Jump to content

Зоран Ђуровић: Креационизам свештеника Георгија Максимова

Оцени ову тему

Zoran Đurović

Препоручена порука

пре 1 минут, Zoran Đurović рече

Ја преузео од озбиљног човека...

Na slične stvari sam ja naletao poslednjih nekoliko meseci i po naučnim časopisima. Što se tiče istorijskih izvora koji potvrđuju sapostojanje ljudi i dragona, o tome verovatno znaš i sam. Na žalost, savremena istorija to u potpunosti ignoriše. Kad god bih se pozvao na Plinija (pardon, nije mlađi no stariji), odmah bi bilo "ma fantazira Plinije"....i šta sam mogao? Teško je preovladati vladajuće naučne paradigme, što reko Kun. To je više ko promena religije...

Подели на овим сајтовима

@Zoran Đurović

http://www.smithsonianmag.com/science-nature/dinosaur-shocker-115306469/

http://science.howstuffworks.com/environmental/earth/geology/soft-tissue-dinosaur-fossil1.htm

" Schweitzer did the opposite of what most paleontologists do with their specimens. Instead of preserving and protecting it, she destroyed it by soaking it in a weak acid. If the entire fossil had been made of rock, it would have dissolved completely. But in the terms used in Schweitzer's paper -- co-authored by Jennifer L. Whittmeyer, John R. Horner and Jan K. Toporski -- the acid demineralized the specimen. After seven days, the demineralization process revealed several unexpected tissues, including:..." Pazi ovo:" Schweitzer did the opposite of what most paleontologists do with their specimens." A posle kažu da je nauka oslobođena od predrasuda...ma važi. Prva koja se usudila da se ne ponaša u skladu sa naučnom dogmom:Kosti su minerali. I gle šta ispade...:ani_biggrin:

Подели на овим сајтовима

пре 41 минута, Zoran Đurović рече

Да ми је неко рекао да ће Ава и Ивану да помогне...

Kad bismo bili tim, umesto protivnici, zamisli tu teološko-filosofsko-filološko-naučnu fuziju. Termonuklearna bomba. Ali umesto toga, natežemo se oko pape i Latina...jeretika...Teodora Mopsuestijskog...i tako dalje...no šta se tu može...

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Ivan Marković рече

Teodora Mopsuestijskog

Иначе у ПЦ он је блажени, није јеретик. Осуђени су само његови списи против Кирила. 

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Ivan Marković рече

Kad bismo bili tim, umesto protivnici, zamisli tu teološko-filosofsko-filološko-naučnu fuziju. Termonuklearna bomba. Ali umesto toga, natežemo se oko pape i Latina...jeretika...Teodora Mopsuestijskog...i tako dalje...no šta se tu može...

I mislim da ovaj najnoviji razvoj događaja nije nastao bez mešanja Onog Šaljivdžije. Znaš li na kog mislim?

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Zoran Đurović рече

Иначе у ПЦ он је блажени, није јеретик. Осуђени су само његови списи против Кирила. 

Da ne misliš na Teodorita Kirskog? 

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Ivan Marković рече

I mislim da ovaj najnoviji razvoj događaja nije nastao bez mešanja Onog Šaljivdžije. Znaš li na kog mislim?

Теодорит Кирски је блаженик. Мислим да си негде њега поменуо као јеретика... - Не знам...

Подели на овим сајтовима

Nešto razmišljam, kako sami naučnici predviđaju sva materija će se vratiti u ono od čega je nastala, u energiju (https://youtu.be/uDhOSDYy-dI?t=5m30s). I onda sam se smorio, i više me ne zanima astronomija. Ne zanima me ni kako je sve nastalo. I oni što se uhvatili nauke pa misle da su prevazišli Boga, ma to je samo... obično talambasanje. U prazno. Ovakvo kakvo jeste, sve nestaje.

I šta drugo vredi osim onoga što činimo jedni za druge. Ovde i sada. Samo je to važno. Zaista je čovek kruna stvaranja. Stvaranje je sada. I samo kretanje ka Bogu ima smisla. Jer On daje Život životu, i vaskrsava celu tvorevinu. Samo je to put u život i Život. On je ,,put, istina i život".

