Jump to content

Да ли је српска просвета дотакла дно?

Препоручена порука

пре 8 минута, Anika рече

Зашто људи који никада нису имали додира са просветом мисле да све знају о истој?

Ili oni koji u životu čas nisu održali pa krenu da pametuju kako to treba da izgleda :0212_rolleyes:.

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, -Владимир- рече

Они који су прошли образовни систем ? Углавном добри и успешни стручњаци, много их живи и ради у иностранству где је њихово знање цењено. Они који су тај образовни систем на разне начине заобишли, сад дипломирају и докторирају на мегатренду и управљају овом државом.

Uspešne i neuspešne imaš i svakom sistemu. I iz ovog će se izdvojiti sjajni stručnjaci čije će se znanje negde ceniti. Vlast devedesetih je bila vrlo obrazovana, pa šta su uradili. Ovi danas su smejurija i opet prave s***a 

Подели на овим сајтовима

@Juanito

Да ли мислиш да су ово последњи трзаји школства какво познајемо, да је оно просто одумире, да се све више окреће томе да се самосталније образујемо кроз разноразне курсеве, он лајн школовање итд, те да ће опстати евентуално високо школство, мада и оно само за оне који су у могућности да плате.

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

пре 58 минута, Natasa. рече

Ili oni koji u životu čas nisu održali pa krenu da pametuju kako to treba da izgleda :0212_rolleyes:.

Ili da viču "blago vama, lak posao, uh koliki vam je raspust, divan posao radiš sa decom"....itd its...

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

"Верујем Господе, помози мом неверју"

"О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш"

Подели на овим сајтовима

пре 17 минута, Драшко рече

Ili da viču "blago vama, lak posao, uh koliki vam je raspust, divan posao radiš sa decom"....itd its...

Šta lak posao? Koji posao, pa mi ništa ne radimo :smeh1:, pa svi bi oni to za tren oka završili i fakultet i iškolovali celu Srbiju. Šta koji moj prosveta, gomila neradnika :smeh1:.

Подели на овим сајтовима

Inače, moj "omiljeni" citat-To je najbolji posao za ženu :0212_rolleyes:.

KOLIKO IH SVE KOLEKTIVNO MRZIM ŠTO MI TO PRIČAJU :dry:!!!

Подели на овим сајтовима

пре 44 минута, Natasa. рече

Inače, moj "omiljeni" citat-To je najbolji posao za ženu :0212_rolleyes:.

KOLIKO IH SVE KOLEKTIVNO MRZIM ŠTO MI TO PRIČAJU :dry:!!!

Jedna moja koleginica je imala velikih problema s divljacima u odeljenju, zamalo zena cir da dobije, dugo je bila na bolovanju...

"Ја сам сакупљач необичних ствари. Нека други сакупљају значке и марке. Ја сакупљам дане, часове и тренутке. " - Мирослав Антић

Подели на овим сајтовима

пре 17 минута, Anika рече

Jedna moja koleginica je imala velikih problema s divljacima u odeljenju, zamalo zena cir da dobije, dugo je bila na bolovanju...

BOLOVANJE??? Još neradnih dana??? Pa za šta služe toliki raspusti??? Cccc, raspusti, vikendi, neradni dani za praznike i ona ode na bolovanje??? Eeee ko nama decu školuje???

Подели на овим сајтовима

пре 12 часа, GeniusAtWork рече

само кад се добро осмисли и организује

A `de kod nas imas nesto dobro osmisljeno i organizovano, a da je od drzave... grin.gif

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

пре 4 часа, cloudking рече

Jao kad god cujem te gluposti kako se "nekada znalo sta je skola" i kako je skola "nekada" bila nesto najbolje sto moze da se zamisli

Мој пост се више односио на ауторитете а мање на квалитет школства као и  оспособљеност за даље. Некада је кадар школства имао ауторитет над децом...данас претпостављам да се исти  стиче   веома, веома тешко, а врло лако губи...   

samo pogledam tu decu koja su obrazovana  tim sistemom i posmatram u sta su danas porasli.

