Jump to content

Сведочење библијског Стварања у свету код теолога и научника

о.Горан

Препоручена порука

пре 27 минута, Zoran Đurović рече

О овоме ја трубим овим кретардима... залудеше у њиховим кретардатама, и од Бога направише идола. Веровали су "православно" у Бога они који убише Исуса.   

pa, jesu verovali pravoslavno,:D.... ali, su bili licemeri i fariseji..... (eventualno, mogu kreacionisti da budu optuzeni kao fariseji,:smeh1:.... vera im je okey....:ok:)

Подели на овим сајтовима

• Одговори 14k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Ведран*

1372

• Zoran Đurović

1565

• о.Горан

1423

• Bokisd

1174

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

пре 8 минута, Bokisd рече

Pa, ako sledimo tok misli i pisanje Pavla :

20  Јер шта се на Њему не може видети, од постања света могло се познати и видети на створењима, и Његова вечна сила и божанство, да немају изговора

Ne vide Boga (govorimo van SZ i izabranog naroda), ali od postanja sveta moglo se videti na stvorenjima, tj. u Njegovoj tvorevini,.... vidimo Njegovu silu i bozanstvo, sto je i ocekivano ako verujemo da je Bog stvorio svet iz nebica i dao mu postojanje i odrzava sve u postojanju.

21 Јер кад познаше Бога, не прославише Га као Бога нити Му захвалише, него залудеше у својим мислима, и потамне неразумно срце њихово.

I, sta onda, .... kada Ga spoznase tj. Njegovu silu kojom stvara sve i kojom je jedini Stvoritelja svega i njegovo bozanstvo kao recimo, besmrtnog i savrsenog Boga,.... sta se desilo,.... pa, ovo sto kaze Pavle.... него залудеше у својим мислима, и потамне неразумно срце њихово.... sta je ovo,.... Teofilakt kaze,.... Због чега су дошли до такве заблуде, да су се у свему ослонили на своје умовање? Због тога што су себе сматрали мудрима, због чега су и постали безумни.....

Gordost i mudrost (telesna mudrost ) verovatno su ih odveli u pogresnom pravcu slavljenja Boga,..... jer, kad poznase Boga ( iz Njegove tvorevine) ,.... не прославише га као Бога, нити му захвалише (kako kaze Pavle) ,....i skrenuse u svojim mislima i mudrovanjima i zbog toga,..... и потамње неразумно срце њихово (opet Pavle) ,....i okrenuse se proslavljanju tvari umesto Tvorca.....

Znaci oni jesu poznali Boga iz njegove tvorevine, ali, ..... nisu ispostovali Boga kao Tvorca i zamenili su slavu Njegovu sa slavom tvari (idolopoklonstvo).

па ниси решио проблем.. тј. решење је да су себе сматрали мудрима... то звучи као опште место тј. да и није никакво решење...

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Vladan :::. рече

па ниси решио проблем.. тј. решење је да су себе сматрали мудрима... то звучи као опште место тј. као да и није никакво решење...

ali, ta' preterana mudrost  dolazi posle spoznaje Boga iz njegove tvorevine,.....moze da bude i opste mesto, nebitno...

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Vladan :::. рече

па то и јесте тај проблем, како то?

pa, ne znam, apostol opisuje kako ide taj duhovni pad,.... не прославише Га као Бога нити Му захвалише... dobili su sve kao na tacni, ali ne zahvalise onome koji im je dao mogucnost spoznaje,...nezahvalnost mozda je bila okidac za pad u preteranu mudrost i tvrdo srce.... Just_Cuz_19

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Bokisd рече

dobili su sve kao na tacni, ali ne zahvalise onome koji im je dao mogucnost spoznaje,...nezahvalnost mozda je bila okidac za pad u preteranu mudrost i tvrdo srce.... Just_Cuz_19

па сад... више ми то што си навео звучи као последица него као узрок...

можда је и могуће да се то тако истумачи али ипак ми је то на дугачком штапу Just_Cuz_19 :) 

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Vladan :::. рече
пре 7 минута, Bokisd рече

dobili su sve kao na tacni, ali ne zahvalise onome koji im je dao mogucnost spoznaje,...nezahvalnost mozda je bila okidac za pad u preteranu mudrost i tvrdo srce.... Just_Cuz_19

па сад... више ми то што си навео звучи као последица него као узрок...

можда је и могуће да се то тако истумачи али ипак ми је то на дугачком штапу Just_Cuz_19 :) 

... ali, svega toga ne bi bilo da nisu spoznali Boga (ne zaboravi da si sam na pocetku rekao da su bili vernici u boga...:osmeh:)... a, kako su dosli do spoznaje Boga ako nisu znali za Mojsijev zakon i Boziji izabrani narod ili u krajnju ruku nisu ih priznavali....pa, jedino preko spoznaje Boga iz njegove tvari i stvorenja... (idem na spavanje...)

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Bokisd рече

... ali, svega toga ne bi bilo da nisu spoznali Boga (ne zaboravi da si sam na pocetku rekao da su bili vernici u boga...:osmeh:)... a, kako su dosli do spoznaje Boga ako nisu znali za Mojsijev zakon i Boziji izabrani narod ili u krajnju ruku nisu ih priznavali....pa, jedino preko spoznaje Boga iz njegove tvari i stvorenja...

ne_shvata

Подели на овим сајтовима

Када се пише о начину стицања вере и познања Бога, стално се превиђа да је за то потребна благодат јер Господ ИСХС каже да без Њега не можемо чинити ништа. Без те напомене је готово све што се напише на ту тему бесмислено и крњевито па неко може да стекне погрешно мишљење.

Подели на овим сајтовима

пре 11 часа, Zoran Đurović рече

Невоља је што је целокупно његово богословље обојено конвертитским духом и овим моралним оптерећењем са којим је имао да се носи. Зато је оно мрачњачког карактера, нема радости Христовог васкрсења.

Naravno da što se tebe tiče nema radosti kada ti pod radošću podrazumevaš euforiju i učitavaš joj svetovni karakter.

Ali to je razumljivo jer ti je duhovnost strana.

Подели на овим сајтовима

пре 7 часа, Ведран* рече

Дал си ти добро???

Сад је и Св Симеон схоластичар. 

Земљо отвори се! 7896634

Да ли си ти било шта читао од Св С НБ?

Свети Симеон Новосхоластички!:))12:smeha::)) То је као кад би ја био Свети Ава Римски Посник!:))

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Nebojš.a рече

Naravno da što se tebe tiče nema radosti kada ti pod radošću podrazumevaš euforiju i učitavaš joj svetovni karakter.

Ali to je razumljivo jer ti je duhovnost strana.

Иди мало и ишибај се, ваља се...;)

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Zoran Đurović рече

Иди мало и ишибај се, ваља се...;)

види се да ниси посник и да немаш појма типик...
сад је трапава седмица човече!  нема ни седења у пепелу ни кострети ни поста ни шибања... цццц...  ;) 

мада... можда ви тамо у риму можете да се шибате кад 'оћете... откуд знам... :smeh1:

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Vladan :::. рече

мада... можда ви тамо у риму можете да се шибате кад 'оћете... откуд знам... :smeh1:

Чак можда и не морају сами? Има тамо по тим Римовима оних садо мазо клубова, сутерена, и подрума за шибање сигурно.

:))

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Ведран* рече

Чак можда и не морају сами? Има тамо по тим Римовима оних садо мазо клубова, сутерена, и подрума за шибање сигурно.

ма то су секте и све болесно у мозак, неће ђуровић међу њи... једино да и' потамани с неки егзорцизам :) 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...