Jump to content

Сведочење библијског Стварања у свету код теолога и научника

о.Горан

Препоручена порука

пре 18 минута, cloudking рече

Sad si me povredio... :(

Tesko ces ti primiti svoju platu u nebeskom carstvu kad ovako olako povredjujes ljude i njihova osecanja... :(

И тек ћу... Сав си у заблудама човече. Нит` знаш у шта верујеш, нити се разумеш шта супротна страна има да каже. У поверењу-боље би било пар месеци да ћутиш на овим темама, да се не брукаш....

Подели на овим сајтовима

• Одговори 14k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Ведран*

1372

• Zoran Đurović

1565

• о.Горан

1423

• Bokisd

1174

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

пре 1 минут, о.Горан рече

И они су представници исповедања трансцедентног Бога Створитеља или, ако хоћеш другачије, аврамовских религија. Читај мало Стари Завет, део о Авраму( Абрахам код Јевреја, Ибрахим код Арапа) и његовим синовима, ако хоћеш мало дапроширишкултуру, а ваљало би.

Slab sam ti ja s kulturom... I sta kažeš? Alah stvorio svet... nikad ne bih reko

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, о.Горан рече

И тек ћу... Сав си у заблудама човече. Нит` знаш у шта верујеш, нити се разумеш шта супротна страна има да каже. У поверењу-боље би било пар месеци да ћутиш на овим темама, да се не брукаш....

Ne smeta meni brukanje... ja sebe zrtvujem kako bih ljudima otkrio pravu istinu iza kreacionistickih srebroljubivih motiva. Vozate se na kartu boga da bi se pribilizili srcu prosecnog vernika ali iza svega stoje duboko finansijski i materijalisticki motivi... to mi je tuzno, jer ljudi imaju potencijala da se ostvare, svaki covek poseduje neki talenat da sebi stvori pravi raj na zemlji... al, ljudi to ne otkriju ne vreme ili im vid pomraci dobro kreirana  i smisljena dogmatizacija okolnog sveta tako da na kraju bivaju prinudjeni da posegnu za alternativnim metodama bogacenja na tudjoj gluposti... kao telesop npr... ili piramidalne seme.

Mnogo si kreacionista navodio u ovim temama... nadam se da je neko vodio spisak, jer ne bi bilo lose da ljudi vide imovinske podatke o tim ljudima... nafatirali se ko bogovi na racun tudje gluposti.

Dobro... ima medju vama pokoji jadnik koji se stvarno primi na tu pricu pa je gura uveren u njenu istinitost... ali to su stvarno jadni ljudi koji su jednostavno prazni iznutra i njima generalno treba pomoc... ne bi smo ih smeli odbacivati. Trebalo bi da ih prizovemo i prigrlimo sebi... kazemo im da je sve u redu i da su voljeni... to bi trebalo da uradimo, al jbg i mi smo kao drustvo skrenuli tako da- moracete sami da se borite sa svojim demonima... i sa onlajn darvinisitma koji vam dusu vade argumentima kako se okrenete.

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, cloudking рече

ja sebe zrtvujem kako bih ljudima otkrio pravu istinu

Немој молим те хаха... Веруј ми, ако то већ хоћеш, много ћеш више учинити ако ћутиш,овако је твоје писање најгора антиреклама за пропалу хипотезу хаха.

Нити се разумеш у ту тему, само пишеш једно те исто без икаквих аргумената. Послушај пријатељски савет ;)...

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Bokisd рече

Nema sta, ....stoji.... ovaj tvoj retoricki odgovor.

Lep za citanje i prikaz , ali, ......nema neku argumentovanu stranu.

Lepo si sad, opet, prikazao......samu sustinu retorike, .....lepota prikaza.....koje nema neke velike veze sa cinjenicama.

Nemoj da se ljutis, svako to pomalo od nas, i to radi, ...koristi neke retoricke tehnike,.....kada ne zna da odogovori na neke argumente i nema jasnu sliku stvari, .....pa, onda da ne bi ispalo, da je izgubio raspravu.......pribegava.....tim lepim , po oko posmatraca, resenjima.

