Jump to content

Сведочење библијског Стварања у свету код теолога и научника

о.Горан

Препоручена порука

пре 15 минута, о.Горан рече

Које питање? Ако није залудно, одговорићу, што да не.

Које гођ ош. 

Оли ћеш оно од седмицу дана, оли оно од лане, оли од лањског пролећа, оли од зиме, оли неко између отија. 

Које гођ. 

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

• Одговори 14k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Ведран*

1372

• Zoran Đurović

1565

• о.Горан

1423

• Bokisd

1174

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

пре 2 минута, о.Горан рече

Онда ми помену скорашњи случај када су повредили неког његовог познаника током неког прегледа простате, не сећам се како се зове тачно та операција, човек за неколико дана умр`о и ником ништа.

Па јес, боље да те убује надрилекар него лекар... 

Подели на овим сајтовима

Него, да се вратим на тему, ма колико злонамерни желели да је обесмисле и да наставе да лажу и себе и друге. Од самог почетка, када је најнеинтелигентнијаа хипотеза објављена, јавили су се научници који су схватили њену нетачност. Оно што важи од половине 19. века важи све до дана данашњег и ми смо преко ових неповеза овде сведоци исте ствари-сви научници који не верују у еволуциону заблуду се вређају, проглашавају глупима јер су сами лаковерници еволуционе заблуде не баш много бистри те се у ствари увредама бране. Све време се у ствари ради о својеврсној нововековној инквизицији, а православље по самом свом духу се увек противило било каквој репресији, у овом случају имамо интелектуалну. О овоме говори документарац Expelled, а од књига нпр. ова:

510jvFnxI8L._SX331_BO1,204,203,200_.jpg

Др Џери Бергман има импресивну научну биографију иначе, што се може видети из следећег текста:

Jerry Bergman has taught biology, genetics, chemistry, biochemistry, anthropology, geology, and microbiology at Northwest State College in Archbold OH for over 25 years. He has 9 degrees, including 7 graduate (= ‘post-graduate’ in some non-US systems) degrees. Dr Bergman is a graduate of Medical College of Ohio, Wayne State University in Detroit, The University of Toledo, and Bowling Green State University. He has over 800 publications in 12 languages and 20 books and monographs. He has also taught at the Medical College of Ohio where he was a research associate in the department of experimental pathology, and he also taught 6 years at the University of Toledo, and 7 years at Bowing Green State University.

Подели на овим сајтовима

пре 13 минута, Zoran Đurović рече

Па јес, боље да те убује надрилекар него лекар... 

Није добро ниједно, само кажем, много је заташканих смрти од појединих доктора. Поштујем јако ту професију и нећу никако да генерализујем ствари, сам сам имао посла са неколико дивних доктора као што су Рубежић, Павловић итд. Али исто тако сам се за ових око 17 година службе наслушао хорор прича од родбине покојника, а то се нигде није објављивало.

Подели на овим сајтовима

пре 11 часа, Tumaralo. рече

Ako je Bog stvorio moju dušu prilikom začeća, zašto sam rođen ogrehovljen?

Kako sam to nasledio greh te mi je potrebno spasenje, kada sam stvoren bez greha?

Kako se to i kada, greh "zalepio" za moju, inicijalno čistu, dušu?

Ili je Bog originarno stvorio moju dušu grešnom?

Изгледа да се тајна човековог бића и живота налази у Богу и Његовом промислу али оно што знамо је да су свети оци су писали да  душа и тело чине једну целину, па јена основу тога моје мишљење да пошто ми тело а самим тим и грех наслеђујемо рођењем од наших родитеља онда и душа коју Бог даје у тренутку нашег зачећа ту трпи и наслеђује све наше слабости. 

Подели на овим сајтовима

Да... Заборавио сам да кажем да је моја покојна мајка месецима имала погрешну дијагнозу прикљештења живца од стране пршљена док нисмо наишли на једну докторку која је евидентирала доброћудни тумор на кичми.

