Jump to content

Сведочење библијског Стварања у свету код теолога и научника

о.Горан

Препоручена порука

пре 2 часа, Zoran Đurović рече

Копај земљу, немој да се бавиш стварима које не разумеш.

Могао би и ти мало јер ти кабинетска теологија шкоди живцима.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 14k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Ведран*

1372

• Zoran Đurović

1565

• о.Горан

1423

• Bokisd

1174

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

Управо сада, Просечан србенда рече

Могао би и ти мало јер ти кабинетска теологија шкоди живцима.

Типичан штреберски теолог за штребетске ботове.

Подели на овим сајтовима

• Радостан 1

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

Овај поп неуништив као Сотона! Опет га откључаше из бездни!:D:))12:smeha:

Сликах икону и слушах неке италијанске научнике. Одбачена је еволуционистичка теза о линеарном развоју једне хомосапиенс врсте. О томе сам већ говорио, али више што сам сам закључивао, а не да сам читао неке студије. Сада се говори о различитим врстама (жбунови) врсте хомо које су међусобно различите (5 врста је сапостојало са нама) али су се могле размножавати (ми и неандерталци, али је факат да су нам неандерталци облежавали жене; Терзин и поп сада могу да претпоставе да су то они дивови, јер су неандерталц имали већи мозак од нас). Штета што поп не зна италијански, један лик је направио генезу кретардизма. Сјајан преглед, а сви круцијални моменти се рефлектују у поповим изјавама. 

Ово сликах: 

MNu1oO2.jpg

Подели на овим сајтовима

пре 57 минута, Zoran Đurović рече

Сликах икону и слушах неке италијанске научнике. Одбачена је еволуционистичка теза о линеарном развоју једне хомосапиенс врсте. О томе сам већ говорио, али више што сам сам закључивао, а не да сам читао неке студије. Сада се говори о различитим врстама (жбунови) врсте хомо које су међусобно различите (5 врста је сапостојало са нама) али су се могле размножавати (ми и неандерталци, али је факат да су нам неандерталци облежавали жене; Терзин и поп сада могу да претпоставе да су то они дивови, јер су неандерталц имали већи мозак од нас). Штета што поп не зна италијански, један лик је направио генезу кретардизма. Сјајан преглед, а сви круцијални моменти се рефлектују у поповим изјавама. 

Ово сликах: 

MNu1oO2.jpg

Hoce li neandertalci, Homo erectus, habilis da budu u Carstvu nebeskom ili je to privelegija homo sapiens sapiensa?

Подели на овим сајтовима

пре 58 минута, Zoran Đurović рече

Ово сликах: 

MNu1oO2.jpg

Rukice i nogice su predivne..premda je meni osobno draže kad se Mali čvrsto drži za Majčinu haljinu..ne znam zašto..jednostavno mi je to simpa..

Подели на овим сајтовима

On 13.2.2019. at 11:40, Ведран* рече

А, па да! Видим да има пар неких паламуда у тексту, па ми би чудно да си их ти запатио.

Човек се бави биологијом, па се незналачки расплинуо у теологију.

On je izmedju ostalog neuronacnik. Ateisti najcesce postavljaju pitanje cemu sluzi dusa, odnosno duh zivotni (ruah)? Jer telo se pokrece uz pomoc mozga, svi centri za zadovoljstvo, cula, emocije itd. se nalaze u mozgu. Tu je i onaj klasicni argument da je besmrtnos bilo u vidu duse ili vaskrsenja izmisljena od strane ljudi zbog straha od smrti. Evo ovde ima malo detaljnije. https://www.huffingtonpost.com/michael-graziano/the-spirit-dies-when-the-brain-dies_b_983852.html

Подели на овим сајтовима

On 15.2.2019. at 10:06, Paradoksologija рече

Glumatanje je jedna stvar, a uvredljivi izrazi druga. Šekspir ne samo da je ove druge obilato koistio, nego ih je dosta i stvorio, a mnoge sočne uvrede i psovke čiji je on tvorac se još uvek koriste. :)

Надам се да је јасно да поента оног што сам написала није ни у преглумљивању ни у псовању, него у оном делу да ако имаш опцију да у добро јело додаш горак зачин који ће то јело огадити једном проценту људи, а овим преосталима га ни на који начин неће учинити укуснијим, да тај зачин не треба додавати.