U svakom slucaju, pozdrav Tebi. Iako se sporimo i suceljavamo i pomalo i iritiramo jedan drugoga,...ipak, dobar si lik, ima u tebi neke dobrote i postovanja sagovornika. Cenim takve osobine kod ljudi. :mahmah:

Moj odgovor ima sadržinu. Sastoji se u ukazivanju tebi na to da reč "retorika" ne znači ono što ti misliš da znači i iznosi se tvrdnja o tome šta znači.

Samo po sebi, retorika znači samo da je nešto lepo rečeno/napisano, a ne da li sadrži ili ne sadrži argumente.

Upravi ti koristiš skretanje sa teme, baveći se time kako je moja poruka napisana, a ne sadržajem iste, a za to optužuješ mene.

To se u psihologiji zove "projekcija".

"Пројекција је један од најпознатијих механизама одбране. Састоји се од тежњи и склоности особе да своје жеље, импулсе или садржаје подсвести који нису прихватљиви за сопствени его, пројектује на друге особе приписујући им сличне особине."

Konkretno, ti nisi ni na koji način osporio sadržaj moje poruke, niti se uopšte bavio sadržajem iste, samo si je paušalno okvalifikovao kao "retoričku", napisao da svako to pomalo radi, uputio mi pozdrav i kvalifikacije moje ličnosti.

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 22 минута, Bokisd рече

Brate Cloudking, stvarno si car.....majke mi. :945729:

Sad si i ti meni, postao nesto simpa.....stvarno.....steta sto se druzimo samo na forumu....:smil443643319dc3d:

Хаха, да.

Ја се слатко насмејем његовим порукама, ако Бог да да се сретнемо заслужио је пиће од мене по његовом избору.

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Bokisd рече

Da se nisi mozda prerusila u Avokada, on ima obicaj, tako da se bavi, logickim kombinatorikama i slagalicama.  :)))

За мене је ово превелики и неутемељени комплимент, ако ћемо право.

пре 1 сат, Bokisd рече

Nije objasnjeno, KOJA je SUSTINA tih prirodnih i materijalnih stvari, to je ostavljeno coveku da istrazi svojim prirodnim mocima , koja su mu data.

...И онда се ТЕ и атеисти оптужују за натурализам и материјализам... joooj

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

пре 15 минута, Avocado рече

Moj odgovor ima sadržinu. Sastoji se u ukazivanju tebi na to da reč "retorika" ne znači ono što ti misliš da znači i iznosi se tvrdnja o tome šta znači.

Samo po sebi, retorika znači samo da je nešto lepo rečeno/napisano, a ne da li sadrži ili ne sadrži argumente.

Upravi ti koristiš skretanje sa teme, baveći se time kako je moja poruka napisana, a ne sadržajem iste, a za to optužuješ mene.

To se u psihologiji zove "projekcija".

"Пројекција је један од најпознатијих механизама одбране. Састоји се од тежњи и склоности особе да своје жеље, импулсе или садржаје подсвести који нису прихватљиви за сопствени его, пројектује на друге особе приписујући им сличне особине."

Konkretno, ti nisi ni na koji način osporio sadržaj moje poruke, niti se uopšte bavio sadržajem iste, samo si je paušalno okvalifikovao kao "retoričku", napisao da svako to pomalo radi, uputio mi pozdrav i kvalifikacije moje ličnosti.

0703_read

Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, Џуманџи рече

...И онда се ТЕ и атеисти оптужују за натурализам и материјализам...

Bre, Џуманџи, sad se igramo recima u recenicama.

Citiras recenicu, istrgnutu iz konteksta stvari. Na ovu recenicu, nastavlja se sledeca recenica i cine smislenu celinu :

" Pa, posto se u himni o Tvorcu kaze, da je Bog pogledao na stvoreno, i konstatovao da je sve bilo dobro, covek moze kroz proucavanje prirode, zivotinja i samog coveka, da umno i smisleno ushoduje do Prvolika, koji je i stvorio tu celu prirodu i samog coveka.

Mislim, da tako odprilike stoje stvari. "

To je unutrasnja logika moga posta. Sad, postoji spor, izmedju evolucionizma i kreacionizma povodom razumevanja stvari u prirodi i njihovog tumacenja. Kreacionizam drzi stanoviste koje sam gore naveo.