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, о.Горан рече

Није добро ниједно, само кажем, много је заташканих смрти од појединих доктора. Поштујем јако ту професију и нећу никако да генерализујем ствари, сам сам имао посла са неколико дивних доктора као што су Рубежић, Павловић итд. Али исто тако сам се за ових око 17 година службе наслушао хорор прича од родбине покојника, а то се нигде није објављивало.

Подели на овим сајтовима

Хах, о.Пера из Соко бање, тамо ми је деда по оцу био судија.

О.Перу сам иначе упознао на свадби кумице. Лик.

Подели на овим сајтовима

И лепо и добронамерно сам причао Ђури да се не качи са мном јер ће да попије гомилу удараца од којих неће моћи да се опорави :)).

Ал` није `тео да слуша.

Подели на овим сајтовима

пре 34 минута, Ведран* рече

Које гођ ош. 

Брате мили, можеш много више да даш од овога што пишеш овде. То ти је мој одговор на сва досадашња питања.

Подели на овим сајтовима

пре 14 минута, о.Горан рече

Брате мили, можеш много више да даш од овога што пишеш овде. То ти је мој одговор на сва досадашња питања.

Ауу, попе! Како дубока :kupanje: мисао!!! :unbelieveble:

Има сад ово да контемплирам неколико, дан....минута, па ћу те јопет нешто питати. :smeh1:

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

пре 9 часа, Bokisd рече

Pa, mogu da postoje duhovna bica i pre vremena i prostora, recimo andjeli i oni postoje kao bica umstvene sustine i prirode,.....ali, pre nego sto su stvoreni, postojali su u umu Bozijem ili kao logosi stvari kroz Logosa.Tako i kada Bog stvara dusu, ona dobija postojanje kao sustina, kao duhovna i umna priroda u trenutku naseg zaceca i zajedno sa telom dolazi na svet,...pre toga, nije postojala kao priroda i sustina, kao duh i umstvena prioroda.

Nemamo nigde u pismu da je dusa stvorena pre vremene u bilo kom smislu (stvaranja), recimo pise :

А створи Господ Бог човека од праха земаљског, и дуну му у нос

E sad vidis..ja sam u 1.r osnovne na vjeronauku dobila zbog ovoga jedinicu preko ciiiiiiijeeelog lista...(a to se pamti)jer sam napisala da je Bog stvorio čovjeku dušu od vode..župnik poludio..ne znam meni nekako bilo neprikladno da je Bog upuhavao dušu čovjeku nakon što ga je napravio od zemlje..smatrah da bi trebalo malo u sredini tijela biti vode da ne bude presuh.7896634

Подели на овим сајтовима

Pošto se povela priča o tome, da razjasnimo nešto što i ljudi pametniji od Gorančeta često ne razumeju... iako deluje kontraintuitivno, što više medicina napreduje i ljudi duže žive to veći procenat ljudi umire zbog lekarske greške. Kad bi medicina mogla da izleči svaku bolest, onda niko ne bi umirao od bolesti nego od lekarske greške ili prirodno, u nesrećama, ubistvima i sl. Tamo gde deca umiru od malarije i gde nema lekova ni lekara, tamo niko ne umire zbog lekarske greške...

Moj otac je takođe umro zbog lekarske greške... a da nema lekara i moderne medicine, umro bi 10 godina pre toga... "prirodno" i bez greške...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, о.Горан рече

а ова лаж( ништа ново од једног архилажова) да креационисти говоре о створеном које постаје аутономно од Бога нећу ни да коментаришем колико је бедно и колико везе са истином и мозгом нема. То је толика хрпа глупости и интелектуалног смећа да је овога пута превазишао и сам себе.

И ја сам помислио то али од шока сам остао без речи и нисам могао да одговарам :unbelieveble::dry::0222_shocked:

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...