Jump to content

Да ли је српска просвета дотакла дно?

Препоручена порука

Част изузецима, родитељи су дно. Шта рећи кад појединци долазе у школу у алкохолисаном стању без пардона и прете наставницима због лоше оцене?

Лично, никад нисам насела на притиске, нити ме занима ко је чије дете (иако се то страаааашно гледа код нас) и обарала сам појединце на поправни, јер апсолутно никакав ТРУД (мање-више знање) нису показали, били су просто убеђени да је довољно да се појаве у школи, ништа не раде током целе године и добиће ту двојку. А да видите како у августу лепо мељу. Него, то нисам сигурна да ћу убудуће радити, јер треба и мени нормалног распуста...

Са инклузијом су направили глупост да нема веће, сад ће још мало да нас обучавају дефектолошким знањима, већ су кренули. Уместо да та деца лепо иду у специјалне школе где им је и место, ми морамо да правимо посебне програме за њих и на основу тога нас инспектори оцењују. Ма дајте...

Што се мене лично тиче, немам ништа против да мој предмет не буде обавезан за све ђаке, напротив, али после да се зна које школе то дете може да упише, а које не. У Британији је то лепо решено и свака им част.

Дете јесте мало божанство данас... Својевремено су ми две клинке у БГ-у рекле да имају фобију од табле... добро је да немају фобију од дечака, све остало ћемо лако...:0212_rolleyes:

"Ја сам сакупљач необичних ствари. Нека други сакупљају значке и марке. Ја сакупљам дане, часове и тренутке. " - Мирослав Антић

Подели на овим сајтовима

@Natasa. Ево свежи пример, баш данашњи. Моје дете устало у зору да може да стигне у школу, а тамо дошло свега осморо на наставу. Родитељи правдају изостанке, што дете да се цима 2 радна дана, па да после има 2 дана празник... па тек у петак нико неће да дође у школу... И онда професори кажу да неће ништа ново да раде кад је тако мало ученика на часу... И онда сва она деца која су научена да школу капирају озбиљно морају да се осећају као будале. То не само да отежава посао школи, отежава посао и мени. Који ниво зрелости ја треба да очекујем од моје деце да ми никад не пребаце и никад да се не осећају као да од њих тражим нешто што ни један други родитељ не тражи?

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Anika рече

Лично, никад нисам насела на притиске, нити ме занима ко је чије дете (иако се то страаааашно гледа код нас) 

Je l te zvao nekad lično direktor? 

Koji predmet ako nije tajna?

Подели на овим сајтовима

С тим су се и они помирили, толико су то пута чули да више и не покушавају да разговор гурају на ту страну, али осетим незадовољство. Капирам ја њих, али не сме да се одступи.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Natasa. рече

Je l te zvao nekad lično direktor? 

Koji predmet ako nije tajna?

А, па од директора се може свашта чути. Једном ми је рекао "да водим рачуна како оцењујем", шта год то значило. :D  Не цимам се превише због њега, он своје, ја своје, па ко изгура. Не могу о детаљима јавно.

(Може се већ сконтати по мојим писањима који је предмет у питању. :))

"Ја сам сакупљач необичних ствари. Нека други сакупљају значке и марке. Ја сакупљам дане, часове и тренутке. " - Мирослав Антић

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Anika рече

А, па од директора се може свашта чути. Једном ми је рекао "да водим рачуна како оцењујем", шта год то значило. :D  Не цимам се превише због њега, он своје, ја своје, па ко изгура. Не могу о детаљима јавно.

(Може се већ сконтати по мојим писањима који је предмет у питању. :))

Mene je jednom zvao kući zbog ocene ćerke njegovog prijatelja lekara. Zapravo pritisnuo je sve nas što nismo bili zaposleni za stalno da maloj ispopravljamo ocene. Baš zaboli stomak od toga :dry:.

Naravno klinka je razmažena, bezobrazna i manipulativna :dry:.

Подели на овим сајтовима

Мени се десило да ми је одељењско веће преправило оцену детета чији је отац такође лекар, а директоров близак пријатељ, само да би по сваку цену било 5.00.

Такође, безобразан и манипулативан дечак. Шта ћеш, брзином муње сам напустила седницу, само да их не гледам...