Хахаха, у здраве,  иако погрешним  системским образовањем у  врло  неспособне што се тиче личне иницијативе и мотивисаности за посао илити предузимљивости за приватан бизнис . 

Моја генерација  је отприлике васпитавана прећутно у стилу,    " само да се увалим у државне јасле и ту дочекам пензију "  .  Наравно погрешно, мада се да исправити, кроз крв и зној (једноставно живот те натера) .   

A porasli su u dno dna... i to vrlo napredno dna

?????

Deca koja su prosla taj sistem su danas odrasli ljudi... i? Kako vam se svidjau danasnji odrasli ljudi? Onako iskreno?

Ја сам прошла тај систем ( 71 годиште ) и баш се себи многоооо свиђам, :))) а и другима, :ani_biggrin: а шта ми то фали ??'?  

Мени је генерација 80...Боже сачувај....:)) 

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Рапсоди рече

Мени је генерација 80...Боже сачувај....:)) 

A šta nama to fali?sFun_bat

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Кратос рече

A šta nama to fali?sFun_bat

Среда и крајеви...:ani_biggrin:

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Рапсоди рече

Среда и крајеви...:ani_biggrin:

Sreda?Koji krajevi,tarzanski ono ko Miroslav Ilić i ostali šabani?:smeh1:

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 4 часа, -Владимир- рече

Они који су прошли образовни систем ? Углавном добри и успешни стручњаци, много их живи и ради у иностранству где је њихово знање цењено. Они који су тај образовни систем на разне начине заобишли, сад дипломирају и докторирају на мегатренду и управљају овом државом.

Pa zar je to pirmer dobrog sistema?

Pola ljdi pobegne od tebe a druga polovina ostane da te truje?

Stvarno da zalimo za skolskim sistemom koji je iznedrio takve generacije ;)

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

Ma znam ja gde je problem... ljudima smeta sto nastavnici "ne smeju da kaznjavaju decu" pa ce deca da postanu mnogo nevaspitana... cvrc, radi se  o tome da su se rodtelji prepali da ce SAV teret vaspitanja da padne samo na njih tako da vise nece mocu da krive sistem za svoju razmazenu i neobuzdanu decu. Sad kad ti klinac kojeg nisi hteo da vaspitavas kako treba krene da se ponasa devijantno svi ce gledati u tebe i reci "on je kriv" a ti neces moci da kazes "ljudi nije do mene, sistem ga je unakazio"

Evo primera:

moj klinac os ne ide u skolu i cesto se napolju igra sa decom slicnog godista koja takodje ne idu u skolu. Kao sto i sami pretpostavljate kolicina nevaspitanosti kod VECINE dece je za mena sablaznjiva. Psovanje, agresija, ruzne reci (za koje pojma ni nemaju sta znace), totalno odustvo postovanja prema drugaru sa kojim se igras... ma zilion zamerki da nadjes. A sta rade rodtielj i kad cuju svoje dete da psuje? Smeju se! Smesno im sto njihova dika prica "ko odraso covek". U najgorem slucaju moze da padne jedna pausalna opomena cisto da drugi roditelji cuju da je primedba upucena bez ikakve namere da ona zaista stigne do deteta i da ono razume gde je pogresilo.

E a cim ta ista deca krenu u skolu i nastave sa takvim ponasanjem, MOMENTALNO cemo da budemo informisani od tih istih roditelja kako je za to krivo novo skolstvo u kojem je djak zasticen ko beli medved i niko ne sme da mu podvikne ili da ga vaspitava, i kako je to stasno sta nam rade... a ne ko nekad bre kad se znalo bre...

Izivnjavam se na emotivnijem pisanju, pre pola sata sam bio svedok jedne porazavajuce scene, upravo sa klincima ispred zgrade. Jedan cale je vikao na svoju petogodisnju cerku zbog toga sto ne da igracku svom mladjem bratu: "Natasa... NATASA!!! Daj mu bre igracku pi**a ti materina, on je musko!" ma ja jedva cekam da vidim kako ce skola da pokvari to "musko"...

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...