Samo božanski put ima smisla! Sve drugo je samo prazna buka u praznini bezbožništva.

Подели на овим сајтовима

On 12/29/2016 at 13:48, Ivan Marković рече

"12. Ако неко штити (брани) безбожног Теодора Мопсуестијског који је говорио да је друго Бог Логос а друго Христос, који је био изложен душевним страдањима и телесним пожудама драговољно и да је био за мало одвојен, и да је на најбољи могући начин усавршио се добрим делима и узвишен непорочном влашћу и да се као прост човек крстио у име Оца и Сина и Светога Духа и кроз крштење примио благодат Светога Духа и удостојио се богоусиновљења; и да се поштује са истом (једнаком) чашћу у личности Бога Логоса, а по васкрсењу постао је сасвим непроменљив и непогрешив у помислима. И опет, по овом напред реченом Теодору безбожном, овоје било сједињење Бога Логоса са Христом, како и апостол (говори) за мужа и жену, „и двоје ће бити у једном телу" (Пост 2:24). Дрзнуо се он (Теодор) да изрекне и друга свој а хуљења, да је Господ после васкрсења дунуо на ученике и рекао, „примите Духа Светога" (Јн 20:22), и да им није даровао Духа Светога већ да је само привидно дунуо. А и Томино исповедање, када је овај опипао руке и ребра Господња после васкрсења, „Господ мој и Бог мој" (Јн 20:28), да Тома то није рекао за Христа, већ је Тома усхићен чудесним васкрсењем опевао Бога који је подигао Христа. На исти начин је овај Теодор схватао Христа и у Делима апостолским, и то као Платон, Манихеј и Епикур и Маркион, говорио је као свако од ових што је изналазио сопствено учење и саставио је као платоници и манихејци и епикурејци и маркионити, и на исти начин је измислио учење о Христу и хришћани су од њега похуљени. А ко брани реченог безбожног Теодора и његове нечастиве списе, овде наведене а и друге изнете безбројне хуле на великог Бога и Спаситеља нашег Исуса Христа, већ га не прокуне са његовим нечасним списима и свим његовим делима или га не осуди или га назове да је православан а његова писања и нечасне његове списе и све оне који су мудровали и који мудрују слично њему и до краја остану у овој јереси, нека буде анатема. " kuku oče, pa de nađe Teodora, on od silnog mozganja u jeres zaglavi.

Evo...:dobro:

Подели на овим сајтовима

пре 5 часа, Avocado рече

Misliš Bog stvori Adama i Evu i onda za 5 minuta stvori još 5.000 ljudi?

Не. Било је другачије, могу да ти кажем.

Створени су Адам и Ева пре него што физика може да сагледа, јер је протекло време до пада прешло кроз пад и почело поново кроз саму суштину.

Занимљива је могућност да су Адам и Ева прешли у пало стање за, заиста, јако мало кратко време, посебно у односу на временски ток целокупне остале творевине. Оно што ми сада знамо о тој творевини којој сада припадамо, јесте да се крајност - Физике - спознаје у квантним формулацијама.

Зато нам је логично да је временски период од 13.8 милијарди година, релативан, у односу на тренутност (,,у трену ока'') ,,изгнања'' у пало стање Адама и Еве. Ако је то теоретски могуће, као што наука прича, онда је могуће веровати да су Адам и Ева тренутно изгнани у доспело време за осталу творевину, тачно или приближно око пре 10.000 година.

Тада, одмах по изгнању Адама и Еве, већ су еволуирала људска племена на Планети. А ови људи су заправо, узроковани Адамовим падом, потомци створених кроз пад, тако да су, како се може претпоставити о потоњем збивању, Адамово племе и еволутивна племена егзистирала као оближња племена.

Описано је како су суседска племана, у односу на Адама, називала Адамово племе синовима Божијим. Вероватно зато што је Адам толико тога знао о односу са светом, да је могао показати свима извесну дресуру и припитомљавање животиња, као и пољопривредне могућности, а све то научно потврђено да започиње пре око 10.000 година.

Дакле, можемо само претпоставити такве могућности, али пошто се ради о верским стварима, већ гарантованим кроз Писма да ће тако и остати, знамо да наука не може то доказати. Макар овакву толерантност можете допустити према Цркви да се у нечему заузме.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...