To je cela prica.

Подели на овим сајтовима

Не знам да ли је неко до сада постављао овај видео, вероватно јесте, али исти припада теми са правом пошто је Џон Ленокс један од запаженијих апологета хришћанства међу научницима данас:

Подели на овим сајтовима

пре 56 минута, Bokisd рече

To je cela prica.

Не, ја само упућујем да читаш своје пост-ове и послушаш их:

Ко је створио 'два видјела''?

пре 13 часа, Bokisd рече

створи Бог два видјела ( svetila ) велика: видјело веће да управља даном, и видјело мање да управља ноћу, и звијезде.

Зашто

пре 13 часа, Bokisd рече

И постави их Бог на своду небеском да обасјавају земљу. "

Нема описа како их је Бог створио, нити ико тврди на основу речи да је Месец (поред Сунца) неупитно светило (звезда)

Да поновимо:

On 6/22/2014 at 14:24, Aquilius Cratus рече

Posto naucne teorija mogu samo da se bave pitanjem "kako"  a ne "ko". To od kad postoji nauka jeste bio jedini njen zadatak da nadje odgovor na "kako" pitanje dok pitanje "ko" ostavlja religiji i filozofiji. Tako da nikako ne moze biti greska ove niti bilo koje druge teorije.

. . .

U Bibliji se pisac knjige postanja ne bavi pitanjem "kako", bas kao sto se nauka ne bavi pitanjem "ko", ni hronoloski ni takstativno pa ovo igranje sa redosledom napisanog u Pismu nema nikakvog smisla. Pismo i celo Crkveno predanje kad je stvaranje u pitanju daje odgovore na pitanje "ko" (Bog) i "zasto" (Zbog ljubavi sjedinjena Boga sa covekom-tvorevinom). Nema teologija ni motiva ni nacina da ogovori na pitanje "kako" to moze samo nauka sa svojim metodom. Sto ne znaci da svaki covek bilo verujuci ne moze da se bavi istovremeno sa sva tri pitanja i u odgovarajucim domenima da nadje odgovore.

On 3/24/2014 at 12:56, Aquilius Cratus рече

Pismo se i ne koristi u naucne svhre niko ko ista zna o hriscanstvu i nauci nece to da radi

. . .

Nema tu sukoba niti moze biti. Nauka odgovara na pitanje kako a teologija zasto i za sta. Ako znamo sta je sustina Pisma i celokupnog predanja i ako imam elementarno poznavanje toga sta je nauke nema tu sukoba izmedju vere i TE.

Измењено од Џуманџи

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

Ko je stvorio i kako i zasto je stvorio videla ?

Stvarno te ne razumem. Moji postovi i cela ova prica, koju pomalo banalizujes, je krenula od Kordunovog posta o zanimljivoj situaciji, koja se desava u prirodi,  o jednakosti velicina sunca i meseca po videlu, koje nam daje neku poruku i smisao, .... iako je sunce neuporedivo veca fizicka velicina.

Ovakav red stvari , koji vidimo danas, objasnio sam kroz stihove i kazivanje pisma o ovoj zanimljivoj pojavi. Ne bih da navodim moje argumente, ko hoce moze da pogleda u mojim ranijim postovima.

Na osnovu toga, izvukao sam zakljucak o istinitosti opisa pisma , koji se podudara sa ovom pojavom. Nista vise. Sta ovde ima nejasno ?

Pismo nije naucna knjiga, ali, mozemo videti , da u nekim opisima prirodnih pojava, tacno sledi stanje koje mozemo zateci i u danasnjem poretku stvari. Kao ovo sa suncem i mesecom, tako, recimo, i sa onim , ........sto je o.Zoran pisao i tumacio, da u pismu stoji, da  zemlja stoji u prostoru vasione, kao sto se kaze.....'okacena o nista'

Opis priroda tih stvari, po unutrasnjim zakonitostima, Bog je ostavio coveku. Pa, mozda Ga i neko nadje u stvarima u prirodi, kako se i kaze :

"Јер што се на њему не може видјети, од постања свијета могло се познати и видјети на створењима, и његова вјечна сила и божанство. "

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...