Jump to content

Сведочење библијског Стварања у свету код теолога и научника

о.Горан

Препоручена порука

Evo, nisam se setila da iskoristim čudo tehnike zvano telefon i pitam seoskog sveštenika ovde gde sam na raspustu gde će služiti, pa sam šipčila prvo do seoske crkve pa u brdsko-planinski manastir. Sveštenik me doduše za poslednju deonicu prevezao svojim čudom tehnike :D

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

• Одговори 14k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Ведран*

1372

• Zoran Đurović

1565

• о.Горан

1423

• Bokisd

1174

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

пре 1 минут, Paradoksologija рече

Evo, nisam se setila da iskoristim čudo tehnike zvano telefon i pitam seoskog sveštenika ovde gde sam na raspustu gde će služiti, pa sam šipčila prvo do seoske crkve pa u brdsko-planinski manastir. Sveštenik me doduše za poslednju deonicu prevezao svojim čudom tehnike :D

E sad si pohvalila sama sebe..ništa ne vrijedi žrtva..:0201wink:

Подели на овим сајтовима

пре 7 часа, Јанко рече

Људско тело је занимљив феномен. Знаш да су ПРЕЖИВЕЛИ логораши из 2.св.рата били дуговечнији од других? Вашом логиком то никако не би могло изаћи, логика говори да би им те трауме скратиле век трајања. А ипак, те трауме су им некако ојачале измучена тела.

Samo muškarci... ne i žene... što nije lako objasniti ali se svakako ne uklapa u hipotezu da je trauma ojačala telo (bilo je jednako traumatično za žene i muškarce)... i više ukazuje na selekciju tj. to da su preživeli najjači i najizdržljiviji muškarci, a ne da ih je to ojačalo (nije bilo jednako fizički teško za žene i muškarce jer su muškarci radili daleko teže poslove te je tu bio veći pritisak na izdržljivost)...

Logika ne govori da trauma skraćuje vek trajanja. Logika je samo alatka za proveravanje određenih zaključaka iz određenih premisa. Nisam primetio da je bilo ko izneo tvrdnju da preživljavanje traume nužno skraćuje životni vek.

пре 7 часа, Јанко рече

Не, не призивам такву врсту деструктивног односа као метод ојачавања, само констатујем да лакше није обавезно корисније.

Niko ne tvrdi da je lakše obavezno korisnije.

Tvoja teza je da je teže obavezno korisnije... (što je sasvim očigledno netačno)... a osporavanje tvoje teze ne znači nužno držanje dijametralno suprotne teze. Oni koji je osporavaju ti samo kažu da ne postoji takva korelacija tj. da korisnost ne zavisi nužno od težine...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Branka62 рече

od desetoro rodjenih preživi jedno/dvoje.

Претерала си сестро, где су толики гробови ако је у питању баш толика смртност? И није тачно то него је рађање била нормална ствар а данас је на жалост и абортус нормална ствар.

пре 1 сат, Branka62 рече

Ne znam kako izumiremo kada nas je skoro 8 milijardi

Рекао сам за нас Србе и друге европске народе, тетко где је наталитет у порасту. Добра вест је да миб Срби на КиМ имамо добар наталитет.

Подели на овим сајтовима

пре 16 часа, Paradoksologija рече

A ako ne radimo to sa decom jer deluje kao nepotrebna dresura - je l' to sledeća velika rasprava o lošem roditeljstvu? :D

Ja to prva ne radim, mnogo je glupo :D gde zeka pije vodu- na dlanu, pazi molim te:D 

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Paradoksologija рече

Nikakve smo majke! :D

Takoreć' nemajke :D 

Još mi reci da ih nisi učila gde je pametna glava, socijalno će da se aktivira :D 

Подели на овим сајтовима

пре 6 часа, Paradoksologija рече

Nisu svi preživeli konc logore - a oni koji jesu verovatno nisu 'osnaženi' tim iskustvom već su izuzetno izdržljivi. Možda bi bili još dugovečniji bez te traume za telo i psihu.

А морам да приметим да су и многи нацистички и комунистички (типа Јово Капичић) крвници доста дуго живели...

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Просечан србенда рече

Претерала си 

Jesam, preterala sam. Epsko preterivanje:D. Mada je bilo i takvih slučajeva - pronadji tekstove o tome otkud, u Srba, imena poput Vuk ili Najdan.

Od 1891. do 1908. je u toku 1. godine života od 10 000 živorodjenih, umiralo nešto manje od 2 000, do 6. godine je umrlo oko 3500, do 18. nešto preko 4 000. Misliš da je ovo, ovako ispravljeno, super?

И није тачно то него је рађање била нормална ствар а данас је на жалост и абортус нормална ствар.

Ama ti opet, kao sa poljoprivredom, pričaš o stvarima o kojima ne znaš ništa. Ko te je slagao da nije bilo abortusa? Šta misliš, kako to da su u Banatu imali, u proseku, malo dece u odnosu na ostatak Srbije? Misliš Banaćani ništa seks posle drugog deteta?

Рекао сам за нас Србе

Nisi, rekao si " naši stari". Ali ajd sad - nije to mnogo bitno.

тетко

?????

Добра вест је да миб Срби на КиМ имамо добар наталитет.

Imajte! Zar je neko, na forumu, bilo kome zamerao povoljan natalitet?

Mada mi nikad nije bio jasan ovaj ponos dobrim natalitetom i brigom što drugi ne radjaju ili radjaju ali eto nedovoljno. Ta ni svoju decu nemam nameru da zapitkujem hoćete li, kada ćete, koliko ćete ih....

Подели на овим сајтовима

пре 30 минута, Branka62 рече

Ko te je slagao da nije bilo abortusa? 

Нисам рекао да није било абортуса већ сам рекао у смислу да је то данас опште прихваћена "нормална" ствар док некада није била "нормална".

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Просечан србенда рече

Нисам рекао да није било абортуса већ сам рекао у смислу да је то данас опште прихваћена "нормална" ствар док некада није била "нормална".

Tako je. Nije bila "normalna" pa su žene išle kod raznoraznih baba da ove obave abortus, u nekoj prljavoj šupi, na najstrašnije i najodvratnije načine.

Подели на овим сајтовима

пре 43 минута, Branka62 рече

Od 1891. do 1908. je u toku 1. godine života od 10 000 živorodjenih, umiralo nešto manje od 2 000, do 6. godine je umrlo oko 3500, do 18. nešto preko 4 000. Misliš da je ovo, ovako ispravljeno, super?

Тачно постоји статистика али овде разговарамо о смртности деце на порођају а не до 4. 7 и 14.год.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...