Исус јесте за безумнике говорио да су безумници и заиста се овде по познавању Светог Писма и светоотачке литературе нико не може мерити са оцем Зораном, али је Исус говорио и неке друге ствари. Надам се да ви не сматрате пријатним призором када видите човека који се ваља у блату са свињом и при том не само што јој аргументовано узвикује књишке доказе по којима човек има развијенији мозак и генерално је развијеније биће у сваком погледу од ње, него и не пропушта да јој се подсмева што је она свиња и да је описује погрдним епитетима којима се свиње иначе описују? И да свој поступак сматра сасвим нормалним, јер ниједан свети отац није посебно поштовао свиње, а презирао их је и Исус. Реците да се не слажете са мном око овога и да такве ствари уопште нису битне ако је, на крају крајева, човек у праву, а свиња није?

Подели на овим сајтовима

пре 16 минута, CutieBub рече

Надам се да је јасно да поента оног што сам написала није ни у преглумљивању ни у псовању, него у оном делу да ако имаш опцију да у добро јело додаш горак зачин који ће то јело огадити једном проценту људи, а овим преосталима га ни на који начин неће учинити укуснијим, да тај зачин не треба додавати.

Исус јесте за безумнике говорио да су безумници и заиста се овде по познавању Светог Писма и светоотачке литературе нико не може мерити са оцем Зораном, али је Исус говорио и неке друге ствари. Надам се да ви не сматрате пријатним призором када видите човека који се ваља у блату са свињом и при том не само што јој аргументовано узвикује књишке доказе по којима човек има развијенији мозак и генерално је развијеније биће у сваком погледу од ње, него и не пропушта да јој се подсмева што је она свиња и да је описује погрдним епитетима којима се свиње иначе описују? И да свој поступак сматра сасвим нормалним, јер ниједан свети отац није посебно поштовао свиње, а презирао их је и Исус. Реците да се не слажете са мном око овога и да такве ствари уопште нису битне ако је, на крају крајева, човек у праву, а свиња није?

Dala ti sebi truda..ajme meni..

Подели на овим сајтовима

пре 4 часа, Zoran Đurović рече

Одбачена је еволуционистичка теза о линеарном развоју једне хомосапиенс врсте. О томе сам већ говорио, али више што сам сам закључивао, а не да сам читао неке студије. Сада се говори о различитим врстама (жбунови) врсте хомо које су међусобно различите (5 врста је сапостојало са нама) али су се могле размножавати (ми и неандерталци, али је факат да су нам неандерталци облежавали жене;

Да, према савременим најпопуларнијим ставовима, сви људи изузев подсахарских Африканаца, носе у себи 2-5% неандерталских гена. За неандерталце не постоји консензус да ли је у питању била посебна људска врста, или смо заједно са њима обоје подврсте, али постоји опште мишљење да су се хомо сапиенси при изласку из Африке мешали са њима и да су неандерталски гени присутни у ДНК од Шпанаца преко Кинеза па све до Маора и Абориџина.

Мада и данас већ постоје јасне антрополошке разлике између крајњих типова људских раса (нисам сигурна да ли се могу уочити и преко ДНК!) где је на основу скелета могуће оценити да ли се ради о белцу, азијату или неком од црначких типова - поставља се питање, колико би времена било потребно да прође, а да нисмо развили технологије глобалне комуникације и брзог транспорта, па да се и ти крајњи типови временом диференцирају у подврсте, а затим и врсте? Разлике су већ данас толико велике да у воду пада хипотеза о буквалном Адаму и Еви од пре 6.000 година, јер се од црнца не рађа белац, нити од белца азијат, а премало је времена да Нојеви унуци препешаче и преплове свет од Исланда до Анда и Микронезије и толико се драстично измене да имамо патуљасте амазонске Индиосе, Полинежане са урођеним способностима да роне испод 40 метара, Тибетанце са прилагођеношћу ниском притиску и уопште, људе који за нас у Европи делују буквално као ванземаљци.

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Isusovo magare рече

Dala ti sebi truda..ajme meni..

Џаба ми пишете, слаба сам вам ја са жаргоном, мање познатим дијалектима и језицима угро-финске групе... :(

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, CutieBub рече

Џаба ми пишете, слаба сам вам ја са жаргоном, мање познатим дијалектима и језицима угро-финске групе... :(

Ti si komedija ženo..

Šta piješ,reci molim te..

• Хахаха 1
Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Isusovo magare рече

Ti si komedija ženo..

Šta piješ,reci molim te..

Моје "пиће", а које и вама најтоплије препоручујем, је што прочитам с времена на време понеку књигу, па умем да се изразим артикулисано кад нешто желим да кажем, а и то бар донекле писмено напишем. :)

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...