navodi se u saopštenju.

USPRS je dodao i da će kolegama koje štrajkuju glađu garantovati pravedan i zakonit postupak.

Forum beogradskih gimnazija pozvao je danas nastavnike i članove prosvetnih sindikata da se u 12.00 okupe ispred Vlade i na taj način pruže podršku trojici kolega koji štrajkuju glađu od 8. februara, jer su im, kako su naveli, nepravedno oduzete licence za rad.

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja saopštilo je juče da prema sadašnjem zakonu moraju da oduzmu licencu kada školski odbor potvrdi odluku direktora škole o otkazu zbog teže povrede radne obaveze i da nastavnik može biti vraćen na posao samo ako Upravni sud poništi odluku o oduzimanju licence.

http://rs.n1info.com/a227587/Vesti/Vesti/USPRS-Zabrinjavajuce-stanje-nastavnika-koji-strajkuju-gladju.html

Не брините се, дакле, за сутра; јер сутра бринуће се за се. Доста је сваком дану зла свога.

(Мт.6, 34)

Подели на овим сајтовима

On 12. 2. 2017. at 14:50, АлександраВ рече

Комплетна администрација нам је на годишњем одмору....

Expand  

Nedelja je raj za trolove jer i admini imaju dušu :smeh1:.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...