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Anika рече

Такође, безобразан и манипулативан дечак. Шта ћеш, брзином муње сам напустила седницу, само да их не гледам...

Verujem :dry:. Umeju da budu smradovi :dry:.

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Anika рече

Мени се десило да ми је одељењско веће преправило оцену детета чији је отац такође лекар, а директоров близак пријатељ, само да би по сваку цену било 5.00.

To govori koliko nam je i sistem jadan i prevazidjen. Kao i cela ona prica oko diploma. U momentu kad bude bilo bitno sta ko zna da uradi, a ne nekakva diploma i sama kupovina diploma, ocena i slicno ce postati bespotrebna

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Филозоф рече

U momentu kad bude bilo bitno sta ko zna da uradi, a ne nekakva diploma i sama kupovina diploma, ocena i slicno ce postati bespotrebna

Mi smo vec srozani toliko da jako malo ljudi ume da proceni ko zna da uradi, ne pravi se razlika izmedju jeftinog i skupog osim u ceni.

Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life?
Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women.

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Juanito рече

Овде се не ради о даровитости. Нигде нисам рекао да треба избацити недаровите, него оне који неће да уче раде, већ само сметају свима (у најбољем случају, ако нису неки насилници). Могу да буду и ајнштајни, што се мене тиче...

Такве по закону (који нема везе са обазовањем јелте већ исто омета да се реализује у пуном обиму) не смеш да удаљиш ни са часа а не из школе. Ако дође било када обавезан си да га примиш. Ако ти прави хаос на часу, не слуша и омета друге ти као наставник си крив што ниси пронашао прави начин да га активираш, анимираш, заинтересујеш и укључиш у рад. Не доноси ни свеску а камо ли књигу али наставник је крив што је тако. Све друго постоји осим тога да је БЕЗОБРАЗАН И НЕВАСПИТАН. А то долази од куће, то се не образује у школи. Претпостављам да разумеш да су њихови родитељи углавном некооперативни, склони манипулацијама или подмићивању, често знају рупе у закону и жале се министарству и призивају инспекције (а ако и није тако онда ти веселници по цео дан рмбаче и свом детету не посвећују довољно или ни мало пажње, немају појма где им је дете док су на послу итд исл)... Понекад ми се чини да такви родитељи негде горе седе и пишу регулативе да заштите сличне себи и својој деци од најмање ситнице, а вредни и добри се несметано и сасвим нормално "шиканирају" од старта - најпростији пример, хајде да видимо да ли је икад у било којој школи било које одлично дете било заштићено од вербалног насиља јер му се вршњаци ругају "штреберу"??? Лоши обележавају доброг ђака и "разапињу", а осредњи учествују у томе да би себе уздигли до њих? И ово боли децу, али они ради мира неће да се побуне, да не буду тужибабе (какав механизам заштите шљама). Разредни, где сте и знате ли да постоји вербално насиље у вашем одељењу и школи? Ах, да... Ми колективно пред децом називамо премијера педером и наравно не очекујемо да одговарамо за вербални деликт. Диван пример дајемо а деца усвајају. А од дела велика 0. Док и сами не дођемо до плочника испред владе има да ћутимо и трпимо... 

"Христос васкрсе, радости моја!"

Подели на овим сајтовима

пре 10 часа, Ana Bjelan рече

Ne, samo direktan odgovor zapravo pitanje

Моја иронија... 

Биће ти јасно само по себи кад почну да те `уче памети` ситни чиновници и шрафчићи научне инквизиције...

Подели на овим сајтовима

пре 16 часа, Ana Bjelan рече

Objasni mi sta si mislio da je ovde glupost? Ako se na geografiji uci da je sve nastalo iz velikog praska o cemu onda da pricamo. To sto se uci negira postojanje Boga...

A nije ti palo na pamet da je npr. Bog bas Velikim Praskom upravo poceo Stvaranje svega? Kako ti zamisljas pocetak Stvaranja jedne neizrecivo slozene i velicanstvene Vasione nego tako nekim neizrecivo velicanstvenim pocetkom? Jesi li uopste promislila da u ta dva (Prasak, Stvaranje) nema apsolutno niceg protivrecnog, nego bas naprotiv?

Malo predahni, uspori ritam, ukljuci razmisljanje, nema potrebe da ovako uleces na temu kao na sutku.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...